Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (109)

Blacks 

všechny recenze uživatele

Víceméně celá první série byla bombastická, u druhé a pak dále u třetí jsem postupně začal být přesycen velmi podobným námětem. Ale právě díl Hated in the Nation mě z této monotónosti vytrhl. Snímek by se svým námětem, napětím a i délkou mohl směle zařadit mezi celovečení Thrillery a s úctou by obstál. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní příběhy se o mě otírají jen zřídka, ale když se objeví nějaký povedený, většinou nepohrdnu. Brooker v dosud nejrozmáchlejším díle skládá poctu severským fenoménům poslední dekády a i přes příjemně znepokojivou atmosféru si ukusuje příliš velké sousto. Devadesát minut je v tomto případě skutečně nezvladatelná dávka, která potvrzuje, že hlavní tvůrce seriálu je chtě nechtě megaloman, který ve výsledku téměř pokaždé všechno přestřelí. Tentokrát se mě navíc pokouší přivést k šílenství tím, že si během vyšetřování jako vypravěč snad čtyřikrát vypomůže některou z postav, která jen vyjeveně zírá na monitor na nějakou právě pro tu chvíli průlomovou informaci a všem okolo nahlas sděluje, že teď už je případ konečně rozlousknutý. Black Mirror má něco do sebe, ale právě touhle unavenou poctou každé druhé kriminálce se mi definitivně poněkud zprotivil. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! #DeathTo allDeathWishers. Hodně solidní závěr série. Epizoda délky celovečerního filmu se samozřejmě nedokázala vyvarovat lehce nudnějšímu úvodu. Nicméně od druhé smrti to byla vskutku kriminální laskominka. Velmi mě potěšila účast Kelly Macdonald, které to stále docela sekne. Trošku mě tvůrci v závěru vyděsili tou stupidní "školáckou chybou" a zkazili mi tak celý díl. Naštěstí se jednalo o záměr, který vedl k jednomu z nejúžasnějších závěrů v rámci tohoto seriálu. Když tedy odpustím nudnější úvod a přivřu obě oči, tak 4 kousky vykouzlím. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek protahovaný a hrdinka s její neustálou odpovědí typu „uh-hm“ mi dost lezla na nervy. Také zjištění, o co jde, nebylo kdo ví jak překvapivé (vzhledem k tomu, že ze začátku onen důležitý prvek ukázali). Ale vývoj děje nakonec zajímavý, poutavý, přinášející hodně pěknou pointu. Tak si tak říkám... A není to moc hezké... Chytit takhle do pasti všechny ty internetové hrdiny sami přející smrt by skutečně nebylo na škodu. 80% ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se stopáží se nešetřilo a asi se to o pár procent projevilo na hodnocení. Scény na začátku se v klidu mohly přeskočit a kdyby nás režisér hodil přímo do vyšetřování, asi bysme se nezlobili. Jinak průběh téměř bez výtek a závěr nás svou tenmostí samozřejmě nezklamal. Nedávno jsem dosledoval Boardwalk Empire a nechutná skotština z úst Kelly Macdonald mi vůbec nechyběla. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • Když Karin Parke (Kelly MacDonald) sleduje televizi, je na ní zmínka o spuštění MASS Projectu armádou. Jedná se o projekt z epizody Muži pod palbou (2016), který upravoval realitu vnímanou vojáky. (hansel97)
  • V této epizodě je opět zmíněna postava premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear) z epizody Národní hymna (2011). Jeho jméno je v hashtagových trendech na Twitteru. (hansel97)
  • V této epizodě mají lidé možnost tweetovat o jimi nejnenáviděnější osobě, které přejí smrt. Jednou ze zmínek na zdi za hashtagem #DeathTo je jméno vražedkyně Victorie Skillane (Lenora Crichlow), hlavní postavy z epizody Lovná zvěř (2013). Zmíněn je i Victoriin snoubenec a komplic Iain Rannoch (Nick Ofield), kvůli kterému Blue Colson (Faye Marsay) odešla od policie. Ke konci epizody je v novinkové liště na televizi vidět ještě titulek informující o tom, že se Victoria pokusila o sebevraždu ve své cele, naznačující, že pokus přežila a stále žije. Mezi hashtagovými trendy na Twitteru se pak objevuje #FREETHEWHITEBEARONE. (hansel97)

Reklama

Reklama