Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenze (114)

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla pecka - fakt jsem si to užil celý, od začátku až do konce; výbornej nápad i jeho zpracování, tempo, vtip i hlášky, skvělý herecký obsazení (Plemons jasnej, ale hlavně Milioti a Simpson!), a nakonec asi vlastně i to zakončení - hepáč je sice na BM trochu nezvyk, ono to ale nakonec nijak nepatřičně (aspoň podle mě) nepůsobí. V tom bizarním světě chorý mysli ošklivýho bráchy Matta Damona nějaký rozumný pravidla nebo realistický zákonitosti neplatěj, ale za mě to bylo čitelný - jde přece o fantastickej svět, takže i když si v tom tvůrci často hledali nějakou tu berličku (jako třeba akce typu Vlízt do motoru = jeho oprava, Vír = červí díra = aktualizace hry, cotakyjinýho, žejo = internet = šance na záchranu atd.), tak přesto mi to vůbec nevadilo, protože to jednoduše všechno dohromady krásně fungovalo. Byla tam i spousta skvělejch momentů až reddwarfovskýho nebo futuramovskýho typu (božský vzývání kapitána a jeho obdivuhodnejch schopností nuceně podbízející se posádkou, nebo třeba pauznutí hry a následný znuděný čekání "komparzu" včetně bedesa a pavoučí příšery na to, až se hlavní herec zase vrátí/odpauzuje), jejichž absurdně komediální vyznění "kazí" předevšim mrazivý, všudypřítomný, navoněný a stylizovaný zlo kapitána věznitele. Mimochodem, ta otázka, co vlastně z "normálního" člověka dělá zlýho člověka, to je pro mě jedna nejzajímavějších a nejkomplexnějších otázek vůbec - něčeho podobnýho se týká třeba i Dogville: Je zlym člověkem jen ten, kdo svejm choutkám a představám dá průchod? A co když někdo jen neni v situaci (nemá moc nebo možnosti), kde by se jeho zlo mohlo naplno projevit - je pak míň zlej jen proto, že se zatím neměl jak, kde nebo na kom realizovat? A co teprve (jako právě třeba tady v USS Callister) průnik reálnýho a virtuálního světa - co o člověku vlastně vypovídá to, jak se chová ve virtuální realitě? Tohle já můžu - a USS Callister tadyty věci nadhazuje parádně. Za mě zatim jeden z nejlepších a nejzajímavějších dílů celýho Black Mirror. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Z toho mrazí, nesmrtelný pobyt ve "Star Treku" - no často mám podobný sen, kdy hraju jakousi virtuální hru, která nejde vyhrát, nebo jen nesmírně těžko (taky nové Jumanji si hraje s podobnou, ne ale at tak pekelnou myšlenkou- dá se tam naopak umřít), je to sice trochu přitažené za vlasy- ale jen zatím, možná za 30let to bude normálka, každopádně padouch č.1 na mém seznamu padouchů, vlastně jsem nikdy neviděl nic tak nenápadně hororového (snad jen Ex Machinu), každopádně skvělá epizoda ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Jesse Plemons mi už několikrát ukázal, že je současným největším talentem pro ztvárnění nejrůznějších sociopatů. Tvůrci nemohlo pro velitele flotily vybrat vhodnějšího kandidáta. Vůbec nebylo na škodu, že po delší době přišli tvůrci s odlehčenějším dílem, který byl nasáklý příjemným černým humorem. Celková myšlenka o uzavření lidí, kteří vás v reálném životě serou do svého virtuálního světa, kde jste Bohem, byla úžasná.Je trošku škoda, že si tvůrci vypomáhali řadu nesmyslů a blbostí a umožnili tak happy end namísto stupňujícího se pekla a teroru. První polovina díla byla výrazně lepší než ta druhá, což je škoda. Jste-li milovník Star Treku, tak se připravte na multi orgasmus. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čirá genialita. A něco, čemu osobně říkám cukrkandlový horor, tj. fikce, kde se pod okázale pěknou fasádou skrývá zlověstně nepěkná podstata. Barevňoučká parodie Star Treku tu krásně kontrastuje s hororem o uvěznění skupiny postav na bizarním místě a hledajících únik a la Kostka, Díra, Vivárium, epizoda Útulek z Krajních mezí, nebo povídka Je to dobrý život od Jerome Bixbyho. Parádně zpracovaná vize toho, co si zatím inscenujeme jen v hlavě, ale jednou jistě půjde o technologií umožněnou běžnou virtuální zábavu - po návratu z otravné práce domů si vlézt do stylizované kopie našeho reálného světa, kde jste za boha a vše se řídí jen vašimi přáními. Tady bych měl jedinou připomínku a sice, že by podle mě bylo lepší, kdyby Daly nebyl zneuznalý programovací génius a spolušéf technologické firmy, ale obyčejný člověk, co maká někde u pásu, nebo se nudí v kanclu. Zručně napsaný děj střídající hrůzu se smíchem a cheesy se sexy a postavený na velmi lidsky a zábavně se chovajících postavách. Plus Jesse Plemons je výbornej záporák a do Cristin Milioti jsem se okamžitě zamiloval. Moje nejoblíbenější epizoda z celého Black Mirror. ()

Winchester 

všechny recenze uživatele

Style over substance. Zábavný námet, žiaľ spracovaný príliš banálne na to, aby dokázal utiahnuť celovečernú stopáž. Cast, a niekoľko momentov výborných... Ale v podstate sa jedná o zabudnuteľnú zábavku, ktorá v sebe neskrýva žiadnu hlbšiu myšlienkovú ,,nadstavbu", ako tie najlepšie epizódy Black Mirror. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (15)

  • O 44:48, keď sa monštrum objaví na hrebeni, je počuť ukážku z filmu Vesmírna pechota (1997): "Všetci zomrieme!" (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno