Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenze (114)

Piri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá epizóda, pointa zachytená brilantne. Avšak scifi znalci vedia, že iba DNA na skopírovanie osobnosti nestačí. Toto je veľký zásadný BIG FAIL tejto časti. Vedeli to už v seriáli SG-1. Kto sa to tu mihol, veľký pán šéf z Westworldu.. Ale ako aj poznamenali iní, drvivá časť deja sa odohráva v hre. Čo je aj logické, keď je cieľom ich únik z nej. Len ten je úplne zdecimovaný faktom, že vedomie a charakter len tak neskopírujete slinami z lízanky ani od tégliku kávy. Potom úplne stráca zmysel zápal protagonistov o svoje vyslobodenie. Stačilo by pritom iba poukázať, že keď sa pripojili do siete, systém ich naklonoval a bolo, len potom by pán šéf hry nepotreboval ani to DNA.. Napriek tomu dávam 4*. ()

Claire.TJ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv asi největší "blbost" co se týče nějaké smysluplnosti (že by se update ve space hře zjevoval jako černá (a hlavně "fuknční" díra? I don't think so), zatím za mě nejlepší díl Black Mirror vůbec. Dokonce ani nevadí, že téma duplikace a uvěznění osobnosti máme podruhé, USS Callister měl spád, sympaticky různorodé postavy, nějakou psychologii; sympaticky odkazuje ke Star Treku). Protagonistům fandíte a jste napjatí od začátku do konce. Za mě větší zábava než poslední Star Wars! ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty koxo! Tolik myšlenek a ne zrovna plytkých zabalených do barevného trekkie celofánu a převázaného komickou mašlí... Děr v logice bylo jako v jednom známém švýcarském sýru, ale drajv to má. Když zemřete ve VR, zemřete? Nebo jen donekonečna zažíváte bolest odloučení molekul, zmrznutí, dušení, topení, spálení? A zabýval se tím vůbec někdo z postav? Pojmy jako udičky pro blbce - firewall, aktualizace, cloud, ... Brooker se prostě bavil. Ale toto mělo po první třetině našlápnuto na fakt temný díl torture. Zbyl z toho sice krásně barevný, ale notně oválený pamlsek olepený borgským pubickým ochlupením. Jsem rozpolcený. Jedna moje část jásá, druhá škrábe nehty po stěně cely a chce víc bolesti, krutosti, sexuálního násilí a vesmírného šílenství. Jako opravdu šílenství. Ne šílenství jako třeštění. Šílenství jako něco temného a slizkého, převalujícího se vám v rozkroku, kdy vás děs, stud a strach, že co bude následovat bude ještě mnohem horší, zcela paralizují. A to jsem nedostal. Naštěstí? ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Farebna "startrekovska parodia", ktora proste musi zaujat. Zaciatok bol trochu vlazny podla mna, no neskor to bolo velmi dobre. Pacilo sa mi ako som pocas deja musel prehodnotit nazory na jednotlive postavy. Najviac vsak samozrejme zaujme Plemons, ktoreho som v kratkej dobe videl v dvoch filmoch a v oboch hral trhleho magora. Musim uznat, ze sa na podobne role hodi. Aj vdaka jeho ucasti idem do plneho poctu, lebo musim priznat, ze som nasiel par momentov, nad ktorymi sa dalo lepsie zamysliet. Zaver bol svojsky, v ramci zanru sa neoplati riesit logickost celej tej situacie, ale vysledok bol nadherny, pre posadku USS Calister. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priznám sa hneď z fleku, po 5 minútach som bol takmer na 99% presvedčený, že viac ako na dve to nebude. No po 6 minúte, som bol na 99% presvedčený, že som sa s doposiaľ nič originálnejším nestretol. Spracovať “šialenosť” tak podivným, nápaditým spôsobom, to chce kurva obrovskú dávku talentu. Ako horor u mňa epizódy “Black Mirror” neobstoja, no ako prezentácia niečoho nesmierne netradičného, je to skrátka (v niektorých prípadoch) PECKA!! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (15)

  • O 44:48, keď sa monštrum objaví na hrebeni, je počuť ukážku z filmu Vesmírna pechota (1997): "Všetci zomrieme!" (Arsenal83)
  • Aaron Paul je veľký fanúšik seriálu a vedomý si toho, že v ňom len zriedkakedy účinkujú herci dvakrát, súhlasil s poskytnutím hlasu pre túto epizódu pod podmienkou, že mu to nebude brániť v tom, aby sa objavil vo významnejšej úlohe v ďalšej epizóde. Paul neskôr stvárnil hlavnú úlohu Cliffa Stanfielda v epizóde 6. série Beyond the Sea (2023). (Arsenal83)
  • Táto epizóda získala zo všetkých doterajších dielov najviac televíznych cien (7) a nominácií (21). (Arsenal83)

Reklama

Reklama