Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (133)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda Black Mirror bez překvapivé pointy či zvratu? Respektive první epizoda Black Mirror bez jakéhokoli nosného nápadu? Jako co to bylo, a proč to bylo v tomhle seriálu? Prostá černobílá postapokalyptická naháněčka s robopsem, na níž i ta střídmá čtyřicetiminutová stopáž byla moc. Pořád jsem čekal, že to k něčemu zajímavému dospěje, ale ono nic. Kdyby to bylo alespoň napínavé, ale ono ani to ne. Nejzbytečnější díl ze všech. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mnohých ohľadoch veľmi priemerná epizóda. A to vážne nie som pubertálne dieťa na ČSFD. Metalhead má síce len 40 minút, ale subjektívne vnímaný čas je rozhodne dlhší. Nie že by problém tkvel v tom, ako málo o apokalyptickom svete vieme. Problémom je, že o ústrednej hrdinke vieme neskutočne málo a vlastne až do záveru nepoznáme jej motiváciu. Tým pádom vzniká dvojaký problém. K postave si nevytvoríme puto a tak nám je akosi ukradnuté, ako to celé vlastne dopadne. Problém č.2 tkvie v samotnom závere a síce odhalení motivácie. Tá je síce pekná a minimalisticky odhalená, tak ako to mám rád, ale nedostatočne katarzná na to, aby spätne otočila vnímanie epizódy ako celku. V konečnom dôsledku tak ide o premrhaný potenciál vizuálne krásne spracovaného námetu. ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prej že to nemá pointu a nápad. Tolik lidí to tady jeden po druhým papouškuje. :) Námět je super, a zpracovanej je dobře. Autonomní zbraně jsou čim dál aktuálnější téma. Robot byl možná trochu OP co se výdrže baterky a rychlosti dobíjení týká, ale v mnoha jiných ohledech zas tak daleko od reality nebyl. Postavy se občas chovaly trochu nelogicky (třeba šlapat na plyn ve snaze utýct před někým, kdo je ve stejným autě, asi nemá uplně smysl), ale kdo z nás je schopen si v okamžicích smrtelnýho ohrožení zachovat chladnou hlavu? Závěrečná pointa je možná ponurá, ale bohužel opět realistická. Dovedu si dost dobře představit, že radši než muset zbytek života žít jako štvaná zvěř, spousta lidí by radši zvolila snadnější cestu ven. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sára Connorová vs. terminátorpes v postapo blízkej budúcnosti. Podnety na zamyslenie: nula. Celý diel je o hororovej atmosfére a akcii. Ani jedna stránka dvakrát nenadchne (prečo je to sakra čiernobiele?), ale aspoň to nenudí a má to celkom svižné tempo. Záver je predvídateľný a vo výsledku mi bolo viacmenej jedno kto vyhrá. 5/10. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplný odklon od konceptu Black Mirror, zde se jedná o typické post-apo. Náplní světa lidé a technologie, která je zde doslova smrtící. Představené postavy nezajímavé, 40 minut na jejich rozvoj je čas dostatečný, leč zde se více soustředilo na budování napětí, které fungovalo poměrně dobře, ale právě kvůli zmiňovaného aspektu neúplně. Černobílou stylizaci mám hodně rád, na posílení atmošky to fungovalo. Oktávka potěšila. Celkově ale lepší nadprůměr. 6/10. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku epizody řídí hlavní protagonisté vůz Škoda Octavia Combi. (Lukoboss)
  • Táto epizóda má najnižší počet živých ľudských postáv zo všetkých epizód seriálu. (Arsenal83)
  • Táto epizóda je čiernobiela, pretože najdôležitejšou „rasou“ na Zemi sú teraz v tomto postapokalyptickom scenári psy, ktoré majú byť farboslepé. Toto je však bežný omyl. Psy vidia farby, len ich vidia tlmene. (Arsenal83)

Reklama

Reklama