Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (133)

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobílé je to ještě působivější a ten postapo svět depresivnější a roboti vypadají i děsivěji. Má to dobré okamžiky, ale prostě jsem musel přemýšlet, proč je najednou svět zaplaven vraždícími robotickými psy, kde je armáda, proč lidi nemají zbraně, kterýma by se mohli lépe bránit atd., což mi snižovalo zážitek. ()

Piri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tragedia. Boze to bolo take melodramaticke.. Najhorsia cast asi. Niekto tu spominal, ze je to vyslovene pre radost vytvorene a nema to byt prilis hlupe a dal tomu 5*. Co?? Praveze to JE hlupe a este ako. ** SPOILERY ** Postapo je fajn, ale zrazu nikde nikoho a parta prezivsich si ide len tak bez arzenalu pustinou a chcu ist do skladu, kde mohli najst vselico uzitocne. A vobec im nevadi, ze vsade mozu byt obavane roboticke psy. Iba jeden z nich ide v duchu Dr. Freemana z Half-Life. A co sa nestane. Narazia na osamoteneho vlka. Taketo studenstke cvicne projekty do serialu nepatria. Co je vyraznejsie na tejto epizode, je hudba. Ciernobiele zobrazenie ma svoje caro, ale nedava ziadny zmysel pre tento pribeh, jedine preto, aby nemuseli kvoli robotovi tolko renderovat sceny. Ale pre pohlad robota ako on vidi priestor je to fajn. Hon na rebelku by skoncil ihned ako sa robot vybil, namiesto toho, aby ho poskodila a odtrhla mu tie jeho nozicky, tak uteka od neho prec. On sa za malu chvilu dokaze dobit a to aj bez toho, aby riadne svietilo slnko. To uz nebude asi solarny robot a teda hon pokracuje. Zaujimava je srapnelova obrana robota, namiesto otravy svojho ciela, srapnely maju v sebe lokator. Co je ucinejsie? A zaver? Typicky ako pri starych akcnych filmoch, zrazu dojde cela delegacia policajtov a zachranarov, ked je uz po vsetkom a hrdina objima svoju milu s obviazanou rukou. Len tu pridu dalsi roboticki kamarati. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně to nezapadá do konceptu a sestavy Černého zrcadla, ale už bylo pár dílů krapet jiných. Toto bylo ovšem dost jiné. Vizuál fajn, relativně i napínavé, ale velký problém je, že nic nebylo vysvětleno, člověk si musel domýšlet, co se vlastně stalo a proč a to ho rušilo pi sledování. Nebylo v tom nějaké "poselství" jako v jiných epizodách. Takže na jednu stranu zajímavé a místy napínavé, na druhou stranu tomu chyběl koncept a nějaká vyšší myšlenka. Howgh! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl, který se zabývá konkrétní jednotlivostí namísto vynálezu, který by poznamenal uspořádání a fungování celé společnosti. Leda že by měli pejsci tu apokalypsu, která visela ve vzduchu, kompletně na svědomí..? To tady ale nezaznělo a z děje se to taky nedalo odvodit. Primitivní story, ale po technické stránce dokonale zvládnutá. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl má skvělou stylizaci, ta černobílá se k tomu prostě úžasně hodí. A to je tak všechno. Teda dobře, ještě musím říct, že příběh je docela zajímavej, ale prostě mě sere, že tady k tomu není žádnej backstory, jinde mi to je u prdele, protože na tom vůbec nesejde, ale tady by mě to docela zajímalo. No pak jsou tady ty divný rozhodnutí postavy. Ženská sakra dobře ví, že když zavolá z vysílačky, robotickej pes to bude vědět, a hádejte co udělá? Ano, zavolá z vysílačky a jediný, co řekne je, že miluje svoje děti a že její parťáci jsou mrtvý, tak to si mohla taky nechat až do kempu. Taky mě neuvěřitelně sralo to její neustálý hekání, do prdele ta její díra v noze neměla ani jeden cenťák a tak hluboká taky nebyla! A samozřejmě první věc, co byste udělali, když utíkáte před robotem, kterýho prakticky nic nezastaví je, že místo okamžitýho útěku (ještě když máte klíčky od auta) si půjdete umejt ruce. Jop to je skvělej nápad, fakt neznám lepší. To ještě ani nemluvím o tom, jak mohla psa tou brokovnicí zabít nejmíň 3x než se k tomu konečně dostala. Hodnocení: 5/10 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Rozsypaná krabice bílých plyšových medvědů ve skladu odkazuje na epizodu Lovná zvěř (2013), kde podobnou hračku vlastnila Jemima (Imani Jackman). (hansel97)
  • Táto epizóda je čiernobiela, pretože najdôležitejšou „rasou“ na Zemi sú teraz v tomto postapokalyptickom scenári psy, ktoré majú byť farboslepé. Toto je však bežný omyl. Psy vidia farby, len ich vidia tlmene. (Arsenal83)

Reklama

Reklama