Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (133)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je sice pravda, že čtvrté řadě Black Mirror opravdu chybí silné závěrečné pointy, Metalhead ale přece jenom čtyři hvězdičky dám za skvělou atmosféru. Do konceptu seriálu se sice taky jako některé mnou kritizované epizody nehodí, aspoň jsem se ale u sledování nenudila. Nic to ale nemění na tom, že mi chybí zpracování seriálu jako u předchozích řad. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-2* pro mě nejslabší a naštěstí i nejkratší díl Černého zrcadla. Bez žádného nápadu a poučení je na útěku hlavní hrdinka před robotickými hlídači či co to je. Ani pointa tu nic nevysvětluje. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

dan4815 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ponaučení k Černému zrcadlu prostě patří, na tom seriál staví. Tento díl byl velmi odlišný, spíše jenom ukazoval postapo svět bez větší přidané hodnoty, a toho je v dnešním filmovém světě až příliš. Chceme se ponaučit, hledat onu nosnou myšlenku, nechceme sledovat nesympatické tři lidi, kteří umírají bez nějaké hloubky a zásahu do našeho vědomí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když nemáš nápad, zkrať to a vynech barvy. To je supr návod do kadeřnictví, ale narozdíl od vlasů film ti nedoroste, když ho poděláš. To přece nejde něco natočit a vůbec neříct, co se děje. Nebo teda jde, ale koho to má jako bavit? Nemám celkem nic proti mnohoznačnejm vysvětlením, tady je ovšem ten problém, že pointa je hovnoznačná... ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

X-tá variácia na príbeh, kde sa umelá inteligencia, tentokrát v podobe strážnych psov, utrhne z reťaže a otočí sa proti svojim stvoriteľom. Nuž, možno aj boli určení proti ľuďom, teda určitej skupine, ale keď už vytvoríte psíka s extrémne sofistikovaným systémom, ktorý sa nezastaví a ide po Vás a pred ukončením sa uistí, že na Vás pošle svojich kamošov, tak je to asi odkaz na to, že títo havkáči boli asi nejakou armádnou aplikáciou, niečo proste ako úplná zhovadilosť. Paradoxne som videl humanoidného robota s pištoľou v paprči, ktorého vojaci tĺkli a útočili na neho a testovali to - skutočná armádna aplikácia. Takže je to aktuálne ako nikdy a úprimne je to jasné varovanie, ako to môže skončiť. Škoda len, že nebolo viac vysvetlené, ako to začalo, poprípade trochu sa rozpísať o tom, ako ľudia fungujú. Všetko iba naznačené. Atmosféra zaujímavá, ale ako som už povedal, toto tu už bolo stokrát. Vyobrazenie na štýl, poďme urobiť lacnejšiu epizódku s pár ľuďmi. Riadne zostrihané, aspoň to malo spád a rýchlo bolo potom. Toto som zopakoval po 7 rokoch a už viac nemusím. Žiadna sláva. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama