Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (133)

Devilian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně dost jiný díl BM, ale určitě ne špatný. Vytřískat z každé epizody mermomocí nějaké ponaučení by už vážně byla trochu nuda, tak proč si to nerozředit něčím trochu zvláštním? Ač naprostý konec nás přece jen může donutit se trochu zamyslet. Co se tomu už vůbec ale nedalo upřít, je skutečně precizní filmařina. Vybudovat v epizodě seriálu atmosféru (černobílo s téměř úplnou absencí hudby), kterou by mohl závidět leckterý celovečerák? I enjoyed it. ()

Yesqward 

všechny recenze uživatele

Čím viac nad Metalheadom rozmýšľam, tým viac mu odpúšťam jeho chyby. Po prvom pozretí som bol zmätený, lebo to bolo niečo úplne iné. Metalhead nie je Black Mirror epizóda, to ale neznamená že je zlá. Silne metaforická a emocionálna jazda so skvelou kamerou, treba tomu dať ešte jednu šancu. Posledný záber zdrcujúci. 90% ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prej že to nemá pointu a nápad. Tolik lidí to tady jeden po druhým papouškuje. :) Námět je super, a zpracovanej je dobře. Autonomní zbraně jsou čim dál aktuálnější téma. Robot byl možná trochu OP co se výdrže baterky a rychlosti dobíjení týká, ale v mnoha jiných ohledech zas tak daleko od reality nebyl. Postavy se občas chovaly trochu nelogicky (třeba šlapat na plyn ve snaze utýct před někým, kdo je ve stejným autě, asi nemá uplně smysl), ale kdo z nás je schopen si v okamžicích smrtelnýho ohrožení zachovat chladnou hlavu? Závěrečná pointa je možná ponurá, ale bohužel opět realistická. Dovedu si dost dobře představit, že radši než muset zbytek života žít jako štvaná zvěř, spousta lidí by radši zvolila snadnější cestu ven. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ponaučení k Černému zrcadlu prostě patří, na tom seriál staví. Tento díl byl velmi odlišný, spíše jenom ukazoval postapo svět bez větší přidané hodnoty, a toho je v dnešním filmovém světě až příliš. Chceme se ponaučit, hledat onu nosnou myšlenku, nechceme sledovat nesympatické tři lidi, kteří umírají bez nějaké hloubky a zásahu do našeho vědomí. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je sice pravda, že čtvrté řadě Black Mirror opravdu chybí silné závěrečné pointy, Metalhead ale přece jenom čtyři hvězdičky dám za skvělou atmosféru. Do konceptu seriálu se sice taky jako některé mnou kritizované epizody nehodí, aspoň jsem se ale u sledování nenudila. Nic to ale nemění na tom, že mi chybí zpracování seriálu jako u předchozích řad. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Rozsypaná krabice bílých plyšových medvědů ve skladu odkazuje na epizodu Lovná zvěř (2013), kde podobnou hračku vlastnila Jemima (Imani Jackman). (hansel97)

Reklama

Reklama