Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Staří kamarádi z vysoké školy Danny a Carl se potkávají ve virtuální realitě své oblíbené počítačové hry. Z nočních dýchánků se ovšem vyklube něco nečekaného. (Netflix)

Recenze (93)

decouble 

všechny recenze uživatele

Celá zápletka týhle epizody je strašně nepravděpodobná. Ve světě, kde by bylo takhle realistický VR by existovaly hry, kde si dva lidi můžou zasouložit a nemuseli by to dělat v nějaký variaci na Mortal Kombat, kterou by hráli i děti, takže by možnost soulože byla nějak zamknutá, zablokovaná atp. Stejně nepravděpodobně působí, že by nějakej heterosexuál řešil krizi manželský intimity VR sexem s kámošem s avatarem sexy Asiatky. Taky mi připadá, že že tvůrci rezignovali na nějaký realistický vykreslení verze světa, kde se epizoda odehrává (existujou tu jiný realistický VR hry atp.?). Místo toho je to spíš takový průměrný drama o manželský krizi. Nadto tenhle díl dost postrádá nějaký prvky humoru/sebereflexe. A obecně mi pak přijde, že od 4. sezony kvalita Black Mirror dost padá (tam to bylo tak 50/50), protože Netflix prostě musí vyrobit nějakej obsah, tak jede na kvantitu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, prvá časť piatej série BM je podľa mňa presne taká, akú som zhruba očakával. Nejaké tie moderné témy dneška, ale stále výborne napísané a v podstate aj nepredvídateľné. Ako Striking Vipers skončí som počas sledovania nedokázal vôbec odhadnúť a riešenie dilemy, myslím si že veľmi dobre vymyslené, ma jednoducho nenapadlo. Dá sa čakať, že viacerí budú hundrať na gay tematiku alebo v podstate iba afroamerické osadenstvo, ale posolstá pod povrchom sú proste univerzálne a ako sme pri tomto seriáli zvyknutí, odrážajú už súčasný stav myslenia podmieneného pokrokom. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je trochu k zamyšlení. Mít sex ve virtuální realitě by nemusela být špatná věc a navíc by na člověka nemohla žádná pohlavní nemoc nebo neplánované těhotenství. Jen by si užíval. Ale zase když by už byli na výběr milenky a milenci kteří nejsou z masa a kostí, tak by se rozpadala řada reálných manželství a lidstvo by vymřelo. Proto doufám že maximálně zůstane i v budoucnosti pouze horká linka, kde člověk uvidí cizího člověka jak se před kamerou předvádí ale to je tak všechno. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo tejto epizódy je strašne pomalé, ale to nie je hlavný problém. Tým pre mňa bola zápletka. Chápem, že existuje množstvo sexuálnych úchyliek, ktoré nepochopím a táto novo vymyslená patri k nim. Vôbec som sa nevedel vcítiť do situácie postáv a bolo mi jedno jak to skončí. Holt, ja som svojho najlepšieho kamaráta nikdy nechcel ošukať ani v hre ani v reály. 4/10. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mi přišel po delší odmlce vynikající. Vylepšená virtuální realita, do které může uniknout i obyčejný "rodinný člověk" a přitom její dalekosáhlé následky... Není to však vědecko-fantastická vyfikundace, která je na tomto dílu tak zajímavá, je to lidský rozměr příběhu a niterné vykreslení nesmírně reálných pocitů, které ústřední trojice postav prožívá. 9/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Hra, kterou dostane Danny (Anthony Mackie) jako dárek, je vyráběna společností TCKR. Jedná se o stejnou společnost, která stála za lékařským objevem umožňujícím cítit pacientovu bolest v epizodě Černé muzeum (2017). Stejná firma také vymyslela systém pro komatózní pacienty, který se používá v epizodě San Junipero (2016), kde se zkratka propašovala i do názvu baru Tucker's (bez samohlásek TCKR), ve kterém se dvě hlavní postavy pohybovaly. Firma se objevila také v epizodě Zkušební verze (2016), kde je zmíněna na obalu časopisu. (hansel97)
  • Podobný styl domů a oblečení naznačuje, že se epizoda odehrává na stejném místě a ve stejném čase jako epizoda Pád střemhlav (2016). (hansel97)
  • V této epizodě se opět objevují malá kulatá zařízení, která si postavy umísťují na spánky, aby vstoupili do virtuální reality. Podobná technologie byla použita již v epizodách USS Callister (2017), Černé muzeum (2017) a Krokodýl (2017) například ke hraní her, svědecké výpovědi či extrakci vzpomínek. (hansel97)

Reklama

Reklama