Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sci-fi prvek není, zde stačí surová realita nynějšího světa. Klasické vyjednávání policie s pachatelem, který má rukojmí, objeví se i kapánek předvídatelnosti. ALE tyhle menší neduhy jsou schovány za fantastické herecké výkony, které famózně ztvárňují řadu rovin, které se v tomto prostém, ale přesto skvělém příběhu nachází. Nejvíce se to projeví po emoční stránce, která je zde na maximální úrovni a mně poprvé se při sledování tohoto seriálu vylily slzy z těch suchých očních kráterů, které vlastním. Jedna z nejlepších epizod celého seriálu. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonca aj Metalhead bol viac Blackmirror epizódou ako táto nie príliš funkčná, nevydarená, nevýrazná a neoriginálna hlúposť s patetickým rádoby koncom. Wtf...? Jediné čo ako tak funguje je dávkovanie informácií o motivácii hlavnej postavy. Od istého bodu je však už úplne jasné, kam sa to celé bude uberať. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes to, že to není typická epizoda pro Black Mirror, stejně nemůžu jinak než hodnotit pěti hvězdičkama. A jo, jasně, je to i kvůli Andrewovi, protože Smithereens znovu není typická Black Mirror epizoda, kde by hrály hlavní roli technologie budoucnosti. Závěrečná pointa byla ale ve finále tak silná, že mě donutí brečet pokaždé, když epizodu vidím. Navíc mi připomíná epizodu Shut up and Dance a i právě proto nemůžu hodnotit jinak. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa špičkové a strhujúce. A hoci ten dôvod toho celého nakoniec nebol až taký šokujúci a hoci v závere som rozmýšľal, či som tú pointu celkom chytil, tak táto zmes digitálnej diktatúry, ktorej sme sa dobrovoľne podrobili, a thrillerovej vložky vynikajúco zafungovala. Človek ako ustavičný čumil do svietiacej skrinky, čo má stále po ruke, to už vlastne ani žiadna apokalyptická vízia nie je, my tú dobu už žijeme. A niektorí aj do rokliny spadli za krásne selfíčko. Žiaľ, šlo už o predsmrtné foto vhodné nominácie na Darwinovu cenu. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi napínavé se zaměřením na lidskou stránku příběhu, zatímco technologie jsou poměrně dost upozaděné (objevuje se tu snad jen kritika "pořád všichni čumíte do mobilů, protože jsou ty appky tak schválně udělané"). Líbilo se mi postupné odkrývání všech souvislostí, ale závěr nepovažuji za příliš uspokojující. Také si myslím, že zkrácení o čtvrthodinu by tomu jen prospělo. Tři a půl. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)
  • Prosklená vila se nenachází poblíž Utahu a dokonce ani ve Spojených Státech, ale ve Španělsku v poušti Gorafe spadající do provincie Granada. A právě zde se nejen fanoušci seriálu mohou ubytovat za necelé 4 tisíce korun na noc. (Duoscop)
  • V jednom z konců interaktivního filmu Black Mirror: Bandersnatch (2018) se objevil na novinkové liště zpráv název této epizody Smithereen, což je také název sociální sítě používané v této epizodě. (hansel97)

Reklama

Reklama