Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa špičkové a strhujúce. A hoci ten dôvod toho celého nakoniec nebol až taký šokujúci a hoci v závere som rozmýšľal, či som tú pointu celkom chytil, tak táto zmes digitálnej diktatúry, ktorej sme sa dobrovoľne podrobili, a thrillerovej vložky vynikajúco zafungovala. Človek ako ustavičný čumil do svietiacej skrinky, čo má stále po ruke, to už vlastne ani žiadna apokalyptická vízia nie je, my tú dobu už žijeme. A niektorí aj do rokliny spadli za krásne selfíčko. Žiaľ, šlo už o predsmrtné foto vhodné nominácie na Darwinovu cenu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa asi osobný highlight tejto série. Je škoda, že nevidíme nejaké nové super sci-fi vychytávky, no reálne je na tejto epizóde zaujímavé, že pôsobí veľmi skutočne a reálne. A odohráva sa v minulom roku. Stávame sa často závislými na všetkých týchto vychytávkach, sme na nich non-stop a potom z toho môžu vzniknúť rozličné nepríjemné situácie. Opäť hovorím, že mi to príde maximálne odžité a ľudské. Herecké výkony sú skvelé a obzvlášť Andrew Scott podal podľa mňa veľmi silný výkon. Má to veľmi dobrý odkaz a v mojich očiach funguje veľmi dobre. Hodnotenie: A- ()

Reklama

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale no, vážne? Toto má byť predposledná epizoda tak skvelého seriálu? Keby si chcem pozrieť únos a vyjednávanie z obidvoch pohľadov, tak si pozriem akýkoľvek priemerný akčný krimi thriller. Ako vážne, čo malo byť toto a prečo to trvalo hodinu desať? A prečo niekto neporadil odstreľovačovi, aby sa posunul o kúsok inde? :) A tak som dúfal aspoň v nejakú sofistikovanejšiu pointu. Jedna za napätie, ktoré bolo zvládnuté dosť dobre, ale ako som vravel, napätie nie je to, čo hľadám a očakávam od Black Mirror. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonca aj Metalhead bol viac Blackmirror epizódou ako táto nie príliš funkčná, nevydarená, nevýrazná a neoriginálna hlúposť s patetickým rádoby koncom. Wtf...? Jediné čo ako tak funguje je dávkovanie informácií o motivácii hlavnej postavy. Od istého bodu je však už úplne jasné, kam sa to celé bude uberať. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

+3*+1* za pointu Další díl, který je obsahově i provedením průměrný. Že sociální sítě jsou závislácké, si uvědomuje určitě každý, i ten kdo je na nich. Přesto samotná pointa je vlastně tak jednoduchá až je geniální, a tu si uvědomíme opravdu až po shlédnutí a přesto s tím nic nenaděláme ... a vlastně taky proč? ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • V jednom z konců interaktivního filmu Black Mirror: Bandersnatch (2018) se objevil na novinkové liště zpráv název této epizody Smithereen, což je také název sociální sítě používané v této epizodě. (hansel97)
  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama