Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale no, vážne? Toto má byť predposledná epizoda tak skvelého seriálu? Keby si chcem pozrieť únos a vyjednávanie z obidvoch pohľadov, tak si pozriem akýkoľvek priemerný akčný krimi thriller. Ako vážne, čo malo byť toto a prečo to trvalo hodinu desať? A prečo niekto neporadil odstreľovačovi, aby sa posunul o kúsok inde? :) A tak som dúfal aspoň v nejakú sofistikovanejšiu pointu. Jedna za napätie, ktoré bolo zvládnuté dosť dobre, ale ako som vravel, napätie nie je to, čo hľadám a očakávam od Black Mirror. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa asi osobný highlight tejto série. Je škoda, že nevidíme nejaké nové super sci-fi vychytávky, no reálne je na tejto epizóde zaujímavé, že pôsobí veľmi skutočne a reálne. A odohráva sa v minulom roku. Stávame sa často závislými na všetkých týchto vychytávkach, sme na nich non-stop a potom z toho môžu vzniknúť rozličné nepríjemné situácie. Opäť hovorím, že mi to príde maximálne odžité a ľudské. Herecké výkony sú skvelé a obzvlášť Andrew Scott podal podľa mňa veľmi silný výkon. Má to veľmi dobrý odkaz a v mojich očiach funguje veľmi dobre. Hodnotenie: A- ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piatá séria, tri časti a z toho prvé dve totálne slabučké, tu dávam hviezdu naviac za trošku tej osobnej drámy, ale inak slabota nad slabotu. Nie, žeby predchádzajúce série boli doslova revolučné, to Love, Death and Robots sú o svetelné roky ďalej, ale toto je fakt omáčka. A to som videl prvých pár minút poslednej tretej časti a kým som zaspal únavou, tak tiež žiadna sláva, tak som zvedavý. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sci-fi prvek není, zde stačí surová realita nynějšího světa. Klasické vyjednávání policie s pachatelem, který má rukojmí, objeví se i kapánek předvídatelnosti. ALE tyhle menší neduhy jsou schovány za fantastické herecké výkony, které famózně ztvárňují řadu rovin, které se v tomto prostém, ale přesto skvělém příběhu nachází. Nejvíce se to projeví po emoční stránce, která je zde na maximální úrovni a mně poprvé se při sledování tohoto seriálu vylily slzy z těch suchých očních kráterů, které vlastním. Jedna z nejlepších epizod celého seriálu. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No joo ta moderní generace ty furt koukaj jenom do mobilů co? No a tak nějak o tom je tahle epizoda, jako kdyby se o tom nemluvilo v každejch druhejch zprávách, mezi lidma středního věku a důchodcema, teď už to cpou i sem. Doslova téma, který je úplně všude. Mobil nemůže za to, že je někdo debil a kouká na něj při řízení, takže vlastně tahle celá epizoda ztrácí úplně poitnu. Chybí mi tady ta scifárna, tohle je prostě jako průměrnej film o únosu a na ten jsem se fakt kurva koukat nepřišla. Hodnocení: 5/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Prosklená vila se nenachází poblíž Utahu a dokonce ani ve Spojených Státech, ale ve Španělsku v poušti Gorafe spadající do provincie Granada. A právě zde se nejen fanoušci seriálu mohou ubytovat za necelé 4 tisíce korun na noc. (Duoscop)
  • V epizodě se objevuje téma typické pro celý seriál, a tím je odvrácená strana mobilních telefonů, na kterých vzniká závislost a mohou být zneužity proti nám. Podobným tématem se již zabývali epizody Pád střemhlav (2016) a Sklapni a tancuj (2016). (hansel97)
  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno