Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to točené dokumentárnou formou a práve to je len dobre,lebo je to viac také realistické.Je to neskutočne prepracované a aj keď je to niekedy bráne v zábavnej forme,vôbec to nestratilo svoju strašidelnosť.Je to točené realisticky,je to točené strašidelne a je to točené aby človek hltal každé napredovanie v príbehu.Je tam pár nezmyselností ale neotrávili mi celkový dobrý dojem z filmu. Môžem za seba povedať jeden z najlepšie natočených FF projektov aké som videl.V tom je neskutočne brilantne spracovaný.Aj príbeh je zaujímavý a človeka donúti k zamysleniu,či je to pravda alebo filmári sú naozaj schopný.Len škoda že je v príbehu asi nechtiac zakomponovaných pár zábavných častí,ktoré tam byť nemuseli.Hlavne Pán Hori tu bol ukázaný ako čistý trapoš. A finále dopadlo nad moje očakávania,u mňa silné 4*. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ač se snažím, jak se snažím, tak kromě té povedené třicetiminutovky na závěr a pár scén na začátku, nejsem přesvědčen. Kdyby měl Noroi přes hodinu, tak budiž, ale 115minut? Moc dlouhé na horor, který má slabší děj, i když zajímavý příběh. Vyloženě zklamaný nejsem, ale podruhé se nepodívám.. 6/10 = 60% ()

Reklama

Koly 

všechny recenze uživatele

Začátek mi dost připomněl "dokument" EL CHUPACABRA od Troma studios (viz. chlápek navlečený v alobalu), ale s přibývajíci stopáží atmosféra houstla jako omáčka, která se nechá přes noc v ledničce. Chtě nechtě jsem se do příběhu zažral a určitě se mi líbí, jakým způsobem Shiraishi předkládá divákovi jednotlivé záběry a indicie, které až v samotném závěru do sebe zapadnou. NOROI se hravě slavnějšímu THE BLAIR WITCH PROJECT vyrovná a leckdy ho i překonává (viz.noční scéna v lese). Není moc horrorově laděných snímků, které by dokázaly diváka bavit po celých 115 minut. NOROI se to podařilo skvělým způsobem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mam rad horory, ale Kodzi Siraisiho aj nadalej povazujem za japonskeho chlivaka ako Takasi Miike. A tato japonska obdoba Blair Witchu isla uspesne mimo mna. Na minutaz 115 min sa tam dohromady nic nedeje a film ma v sebe priserne vela nudy. Herecke vykony Rio Kana su podla mna hrozne a rezia je amaterska. Cosi zachranil koniec filmu, ale poprekladat japonsku mytologiu s dokumentarnymi zabermi a la kultovy Blair Witch je na mna prilis a hlavne u mna nefunguje. Takze Kodzi Siraisimu asi v zivote nepridem na meno, a nebudem ho istoiste uznavat : 10 % ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - (Masatumi Kobayashi) - Tento videodokument je považován za příliš rušivý pro veřejnou projekci...... Chci pravdu, nezáleží na tom, jak je děsivá, chci pravdu. Dokumentový film je velice povedeně sestříhaný a jde z něho mráz. Což je u těchto druhů filmů prostě potřeba. Dokonce mi ani tak nevadí rec kamera. Film nemá ani moc hluchým míst jako třeba Paranormal Activity, kde divák hodinu čumí na jedno místo, kde se skoro nic neděje. Tady je to jiné, zde se stále něco děje. Nejdelší "hluché" místo tu trvá asi dvě minuty. Jinak se stále něco děje, příběh pokračuje ku předu a divák se dovídá stále nové a mrazivé informace. Vyřešení a dopad události se nezadržitelně krátí. CITÁT - Kagutaba........ Jdeme zde po stopách jednoho, ne zas tak starého rituálu, který má své následky. Povedené, pěkné, nenudící a zajímavé. CITÁT - Jednou uklonit a čtyřikrát tlesknout........**** ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama