Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - (Masatumi Kobayashi) - Tento videodokument je považován za příliš rušivý pro veřejnou projekci...... Chci pravdu, nezáleží na tom, jak je děsivá, chci pravdu. Dokumentový film je velice povedeně sestříhaný a jde z něho mráz. Což je u těchto druhů filmů prostě potřeba. Dokonce mi ani tak nevadí rec kamera. Film nemá ani moc hluchým míst jako třeba Paranormal Activity, kde divák hodinu čumí na jedno místo, kde se skoro nic neděje. Tady je to jiné, zde se stále něco děje. Nejdelší "hluché" místo tu trvá asi dvě minuty. Jinak se stále něco děje, příběh pokračuje ku předu a divák se dovídá stále nové a mrazivé informace. Vyřešení a dopad události se nezadržitelně krátí. CITÁT - Kagutaba........ Jdeme zde po stopách jednoho, ne zas tak starého rituálu, který má své následky. Povedené, pěkné, nenudící a zajímavé. CITÁT - Jednou uklonit a čtyřikrát tlesknout........**** ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Scary-as-fuck film, který maximálně využívá možnosti média. Blair Witch bylo spíš událostí, film samotný byl jen završením konceptu a sám je v podstatě hodně banální. O pozdější Paranormal Activity škoda mluvit. Kletba oproti tomu skvěle pracuje videoformátem, televizním formátem, dokonce i to strašení v ložnici se najde. Jediná chyba toho filmu je, že to trochu přežene se stopáží. Jinak není moc pochyb o tom, že jde o jeden z nejlepších moderních hororů. ()

Reklama

snob 

všechny recenze uživatele

Film, kde se mi potajmu do lebky vluzuje pocit, že ještě kousek a vyděsí mě i nečekaně nasnímaný slunečný rozbřesk, je blaženstvím nebeským. Noroi takový je. A to ani těch střívek tolik nevyhřezlo. Japonci jsou zvláštní živočišný druh. Někdy mám pocit, že jejich úrovně budeme, my, západní civilizace, dosahovat ještě dlouho a stejně nedosáhneme. Prostě Japonci - něco, co by se mělo kamenovat za dokonalost. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Spousta dobrých nápadů, nepřevídatelnost děje a dokumentární styl, to všechno filmu jenom prospívá. Navíc minimum mých neoblíbených lekaček, pokud vůbec nějaká. Spíš je to celou dobu mrazivé, strašidelné a postupně gradující až k velmi dobrému finále. Místy opravdu děsivé, určitě jeden z nejlepších hororů natočených "dokumentárně". ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nejlepší přijde až po titulkách :-((( ..... Není to vyložený propadák, ale jsem zklamaný, protože sem čekal víc. Především víc hrůzy a napětí mi scházelo. Je to podle mě zbytečně dlouhý a příběhově neucelený. Taky zjišťuju, že mě čím dál víc začíná vadit roztřesená kamera a její manipulace, která je mnohdy k smíchu. (viz. spadne kamera a vždy se otočí tím správným směrem, aby bylo vše podstatné vidět...nebo...chlapovi umírá manželka a on radši dojde pro kameru, než aby jí pomohl). No ale nechme kritiky. Pro fanoušky asijských hororů asi povinnost, fanouškům hororů obecně bych Noroi asi spíš nedoporučoval. I když konec je pětihvězdičkový, to nepopírám. 55% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama