Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový ten těžkotonážní film o lidech, co přechází z jednoho extrému do druhýho. Nic nového ten film nenabízí ale jako celek se na to dá docela koukat. O to víc mě zajímal, když jsem ho uviděl v televizi, kde většinou nic zajímavého nedávají a pokud jo, tak je to tisíckrát opakovaná repríza. Záchranáři tak na první pohled vypadali, že zachránili sobotní večer u televize a oni ho opravdu zachránili. Costner tam jako vedoucí poletoval jak splašená vosa a pro něj to mělo typicky dlouhou stopáž, takže mu to vcelku i vyšlo. Narozdíl od Ashtona Kutchera, kterej v roli zelenáče vůbec nevěděl, co s načatým životem. Nakonec se ale film dobelhal do konce a já mu nejvíc vyčítal jeho délku, která v tomhle případě byla opravdu zbytečná. Nebo si spíš Costner neuvědomil, že už nehraje v nic epickém, ale naopak v prostém životním dramatu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny prekvapeni, film sice neprinasi nic novyho, je to x-ta variace na podobny tema a klidne by se dala tak pulhodina filmu vyhodit, ale prekvapive to nijak nevadi. Zachranarsky akce jsou natoceny skvele napinave, i kdyz obcas to trochu smrdi digitalnima efektama. Ale vetsinu casu zabira vycvik, kterej sice neni nejak extrovni, ale je docela zabavnej a hlavne zajimavej. Navic Costner zase docela ve forme, takze se mu da toho zkusenyho zachranare verit. No a pak tu je Kutcher, kterej se do vaznejch roli fakt nehodi a je to proste takovy hovadko, ale svym vykonem tady nijak nerusil. Takze i pres par zbytecnejch mist zajimavej a misty napinavej film. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Že mně tento snímek zaujme až tak moc jsem tedy opravdu nečekal. Měl jsem k tomu dva prosté důvody. Režiséra Adrewa Davise. Ano jeho Protiúder se mi libíl, ale čekal jsem, že s kvalitou jeho snímků půjde níž a níž. Ale je to naopak! Druhým důvodem byl Kevin Costner, který si už pár let nezahrál v ničem pořádném. Navíc mám rád filmy, kde se něco cvičí, protože je to vždy zajímavé vidět, co člověk musí umět pro dané zaměstnání. Zachrané akce byli vskutku výtečně natočeny, ale byla jen škoda, že byli naprosto předvídatelné a rovněž konec byl předvídatelný od samého začátku. Když jsem slyšel hudbu ve filmu, tak jsem si říkal, to by mohla být hudba od Trevora Rabina a taky že byla. Jeho styl jde vždy bez problémů poznat a hlavně se vždy jedná o nádhernou hudbu a tímto mi to jen potvrdil. Kevin Costner hraje velmi dobře a je vidět, že je to stále skvělý herec. Ovšem mladý Ashton Kutcher ho hrávě přehrává, protože jeho výkon je opravdu výborný. Tento film mně velmi a mile překvapil. Cca 140 minut jsem se parádně bavil. SO OTHERS MAY LIVE ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner je ideálna herecká voľba pre takéto projekty a ja osobne ideálny divák pre tento druh filmov. Tým nemyslím, že som dokonalý, ale to, že v takýchto prípadoch dokážem tvorcom kadečo prepáčiť, mnoho vecí prehliadať a len sa nechať dobre baviť príbehom, ktorý môže byť už stokrát prevarený, a tiež plný klišé a zaužívaných postupov (záchranár na vzostupe - nešťastie - psychická trauma - výcvik - comeback - atď, atď, atď..). Vy ostatní si zrejme z môjho hodnotenia odpočítajte jednu hviezdičku. 70% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Nakonec po dlouhé úvaze za tři. Bylo to rozhodování mezi právě třemi nebo čtyřmi hvězdami. Kevin Costner byl skvělý. Přesně takto jsem si jeho postavu Bena Randalla představoval. Obrovský sympaťák, tahoun, nikdy se nevzdávající, schopný pro záchranu druhého udělat cokoli! S Kutcherem jsem měl trochu problém. Trochu frajírek, který si nakonec uvědomí nejdůležitější hodnoty atd. To už jsme prostě viděli několikrát a bohužel zde to nebylo ničím jiném zajímavější. Vadilo mi, že od okamžiku kdy Kutcher vystoupil z autobusu na ve výcvikovém táboře mi bylo jasné, jak se jeho osud bude vyvíjet. Ale jinak jsem si Záchranáře docela užil! Sice nic spešl, ale ani žádné kraviny. Příjemný film, na který se dá v pohodě podívat... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama