Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Začátek slibuje mnohé. Druhá polovina snímku tomuto "slibu" dostává se ctí. Problém je, že tyto dvě zdařilé části od sebe odděluje nudně tuctová a stopáží k nesnesení přemrštěná výcviková pasáž. Jinak všechno celkem funguje jak by mělo. Od respekt budících rozbouřených vod, po ucházející obsazení až po solidní technickou stránku. I bez výcvikového drilu by sice nešlo o žádný zázrak, ale alespoň o nadmíru povedený žánrový film jakých v poslední době mnoho nevzniká. Ale ten trénink, ten trénink to všechno kazí. A zcela zbytečně... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

První půlku filmu furt jen plavou v bazénu, který je napuštěný testosteronem a nahoněnými egy. Na rekruty totiž školitelé neustále řvou, ukazují ramena a vůbec všichni se za četných macho hlášek snaží ten bazén přečůrat co nejdál. Takovou šikanu a namachrovanost jsem neviděla snad ani ve válečných filmech od Eastwooda. Je to tak přehnané, až je to legrační.____ Pak jdou do ostré akce, jejíž průběh i zakončení film naznačuje už od počátku. Je obstojně natočená s některými napínavými momenty, přesto nepříjemně překvapí nabubřelou teatrálností a nedostatkem vkusu. Ve finiši z toho patos stříká všemi směry. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Plné klišé, předvídatelných scén a všech možný neduhů současné střední vlny mainstreamového Hollywoodu, přesto však pro Davise po pár letech vcelku solidní a koukatelná pecka, kterou kritici ani diváci nesejmou jako například Collateral Damage o několik let dříve. Nad Kutcherem se sice rozplývat blahem nebudeme, ale tvrdší role mu kupodivu sedne. Costner bez problémů a na všech klíčových postech ve výcvikové základně jsou přesně ti drsní hoši, kteří jsou obvykle do podobných rolí obsazováni, tudíž sázka na jistotu. Akční scény jsou dostatečně akční a scény výcviku zase dostatečně zajímavé a napínavé, aby udrželi divákovu pozornost. Konec je sice lehce křečovitý, ale to se přece dalo čekat. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Fajn, je to zaujímavé i dojímavé... ale tých klišé! Hlavným zámerom bolo asi nakrútiť film skladajúci poctu záchranárom, posilňujúci americký kult hrdinov a všetko ostatné sa zbúchalo podľa osvedčených, ale aj ošúchaných pravidiel Hollywoodu. Síce pekný film, no sledujúci presne danú a do bodky predvídateľnú líniu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Costnera nemám moc rád a Kutchera přímo nesnáším, ale i přes to se mi tato pocta zachránářům hodně líbila. Akční scény jsou velmi dobře natočené stejně jako většina scén ve škole. Costner předvádí nejlepší výkon za několik let a Kutcher se prostě musí ignorovat, aby jste si nezkazili zážitek z filmu :-). Bavilo to mě to prostě celou dobu, i když to mohlo o hodně kratší. Na poctu záchranářům jsou 2 a půl hoďky opravdu moc. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama