Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Pozor spoiler: Dlouhodlouze (minimalne takovych 100minut) mel tento film u me jiste 4*. Ma to smrnc, ubiha to rychle, herci to hraji na vybornou a celkove se na to vyborne kouka...nicmene, pak to sleti ke klasickemu holywoodskemu sladaku, kdy se Costner obetuje, aby mohl Kutcher prezit a nest tak jeho odkaz dal. Samozrejme se to neobejde bez tech klasickych kecu, na ktere jsme zvykli atd. Timhle to trochu shodili...nicmene, i celkove z toho filmu nakonecvychazi trochu horsi 4*, takze si je stale zaslouzi...a kdyz to pobezi zase v TV, rad na to mrknu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Costnera nemám moc rád a Kutchera přímo nesnáším, ale i přes to se mi tato pocta zachránářům hodně líbila. Akční scény jsou velmi dobře natočené stejně jako většina scén ve škole. Costner předvádí nejlepší výkon za několik let a Kutcher se prostě musí ignorovat, aby jste si nezkazili zážitek z filmu :-). Bavilo to mě to prostě celou dobu, i když to mohlo o hodně kratší. Na poctu záchranářům jsou 2 a půl hoďky opravdu moc. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Schématický scénář povyšuje svým překvapivě jistým výkonem Andrew Davis. Ten pro mě svojí nevyrovnanou režijní filmografií spadá někam do „skupiny“ solidních hitmakerů jako jsou Joel Schumacher nebo Renny Harlin. Všichni do jednoho natočili (a je to už slušná řádka let) několik skvostných snímků (Uprchlík / Telefonní budka, 8 mm / Smrtonosná past II., Cliffhanger), stejně jako dokázali šlápnout trestuhodně vedle (Řetězová reakce, Protiúder / Česká spojka, Batman a Robin / Ostrov hrdlořezů, Formule!). Davisův nejnovější snímek je někde na půli cesty, i když obsahuje momenty, které ho tahají do nadprůměrných vod. Pomáhá mu k tomu nejen Costnerovo charisma, ale i poutavá kamera a hudba. Škoda závěrečného „gesta“, které jde se vztyčenou hlavou vstříc americkým divákům!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner na svých bedrech s přehledem utáhne tenhle sice poměrně dlouhý, nicméně stále zajímavý snímek od kdysi skvělého Andrew Davise. Ashton proti němu vypadá jako takové telátko, tady naštěstí dostal takovou roli, která pokazit snad ani nešla. Možná kdykoliv jindy bych tuhle nacionalistickou srágorku odpálil, ale zrovna mě tak nějak padla do noty. Širé moře já prostě můžu. 70% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Slabučký čtverec za zpracování a tématiku, která popichuje na můj subjektivní respekt k otevřenému (rozbouřenému) moři. Jinak je dost škoda, že po survivalově nadějném úvodu Záchranáři upadají do skorozáchranářů, a to tak klišoidně, že ten nejklišoidnější konec už pak nikoho nemůže překvapit. Scénarista zde v hlavičce chybí, ale pátrat po něm opravdu nestojí za to. 70% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama