Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (210)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

653. hodnocený film: Z počátku jsem si myslel, že si prohlídnu film s prvky komedie, ale také film se závodním duchem. Již od samého počátku jsem byl ale přesvědčen, že tenhle film si zaslouží maximálně 3* a bude to tak akorát. Po shlédnutí jsem zůstal na svých a film taky. Jenom si myslím, že snaha být vtipný za každou cenu není vždy to pravé. A co ta přílišná vulgárnost těch dvou spratků Rickyho? No a když už má tahle pěknou ženskou, která se ve filmu chlubí výstavníma kozama a ukazuje je jenom zády či bokem ke kameře, to je docela hřích. Možná, že by to filmu prospělo. 3* jsou tedy fakr nakonec maximem a snad i zaslouženým. 3* ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Docela fajn, pokad od toho opravdu neocekavate nejlepsi film vsech dob, ale berete to jako srandu. Zvlaste povedena a vtipna scena mi prisla, jak se stal ten Francouz - jeho uhlavni nepritel a ten ktery mu vzal misto ve staji a kvuli nemuz byl ztrapnen pred celym narodem. Ta scena je, kdyz v televiznich zpravach davaji dokument z jeho zivota, pak to skonci a oba redaktori jeste nevericne koukaji a je videt ze jsou z toho docela mimo....jinak docela sranda ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

S humorem je to na vážkách. Občas se tam vyskytne úplně skvělá hláška. Ale někdy je to tak suchý, až je to trapný. Abych mohl něco nazvat vtipnou situací, musel bych se u ní zasmát. A takovejch tam bylo málo. Možná žádná. Ale snažili se tam vymyslet absurdní situace. Ale na mě to asi nefungovalo. Nejlepší element filmu je podle mě Sascha Baron Cohen, jehož francouzština je delikátní, unikátní a z celé té postavy jsem byl celou dobu nadr-jean. Ale nejvíc mě asi pobavil Rickyho otec, kterej tam vymejšlel samý ujetiny, chch. Samotnej Will Ferrell byl asi průměrnej, stejně jako John C. Reilly. Věřím, že plno replik si možná vymýšleli všichni herci přímo na place nebo že zasahovali do scénáře. Jinak kdo má rád nasrat, teda nascar, tak si taky užije (já teda nevím - jezdí to pořád a pořád jenom a jenom dokolečka dokola...) ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Po mimořádně ujetém a na první pohled i celkem šokantně nevkusném Zprávaři, by se i mohlo zdát, že Ferrellovi svědčí skutečně jen malé vedlejší roličky, které svou mimořádnou extravagancí zazdí celý film, opak je ale pravdou. Oproti ujetým vtipům téměř až prcičkovského charakteru, jichž byl Zprávař plný, Ricky Bobby oplývá množstvím vynikajících nápadů a současně výborně Ferrellovi sekundují i herci ve vedlejších rolích - John C Reilly a Michael Clark Duncan především. S obezřetností spojenou s očekáváním tohohle kousku, velmi příjemné překvapení... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Silno uletená bláznivá komédia, pri ktorej sa naozaj dá zasmiať. Viaceré miesta sú k popukaniu, no takisto sa objavilo zopár trápnych a prehnaných vtipov, ktoré nemusia každému sadnúť. Herci pomerne bavili, no zahrali len to čo sa asi od nich čakalo. John C. Reilly je strašný blázon a neuveriteľný xicht, ktorý často prekonáva Willa Ferrella. Sachovi síce viacej sedel Borat, ale nestratil by sa ani v úlohách bukvičákov. Dej je priamočiari a ničím neohúri, ale na druhej strane rozhodne nenudí, aj keď zopár scén je dlhších ako by som si prial. Na komédiu má tento film vysoký rozpočet, ktorý ale v tomto prípade je aj vidieť. Prostredie Nascar závodov bolo príjemným oživením. Vďaka množstvu hlášok a vtipných situácií či xichtov hodnotím ako mierny nadpriemer, ktorý si niekedy rád zopáknem. 65% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (33)

  • Will Ferrell nabídl roli ve filmu Stevu Carellovi, ten však musel odmítnout kvůli nabitému rozvrhu. (HellFire)
  • V jedné scéně je možné vidět, že Rickyho řidičský průkaz byl vydán 16. června, což je den narozenin Willa Ferrella. (Matty)

Reklama

Reklama