Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měla to být úplně běžná zakázka. Drobounký lupič klenotů Calvin Simms (Marlon Wayans) je najat, aby ukradl drahý královský diamant. Jeho zabedněný parťák Percy ale diamant upustil přímo do kabelky Vanessy Edwards (Kerry Washington - Ray) a jejich dokonalé plány tím poněkud pokazil. A tak když narážejí na Vanessina manžela Darryla (Shawn Wayans), který beznadějně touží po vlastním dítěti, nenapadá Calvina nic chytřejšího, než obléci plenky a hrát si na opuštěné dítě. V nové roli musí přetrpět spoustu ponížení a odporných rodinných vycházek. Hlavně však musí dostat drahokam zpět dřív, než ho jeho “noví” rodiče odhalí. Režie filmu se ujal Keenen Ivory Wayans (Někdo to rád blond). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem věděl, že od Wayansů se člověk jen málokdy dočká něčeho skutečně zábavného (byť naposledy mě trochu chytli s Někdo to rád blond), nebyl jsem nakonec ani nijak zásadně zklamán. V Pidihajzlíkovi se nedočkáte ničeho převratného ani překvapivého, nezbytná část fórků je založena na..., no však víte, jak to jen slušně... vyměšovacích záležitostech :-), což by u nich spíše zarazilo, kdyby někdy natočili film bez těchto úchyláren. Ale celkově to nebylo zase až tak tragické, byť jsem chvíli váhal mezi jednou a dvěmi hvězdami. Největší negativum tohoto filmu je to, že to byl pro mě zase po několika měsících konečně film, který jsem předtím ještě nikdy neviděl (mám teď částečně bezfilmové a částečně reprízové období) a tak jsem byl přeci jen natěšený trochu více než obvykle. No nic, tak příště to snad vyjde na více hvězdiček... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu, vzhledem k jeho nápadu, jsem čekal fakt mnohem víc. Kromě toho nápadu to byla slátanina, která se furt jen plácala v kaluži, ze které nebyla schopna se dostat. Je spousta jiných filmů s podobnou filosofií, které s bránicemi diváka umí pracovat daleko lépe. Toto byla fakt celkem zhovadilost. ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se tento film jevil jako jedna z tuctových černošských komedií, která se ničím neliší od podobných amerických komedií. Bylo by tomu asi tak, pokud by tvůrci nedostali poměrně originální nápad zmenšit jednoho ze známé komediální bratrské dvojky Marlon Wayans a Shawn Wayans na půl metrového chlapíka a ten se díky zábavnému příběhu nevydával za dítě. Nutno podotknout, že tento film není žádným filmařským uměním, ale díky vtipným dialogům a mnoha vtipným scénkám si udržuje poměrně solidní tempo a rozhodně dokáže pobavit. Obzvláště scéna, kde se zmenšený Marlon pere s Robem Schneiderem v kostýmu dinosaura mně velmi rozesmála. Herecké výkony jsou na podobný snímek dostačující a potěší i přítomnost několika známých jmen v mini rolích jako například Chazz Palminteri. Celkově se jedná o celkem povedenou oddychovou komedii, která nepatří k pokladům světové kinematografie, ale při špatné náladě rozhodně dokáže pobavit. Moje hodnocení 60% ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Ach, můj bože! To není žádné guilty pleasure, to je jenom setsakra guilty. Předvídatelný fekálně-sexuální humor se zcela infantilním nádechem způsobuje, že film vlastně nemá cílovou skupinu. Některým vtípkům by se možná předškolní děti smály, ale neustálé sexuální narážky a situace posouvají tento film směrem k dospělým. A ty se snad opravdu smát nemohou. I když skleniček pár a pár tahů z trávy... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Komu přišlo bizarní první kolo prezidentských voleb, ve kterém spolu soupeřili Žid, Rakušan, Kůrovec, Avatar, jedna kráva, čtyři průměrní Češi a málem i Japonec, ten by si měl pustit Pidihajzla. Zakrslý černoch tam totiž hraje batole, které neustále někoho mlátí do koulí, prdí, mlátí do koulí, prdí, mlátí do koulí, prdí, mlátí do koulí a prdí, až jsem z toho všeho zblbnul a nabyl přesvědčení, že kdyby mi na dveře zaťukala rozkošná Kerry Washington, nejspíš bych ji nakopal do koulí a poprděl. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Percy donese Calvina v psím pelechu před dveře a schová se za keř. Následuje záběr z ulice na dveře a psí pelech a Percy jde vidět za keřem. Darryl otvírá dveře a dívá se na Calvina, přitom je vidět v záběru i keř za kterým má být Percy schovaný, ale Percy tam není. Až se Darryl zavře dveře i s Calvinem, tak Percy vychází z keře. (prochy10)
  • V roce 2006 byl snímek oceněn Zlatou malinou pro nejhorší remake. Marlon Waqans a Shawn Wayans získali stejné ocenění pro nejhoršího herce a Shawn Wayans a Kerry Washington/Marlon Wayans byli ocenění jako hejhorší pár na plátně. (Pepinec)
  • V době kdy mají nalému Calvinovi (Marlon Wayans) změřit teplotu rektálním teploměrem, Calvin se jen tak nedává a bojuje. Při boji stáhne modrý polštář pod sebe, ale v dalším záběru, když je přemožen a dávají mu teploměr do zadku, už tam ten modrý polštář pod sebou nemá. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama