Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gary Goldman, Jonathan Hensleigh, Paul Bernbaum .. Znásilněný Dick pro potřeby bezmyšlenkovité tuctové výroby. Chůze po cestičce osudu formou: pokus - omyl - DALŠÍ pokus... Ještě než se děj dostaneme k akční složce filmu odkroutí si Cage a Biel hutnou romantickou story. Jessica je naštěstí přitažlivější slečna než Mendes, to byl jeden z mála plusů oproti nedávné tragédii Ghost Rider. Jinak jich už mnoho není a Next je jen DALŠÍ špatný film v kariéře Nicka Cage. Očekával jsem totiž hlavně megalomanský akční sci-fi film (ten Tamahori sváděl k takovým myšlenkám) a tím, na pár krátkých přestřelek až v druhé polovině, Next rozhodně není. Řada scén je poctivě levně digitálních a nutno dodat, že vypadají otřesně, včetně výbuchu atomovky - to už i seriálová produkce (Heroes) zvládne kvalitněji explozi. Je to zkrátka DALŠÍ, převážně romantická sci-fi ptákovina s debilním závěrem, který je výsměchem budovaným pravidlům a boří jakýkoliv kladný dojem z předešlého děje.. Déjà vu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Cris Johnson má vrodenú veľmi výnimočnú, zvláštnu schopnosť. Dokáže predvídať svoju vlastnú budúcnosť. Vie čo sa stane, skôr ako sa to stane. No vidí len udalosti, ktoré sa ho nejak bezprostredne týkajú a iba dve minúty dopredu. Moc zaujímavý námet na sci-fi snímok. Určite si skusím zohnať literárnu predlohu od P.K.Dicka. Tento film ma však nijak zvlášť neohúril. Dalo sa z toho vyždímať omnoho viacej ako len zopár nadupaných záberov. Scenár sa mi zdal akýsi nedotiahnutý, prázdny. Nicolas Cage odviedol očakávaný profesionálny výkon, Julianne Moore ako agentka FBI nič moc. Najviac ma potešila krásna Jessica Biel, ktorá svoju úlohu zvládla skvele. *** ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prumernej akcni film, ale zabavit se u nej da slusne. Pribeh neni nic moc extra a nebejt toho prvku predvidani budoucnosti, tak je to naprosto prumernej akcni film. Ale takle to je aspon krapet ozvlastneny a pribeh pro akcni zanr dostacujici. Co se tyce akce, nijak zvlast moc ji tu neni, ale je vcelku dobra a napinava, hlavne diky Nicolasovo schopnostem. Problem je, ze jakmile dojde na nakou trikovou sekvenci, tak ty triky jsou naprosto priserny. Co se tyce hercu, Jessice to jako vzdy slusi, Moore odvadi svuj standart a Cage je misty pri vyuzivani schopnosti cool, ale ten jeho uces je otresnej. Celkove jsem se u filmu vcelku slusne bavil, protoze je misty akce napinava a misty je film vtipnej, ale o nic extra se nejedna. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$70milionovTržby USA $18,211,013Tržby Celosvetovo $76,066,841Tržby za predaj DVD v USA $18,951,278 //počet predaných kusov 1,014,426║ Spisovateľ Phillip P. Dick napísal jednoznačne zaujímavý mierne sci-fi príbeh ale ako to už dopadlo u Výplaty tak aj u Nextu to vyznie len ako plochá akčná podívaná aj to len v určitých medziach. Lee Tamahori už spravil dosť akčných paškválov a tento sa bez problémov medzi ne zaradzuje, Nicolas Cage vo svojej úlohe s príčeskom vyznie ako brat Roberta Langdona(Toma Hanksa) s Da Vincoho Kódu a to do slova, po hereckej stránke jeho kariéra riadne stagnuje v poslednej dobe na podpriemernej úrovni, o Jessice Biel je po hereckej stránke škoda hovoriť lebo u nej to je len promenáda na pľaci aj keď pekná promenáda ..., Julianne Moore asi nemá lepších ponúk keď zakotvuje u takéhoto tuctového projektu kde nemá čo povedať. Akcia je len slabý nevýrazný priemer a to je na dnešnú dobu prešľap ktorý znamená aj okamžitý prepad tak ako to už nedávno dopadlo aj pri XXX2 či Stealthe. Vo filme nemá chybu keď Cage poklepkáva chlapcov od prepadovej jednotky po pleci aby okamžite reagovali na potenciálnych zlosynov, ktorých z otočky odstrelia, vypadá to potom ako keby boli slepý a nevideli si pred nos. /videl v kine: 40%/ ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Amíci sú vážne vadní. Berú ako úplnú samozrejmosť, keď nezávislá moderná baba (môže dnes byť v americkom filme hrdinka, ktorá nie je krásna, sebestačná a nevenuje sa chudobným deťom?) očakáva od chlapa, že bude spať v aute a on to sám urobí - namiesto aby sa podelili o dvojitú teplú posteľ... a na druhý deň ráno sa ho s priblblým úsmevom provokatívne spýta "What?", keď na ňu čumí, lebo je mokrá, zabalená iba v osuške... a o hodinu na to už majú po prvom sexe. WTF?! Zhovadilý národ a zhovadilý scenár. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Motel Cliffhanger je ve skutečnosti restaurace nacházející se blízko Crestlinu v Kalifornii, v San Bernardino Mountains. (ČSFD)
  • Severoamerické tržby byly 18,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 77,6 mil. (NIRO)
  • Jedna z ďalších adaptácií predlôh Philipa K. Dicka, ktorú mal na starosti scenárista Gary Goldman. Aj tentoraz sa predlohou iba inšpiroval a z poviedky využil len schopnosť hlavnej postavy vidieť do budúcnosti. (Greenpeacak)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama