Reklama

Reklama

Ordinace v růžové zahradě

(seriál)
  • Česko Ordinace v růžové zahradě 2
Ukázka z filmu 1
Rodinný / Drama
Česko, (2005–2024)

Hrají:

Linda Rybová, Roman Zach, David Prachař, Dana Syslová, Ladislav Potměšil, Otakar Brousek st., Tomáš Krejčíř, Pavel Nový, Daniela Šinkorová (více)
(další profese)

Série(23) / Epizody(1365)

Obsahy(1)

Den co den balancují na hranici možného. Nikdy nevzdávají boj za pacienta i své vlastní štěstí.  Nové díly seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 slibují další dramatické příběhy kamenických lékařů – chirurgů, pediatrů a gynekologů. Jsou opět vyprávěny s energií, empatií, emoce střídá humor a překvapení. Naši chirurgové zažívají drama téměř každodenně, den co den balancují na hranici možného. Každý po svém, ale všichni bravurně, dobře znají cenu života. Nedají se, nevzdávají se v boji za pacienta i své vlastní štěstí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (1 187)

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Žena to jeden čas sledovala. Chci připnout heavy metál rovnou na kozy za to, že jsem to postupně z jejího programu vytěsnil. Už nemusím poslouchat tu pěknou znělku, vnímat tu pohodovou atmosféru běžného života českých lékařů a jejich osobitých pacientů, tu nastíněnou realitu všedního dne a řešit ty zašmodrchané a nečekané zápletky. Ale nic proti mé ženě... ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Ona mě vlastně fascinuje ta vytrvalost ze strany producentů i diváků. Spousta scén jakoby ze života, nějaké to lidové vtípkování a hlavně hromada dramatických zvratů a průserů - nutno poznamenat s “příhodnou” hudbou, aby to náhodou divák soustředící se na své žehlící prkno nezmeškal nebo mentálně pomalejší pochopil. Premisa střídající prostředí polikliniky, malé gynekologické ordinace (a nepřidala se později pediatrie?) a obydlí/okolí lékařů a blízkých. Spousta pacientů a jejich zdravotních problémů, spousta vztahů, slastí a slepých uliček a co z toho? Je to jen divadlo na obrazce, ba hůř - dekádu a půl v provozu. Na druhou stranu u milovníků těchto žánrových perel za Atlantikem - ať už v té části severní, střední či jižní - bychom se za tento seriál stydět nemuseli. P.S. Navíc je fakt komedie, jak asi po roce začal seriál jít pod názvem “Ordinace v růžové zahradě 2” a od té doby se této nesmyslné tradice drží. ()

Reklama

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu a jedině odpad českého herectví a celkového uměle vyvolaného "světa lékařů", nebo jaký smysl to vlastně nese....... Něco tak neuvěřitelně tupého na české podmínky, až z toho bolí hlava, kdo jiný si to může dokonce dávat jako úspěšný projekt, než jedna velká komerčná televízia v ČR... tfuj!!! ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

S těmi českými seriály je vážně potíž. Ale ještě větší potíž je se scénáristy a hlavně scénáristkami, IMHO. Mnohem větší, než s inscenační chudostí, marketingovou lácí a dialogovou skřípavostí. Ženy. Ano, jsou hybnou silou. Některé z nich jsou naštvané, agresivní, jiné aktivní, vynalézavé a emancipované. Další rezignovaly a nechtějí víc, než mají. A ženy, které tvoří pro ženy, se nezřídka kdy ohánějí feminismem. Nad Bestiářem Báry Nesvadbové jsem byl nasrán, u tohohle jsem spíš smuten. Irena Obermannová, jedna ze spoluscénáristek této "věci," píše knihy o ženách, jež jsou aktivní, vynalézavé a emancipované. Chytré. Nechtějí si nic nalhávat a nedají si nic nalhávat. Právě v tomhle je ten seriál zákeřný. Mamky na MD, maminy, babičky, staré panny, všechny sem! Spokojte se s málem! Co na tom, že někde jinde vás někdo stejný nabádá k opaku, teď si sedněte, nechtějte něco víc, něco kvalitnějšího, slepě zírejte na to, co už jste viděli nečetněkrát a nebojte se, bude to jen třikrát proloženo osmiminutovými reklamními bloky. Ale budou tam zvířátka, jogurty a vložky. Pro každého něco. Jo jo. Vím, že "někdo ty složenky platit musí," ale pevně věřím, že tenhle otřesný, ničeho si nevážící argument brzo někdo rozbije v prach. Jen tak dál a dopadne to s vámi hodně blbě, pokrytkyně! :-( ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Ne všechno, co vyprodukuje Nova, je sračka, přátelé! Ordinace je seriál, který čerpá z Nemocnice na kraje města, ale nijak se to nesnaží skrývat. Není to žádný zázrak, ale hrůza taky ne. Nenadchne ani neurazí. Sem tam se zde objeví opravdu vybroušený humor! PS: Platí pouze pro první řadu. Zbytek je na odpad. ()

Galerie (4 911)

Zajímavosti (123)

  • V 507. díle s názvem "Svatba jako řemen", kdy na začátku Gábina (Sandra Nováková) píše deník, říká, že je středa 28. srpna, ovšem 28. 8. 2014 byl čtvrtek. (TheStitch630)
  • K roku 2014 se kostymérně nacházelo 90 lékařských kostýmů, 40 operačních empírů a 50 operačních kompletů. Ostatní kostýmy bylo možné počítat na tisíce, většina byla ale vyřazena a dána na charitu. (Zdroj: blesk.cz)
  • Na natáčení se spotřebovalo 112 litrů filmové krve. V seriálu se použilo 11 000 gumových rukavic. Herci měli kdispozici 90 lékářských kostýmů. (Zdroj: časopis Blesk). (M.B)

Související novinky

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

10.11.2021

Dnes přišla velmi smutná zpráva pro českou a slovenskou hudební sféru, ve věku 69 let nás totiž opustil populární zpěvák a skladatel, bratislavský rodák a držitel Zlatého slavíka, Miro Žbirka. Zprávu… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno