Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesmírná mise probíhala poklidně a přesně podle plánu až do doby, kdy byl vypuštěn komunikační satelit. Ten se záhy střetává s neidentifikovaným létajícím předmětem. Po kolizi, která poprvé v historii lidstva dokazuje existenci mimozemské civilizace, se UFO zřítí kdesi v arizonské poušti. Avšak místo, aby vláda světu tak významnou událost odhalila, s vidinou blížících se voleb a jejich poklidného průběhu se rozhodne vše ututlat. Hrůzný nález tak prozatím končí v tajném Hangáru číslo 18... (StrYke)

(více)

Recenze (11)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To je již letos popáté co si z nás Filmag a Řitka vystřelili. Nevím proč dávají podobné scifi filmy pod hlavičkou hororu, když tyhle filmy jím rozhodně nejsou (jde o klamání zákazníků) a začínají mě tímhle štvát. Film jinak docela ujde, ale žádné terno to rozhodně není. Musel jsem se dost přemáhat abych u něj neusnul. Atmosféra dostane zajímavý náboj až zhruba za polovinou filmu a herecké výkony jsou také dosti bídné. 5/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Slušný dobrodružný sci-fi o páde UFO na našu planétu, o jeho skúmaní a o astronautoch-hrdinoch, ktorý sa snažia dokázať jeho prítomnosť. To všetko okorenené mytológiou o vzniku ľudstva a zopár na svoje pomery vydarenými akčnými a trikovými scénami. Snáď by ale mohli tie vesmírne kraksne padať už aj mimo USA. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Původní hodnocení odpad změněno na 1 hvězdu. Rozhodně se nejedná o horor spíše tak o dobrodružný film ( a to i kdejaká blbost je dobrodružnější než toto). Navíc celý film se táhne a když už čekáte že se to nějak vypracuje k aspoň dobrému konci tak příjde tupý konec (aby režisér nemusel nic vysvětlovat tak to utne). Celý rozpočet asi padl na konečný výbuch a jde to i dost vidět. V rámci tvorby Řitky průměr vydávají daleko hporší a tupější filmy. ()

MonarC 

všechny recenze uživatele

Když pominu úděsnou obrazovou kvalitu, která vypadá na film z roku 1965 a rozhodně ne jako z 1980 a nekvalitní DVD od Řitka Video (v polovině filmu se DVD začalo sekat takovým způsobem, že jsem film dokoukal na youtube), tak to byl celkem příjemný thriller s "blbým" koncem. UFO tam šlo paradoxně do popředí a vše se motalo kolem politiky, intrik a o tom, jak vše "ututlat". Atmosféra byla místy celkem dobrá, ale o hororu (jak hlásá přebal) zde nemůže být řeč. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to celé bude jenom o tom, jak se dva piloti snaží dokázat že viděli UFO (o čemž tenhle film je a být má), ale naštěstí kromě toho zachází dál. Ať už k politice nebo k odhalování tajemství mimozemšťanů - po téhle stránce se sice neřekne vše potřebné, ale stejně je zde řečeno mnohem víc, než jsem očekával. To pro mě tahá Hangár 18 z průměru do nadprůměru (+ ještě dost zajímavý závěr), protože nějakou atmosféru a napětí to začne mít až v druhé polovině a natočené a zahrané je to docela průměrně. Ale určitě jsem to rád viděl, ztracený čas to nebyl. Silné 3* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je produkován společností Sunn Classic Pictures, která se zabývá zejména dokumentárními filmy. Přestože je Hangár 18 sci-fi, produkční společnost jeho TV-spot uvedla právě jako další z řady dokumentů, které odhalují pravdu o UFO. (StrYke)
  • Snímek sloužil také jako inspirace pro píseň "Hangar 18" od skupiny Megadeth. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama