Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (407)

imf 

všechny recenze uživatele

Tečka ve velkém stylu, která dokazuje, že Jet si pořád drží formu a nebojí se vydat ani na tenký let seriózního herectví. Fearless rozhodně není bez chyb, ale lepší návrat v čase, do dob, kdy hongkongské filmy vládly světu, vám asi v současnosti nikdo nenabídne. Tohle není snímek z rodu Tygra a Draka nebo Hrdiny, Fearless nabízí místo superhrdinů v bambusových pralesech výraznou charakterovou studii velmistra kung-fu. Scénář a především divoce poskakující tempo přesto zřejmě nejvýrazněji snímku ubírají. Ronny Yu naštěstí režíruje jako o život a Yuen Woo-Ping znovu dokazuje, že má v rukávu notných pár es. Povinnost pro každého fanouška filmů s tématikou bojových umění. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fillm stoji aj pada s Jetom li. Ako kung-fu je to VINIKAJUCE. Ale herecky vykon Jeta-li veru neohromi. V arene mu jeho vyrazovy repertoar uplne vystaci, ale pri prejavovani silnejsich emocii je skor smiesny. Najhorsie boli radoby dojimave sceny jeho premeny v onej dedinke a uplne najhorsia, doslova humorna scena bola, ked ho jedna slecna holila v potoku. Ale ako som napisal, fanusikovia akcie si pridu na svoje. Jeta-Li mam celkom rad, ale toto bolo nanho trosku privelke susto. 7/10 ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Neupírám filmu jakés takés kvality, ale jelikož se spíš při podobných filmech, kde se žlutí pánové řežou po tradičním způsobu a vyluzují zvuky jako kojoti při grupáči, usmívám, nemůžu hodnotit jinak. Nemůžu brát tyhle filmy vážně, ačkoli tady má i příběh velmi silné postavení. Je to film o filozofii, která je mi na hony vzdálená, o bojovém umění, které mě nebaví. Bud Spencer by ty žluťáky postavil do latě :-) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V tak vážným kontextu byl pro mě příběh poněkud naivní a milionkrát viděnej. Na druhou stranu tu jsou snad nejlepší scény soubojů, co jsem v posledních pár letech viděla a je to neskutečnej balzám odpočinout si od zběsilejch střihů a scén střídajících se rychlostí světla. Skvělá choreografie, ozvučení a Jet Li(ův) výkon, kdy se pokusil o herectví a pozitivně překvapil. Neříkám, že je to Laurence Olivier Číny, ale zahrál to slušně, navíc už deset let vypadá na třicet a to je mu skoro padesát. Jinak ale film moc nepřekvapí, je to o cestě za poznáním a uvědoměním si hodnot, což se jako obvykle odehrává kdesi v opuštěný vesničce obydlený moudrýma vesničanama a slepou kráskou. Pak následuje tradiční návrat a závěrečnej boj. Nakolik se tomu dá věřit z historickýho hlediska nevím, ale podle mě to bylo moc jednoduchý. Ale pro starou čínskou kulturu mám slabost a souboj s Nathanem Jonesem byl fajn. 70% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kde začať? Asi tam, že som rád, že aj mladšiu generáciu oslovujú martial arts filmy. Preto som celkom rád, že z filmov ako ONG-BAK a Fearles sa stávajú filmy s červeným štvorčekom... Ale ja si nemôžem pomôcť a v tomto filme nevidím nič zázračné. Všetko tu už bolo a kto má aspoň trochu prehľad v tomto žánri, musí zírať koľko obohraného klišé sa do jedného filmu vmestí. Áno, na technickej stránke a prevedení bitiek cítiť, že je rok začínajúci dvojkou, ale zvyšok je hlboko v 70-tych rokoch (36 KOMNÁT ŠAOLINU). Do svojho profilu som kedysi napísal, že som vyrastal na filmoch typu "Moje kung-fu je lepšie ako tvoje" a toto je presne ten druh filmu, len prišiel až po skutočných klasikách. Skeptický som nielen kvôli značnej nude z filmu, ale aj preto, že aj v novej ére sa objavili podobné a podstate lepšie pocty žánru: DRUNKEN MASTER 2, ONCE UPON A TIME IN CHINA 5 či FIST OF LEGEND. Jednoducho povedané, zaznávaná Legenda o červenom drakovi (New Legend of Shaolin) nebola ako celok o nič horšia... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Jet Li (Huo Yianjia) používa tieto zbrane: Jian (čínsky rovný meč), Sanjiegun (trojdielna tyč), Dao (čínsky široký meč) a Qiang (čínska kopija). (m.a.t.o.)
  • Mnohokrát se spekulovalo o tom, zda Huo s O´Brienem opravdu zápasil. K zápasu skutečně došlo a Huo O´Briena porazil. Pravost této informace byla však okupujícími mocnostmi popírána z obavy ztrátu vlivu na čínský lid. (Dinsberg)
  • Z deja filmu vyplýva, že po vražde dcéry nemal Huo Yianjia žiadnych potomkov. V skutočnosti mal ešte jednu dcéru a troch synov. V súčasnosti (stav k roku 2006) má sedem vnúčat a jedenásť pravnúčat. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama