Reklama

Reklama

Paříž před první světovou válkou. Komisař Valentin vyšetřuje sérii případů, zahrnujících anarchistické útoky, politickou korupci a mezinárodní finanční podvody. Do města navíc přijíždí ruský princ Volkonski se záměrem podepsat Trojdohodu a Valentin začíná tušit, že všechny události spolu souvisejí… (oficiální text distributora)

Recenze (35)

Mat21 

všechny recenze uživatele

Na prahu 20. století svět stojí před hrozbou světové války. Uvědomují si to i představitelé Anglie, Francie a Ruska, kteří přijeli do Paříže uzavřít trojdohodu, smlouvu o vojenské jednotě a pomoci. O tom, že ne všichni zúčastnění myslí dohodu ve prospěch druhých vážně, začne pochybovat vrchní komisař francouzské mobilní brigády Valentin společně se svými spolupracovníky. Dostává se mu do rukou šifrovaná kniha bankéře Casimira Cagne, která má skrývat vklady mnoha střadatelů, nenávratně přelité do ruského císařství. Klíč k rozluštění a usvědčivému důkazu mu však chybí. Ke všemu se musí potýkat s bandou ruských ničemů a vrahů tahajícími za nitky světové politiky. Zdá se, že ve všem má prsty ruská kněžna Constance, na čí straně však skutečně stojí? ● Film Brigády tygrů je bezesporu po filmové stránce velmi zdařilým dílem, to už bohužel neplatí o dějové linii. Ta je nepřehledná a po většinu času zmatená a nudná. Věřím, že se zachováním základních historických faktů by se film nechal uspořádat mnohem lépe a srozumitelněji. Zvláštní pozornost si zaslouží herečka Diane Kruger ztělesňující kněžnu Constance a popírající tezi, že všechny Němky jsou ošklivé. ║18.10.2009║ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná kriminálka, především v první polovině prakticky brilantní. Škoda, že v té druhé značně kolísá tempo, je zde až příliš intrika a příliš vykouknutí ze tmy. Atmosféra počátku století je ale krásná, herci jsou typově přesní, Clovis Cornillac (což je hlavní důvod, proč jsem na film koukal) je skvělý a naprosto nechápu jeho laps v novém Asterixovi, a taktéž Diane Kruger podle mě prostě umí (a tvrdím to už od Tróje). Kdyby si udržela úroveň i v druhé polovině a vykašlala se na přestřelenou vysokou hru, která ubírá na přesvědčivosti, šel bych na plný počet. Takhle jen poctivé 4. ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Jen takové drobné poznámky k filmu. I kdyby se jednalo o první oslí brigádu, tak to ve filmu nepoznáte. Vozidla se používají jen pro přesun (no dobře, jedna bídná homička, kde se ukáže, že v davech Paříže jsou auta tak akorát pro zlost - kola jim měli dát lenochům). Navíc motorizovaná policejní brigáda přijede ke všem akcím jako poslední až po pěší policii. A pak obléhání chatrče s jedním podezřelým asi tak tisícovkou policistů je tak trochu divnej zážitek. To byla policie té doby opravdu tak neschopné a přiblblé stádo? ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Na chvíli.. ale jen na chvilinku mi to pripomnělo Gangy New Yorku. První dvě minuty.. a možná ten úvodní obraz.. ale pak mi došlo že to je další pokračování alá The League of extraordinary gentelmen. Každopádně pak to spadlo to velmi průměrného a dopředu velmi předvídatelného příběhu s otřesnými vtipnými narážkami a hereckými výkony. Nechápu, proč vznikají filmy tohoto ražení. Zasazeny do současnosti, a vyzvdvihující a glorifikující úspěchy a zásluhy policie v době, kdy policie byla naprosto bezbranná. Jediný, co mi na tomto filmu bylo sympatické, byla Diane Kruger. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tak jako je Den vítězství politicky korektním francouzským klonem Zachraňte vojíne Ryana, tak lze ve scénáři Tygrovy brigády vysledovat inspiraci filmem L.A. Přísně tajné. Také zde uvidíme dobový svérázný policejní tým, kriminální zápletku naroubovanou na téma korupce zasahující nejvyšší patra politiky a policie, vztah policisty a prostitutky atd. Jenže tam, kde je americký vzor seřízený jako hodinky a vyvážený jako libela, francouzský bratříček zakopává a drhne, je líný, kde by měl zrychlit, a střihačsky zmatený, kde by si měl divák vychutnat akci. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Raymond Poincaré (Roland Copé) byl prezidentem v letech 1913-1920 a ne v čase, ve kterém se příběh odehrává, tedy 1912. (Terva)
  • Útok na dostavník banky Société générale, který byl prvním přepadením pomocí automobilu ve Francii, se ve skutečnosti stal již 21. prosince 1911, tedy o rok dříve, než jak líčí film. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii, v lokalitách Paříž, Theuville a Vichy. (Terva)

Reklama

Reklama