Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (337)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Laskavě splácaná žánrová hříčka oplývající originálně plasticky-digitálními efekty a půlky-svírajícími maskami. Přes příjemně zkrácený začátek se jednoduše připojujeme ke vtipné slimákově jízdě o tom, jak úspěšně zpacifikovat maličké městečko a ještě se přitom krásně zasmějeme. Jak jednoduché, přímočaré a účelné. Radost pohledět, navíc s příjemnou partou, se kterou vám čas ubíhá rychleji. Hláškujícím pitoreskním starostou, roztomilou „hot“ blondýnkou, sladkou šestnáctkou a jedním nevinným slimejšem, který potřebuje někde zanechat svou slimejší stopu, a tak se rozhodne navštívit planetu Zemi. Rovněž sympatický chlapák jménem Nathan Fillion dává vzpomenout na svou příjemnou roli kapitána lodi v seriálu Firefly, tentokrát však kormidluje z krize laskavě buranské městečko amerického středozápadu – příznačného to místa pro jakýkoliv americký horror. Omezené prostředí dává jen malý prostor k tomu, co může slimáček s jeho obyvateli urobit, a tak se po krátké chvíli dočkáme kýženého rozuzlení a můžeme se přesunout dál k další filmové lahůdce, zkrátka pohodička každým coulem. I když... možná... proboha... počkejte si na závěrečné titulky... ach ne... to ne... ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Fuuuj! Tak to byl hnus. Tenhle film si myslim každý může nechat s klidem ujít. Triky nebyly nejhorší (ale tak jsme taky v roce 2006 že), příběh ostřílený klišé (na zem dopadne meteorit se slimáčím kokonem nedaleko malého amerického městečka a přes noc se všechno obrátí vzůru nohama, no dyť tohle tady bylo už ve 30tých letech) a ani těch pár vtípků to nezachránilo. Takže pro mě 20% ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Slither je B-éčkoví a miestami možno aj C-éčko film. Všetko je na štýl zombie filmov 80. rokov i keď zombie nevzniknú žiadnou návozov vírusom, ale o niečo komplikovanejšie. Dej filmu je ľahký a priamočiary bez akejkoľvek odbočky. Plný scén, ktoré môžu slabším žalúdkom spraviť nevoľno. Milióny malý červíčkov či resp. lariev doprevádzaných kopov slizu, ktorý sa napchajú do vašich úst, dostanú sa až do mozgu a tým vás premenia na krvilačné nerozmýšľajúcu zombie beštiu. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že jesť pri tomto filme sa asi nedá a kto to dokáže má u mňa naozaj veľký obdiv. Znesiem dosť a dokážem jesť pri starých zombie filmoch kde sa krvou nešetrilo a vnútornosti tam vidíte častejšie než nejaký rozhovor aspoň dvoch osôb. Ale keď minimálne 1 tonová osôbka, ktorá musí stále jesť a jesť praskne a z jej tela sa okrem vnútorností vyhrnie spomínaných milión lariev, tak mám problém čo i len zavrieť úst od údivu a udržať svoj žalúdok v klude. Celá recenzia: TU ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Slither měl být něco jako dárek pro opravdové fandy hororů, kde se na sebe vrší klišé, všude je spousta krve a každou chvíli tvůrci na diváka pomrkávají, jak se neberou vážně a jaká to je vlastně psina a tak dál. A všechno tam je. Máme tu drsné gore efekty, spoustu hnusu, hláškujícího starostu, vtipné momenty, vybuchující hlavy, zombie jelena a spoustu dalšího, ALE...ale film se drží zbytečně při zemi. Nejspíš to je značně omezeným rozpočtem, díky čemuž kvantitu triků nahradila kvalita. Myslím si ale, že i tak se dalo z původního konceptu vytřískat víc. Občas mě napadlo, proč je teď všechno řešeno digitálně, proč se nepoužívaly starší metody, které působí žívočišněji a nechutněji a hlavně jsou levnější než digitální triky. Proč jsou chapadla digitální, když máme po ruce animatroniku? Jistě je to pohodlnější, ale digitální triky v tomto filmu nejsou na takové úrovni, aby se mohli měřit s hmatatelným a uvěřitelnějším latexem a slizem. Slither není špatný film, je v něm spousta dobrých nápadů a i přes roztahanější úvod dokáže příjemně zabavit. Jen škoda, že tvůrci víc nedupli na pedál. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Kurevsky zábavné Béčko, len škoda, že trailer sľuboval predsa len trochu viac. James Gun sa po scenáristickom úspechu na remaku Dawn of the Dead rozhodol zrežírovať aj niečo sám a my môžme byť len radi. Z filmu je cítiť radosť a vidieť, že James vyrastal pri Lloydovi, čo sa na ňom v nemalej miere podpísalo a Slither tým pádom pripomína jemnejšiu verziu Tromy za väčšie peniaze. Výborne obsadené a napísané postavy na čele s Nathanom Fillion v roli hláškujúceho šerifa, very funny starosta a samozrejme Michael "napadnutý" Rooker. Škoda, že sa to až moc chválilo tým aké je to Béčko a pritom Hell v tom nevidel žiaden sex, dokonca ani poriadne nahú babu :o( ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Dr. Karl byla i vedlejší role ve filmu Rabid (1977). (Stocki)
  • Film obshuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Natáčení filmu trvalo 47 dní. (Stocki)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama