Reklama

Reklama

Intacto

Trailer

Obsahy(1)

Každý má svůj osud. On jediný je nedotknutelný. Dokud se štěstí nestane příčinou jeho pádu. Mají dar okrádat jiné o štěstí a ještě na tom vydělat. Tomas přežil leteckou katastrofu, Federico zemětřesení, Sam vojnu a Monica dopravní nehodu. Tomas se živí zlodějinou, Federico je pojišťovací agent, Monica pracuje na policii a Sam pátrá po lidech, kteří mají tentýž dar jako on - štěstí. Svůj osud pak pokouší ve hře na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

srolyma 

všechny recenze uživatele

Španělský film zpracovává teorii, že pokud má někdo v životě štěstí, ale jako fakt z prdele kliku, jako že přežije autonehodu nebo vyhraje třikrát za sebou jackpot, ne štěstí typu, že si dáte deset kousků, do toho pár rumíků a máte „štěstí“, že jste se nepoblili, tak tihle šťastlivci jsou vyvolení a to svoje štěstí získávají dotykem od těch ostatních, méně šťastných. Těm se pak většinou stávají nějaké bizarní nehody. No a ve Španělsku je tahle teorie asi hodně populární, protože se tam ti klikaři různě sdružují a soutěží mezi sebou v roztodivných disciplínách. Např. si pomažou hlavu nějakým svinstvem, zhasnou, vypustí jakýsi obří bzučivý hmyz a na koho si ta přerostlá vážka sedne, ten vyhrává. Nebo si zavážou oči a sprintují hlubokým lesem. Kdo si jako poslední nerozmlátí hlavu, vyhrává. A že se nehraje o pár drobných. Sází se domy, auta i milenky. No a vrcholem jejich snažení je zahrát si ruskou ruletu s Židem, který přežil koncentrák. Těžko říct, proč o to tolik usilují, když Žid už 30 let s nikým neprohrál. A to vždycky střílí až jako druhý. Prostě štístko. Zajímavé téma, vcelku solidní zpracování, slušně zahrané. ()

runner85 odpad!

všechny recenze uživatele

Ťažko sa vyjadruje k filmu ktorý stojí za starú Bellu / pozor nemýliť si ju zo slečnou Stewartovou / ... Ale aspoň som sa dačo dozvedel o svojom živote, dakedy v dávnej minulosti prišiel dajaký chruňo a dotkol sa ma ! / nie, robím si prdel, ja som šťastný :P / ďakujem, film už nechcem ani cítiť radšej ... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

INTACTO sa hrá na zaujímavý film a prvotná myšlienka o fenoméne, zvanom šťastie, je originálna a zábavná zároveň. Lenže ako tak ubiehajú minúty, zlievajúc sa do desiatok minút a tie do polhodín, s nepríjemnou pachuťou zisťujem, že to vlastne nemá nič do seba a s hŕstkou zaujímavých scén (beh po lese je zabudnuteľný iba ťažko) to ledva vystačí na 60%. A ani toho Maxa Von Sydowa (HODINA VLKOV) si príliš neužijeme. ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

"Štěstí je tak krásná a přepychová věc, ale prachy si za něj nekoupíš." Naozaj? Intacto sa nám svojou absurdnou teóriou o zlodejoch šťastia snaží nahovoriť (a osudom hlavného hrdinu vlastne i vyvrátiť), že najšťastnejším človekom sveta sa stane ten, kto si dotykom ukradne najviac šťastia. A nahovoriť sa nám to snaží prostredníctvom plytkých postáv a neakčného príbehu, ktorý mal ťažiť z tajomnej atmosféry a bizarnosti myšlienky, ale sám seba degraduje snahou o realistickosť. ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Osvěžující občerstvení 25.12.2004. Jeden z mála filmů, který zůstal neporušeně zakódován v paměti až do mého zaregistrování na těchto webových stránkách. - Každý někdy přemýšlel o své vyjímečnosti na tomto světě a já byl zcela pohlcen tímto někdy uvolněnějším dějem, který mi dával čas přemýšlet o každém kroku hlavních postav. Film není jenom o štěští, ale je také o obyčejnosti člověka, který ať má štěští sebe větší, může být nahrazen někým, kdo o to nikdy nestál být na vrcholu pomyslného žebříčku. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Exteriéry filmu se natáčely na ostrově Tenerife v okolí sopky Pico del Teide. (Fjera)
  • Filmový štáb nemohl získat povolení k natáčení z vrtulníku v Národním parku „Las Cañadas del Teide“, takže použili dálkově řízený mini vrtulník. (ČSFD)
  • Scéna s létající strašilkou byla natočena pomocí pohybující se žárovky. (carott)

Související novinky

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Reklama

Reklama