Reklama

Reklama

Americká studentka Paige se zamilovala do dánského prince Edvarda. Ale dánské zákony jsou pro své obyvatele s modrou krví velice přísné. Aby princ zůstal princem, smí se Edvard oženit pouze se šlechtičnou. Pokud si vezme obyčejnou dívku, je povinen se vzdát trůnu. Přetrvá jejich láska všechny strasti a pasti? (oficiální text distributora)

Recenze (92)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování prvního dílu. Řekla bych, že tentokrát to bylo pojaté i trošku s humorem. Mě se to líbilo, jenom mi vadilo, že kromě postavy prince (Luke Mably), tam všechny postavy hráli jiní herci než v prvním dílu. S tmavovlasé medičky Paige se stala oslnivá vlnitá blondýna, královna nám zestárla a dosti vyhubla a král, který v 1.dílu ležel na smrtelné posteli zázrakem obživnul a vyplešatil. Réžii vedla též jiná režisérka. Pokud to mělo být pokračování prvního dílu, tak to dost vadí (aspoň mě !). Je tam dost českých herců (no herců-spíše křoví - jako Andrea Verešová,Lenka Termerová,Dáša Bláhová aj.) Jakou moc mají ty dolary !! Myslím však, že pro lehčí pobavení a jako ukázka, že šlechta to nemá lehké při výběru partnera, je to film roztomilý. ()

corax8 odpad!

všechny recenze uživatele

to je to nejhorší co jsem za poslední dobu viděl. dokoukal jsem je to jen abych se smálů chybám, které ve filmu jsou. a tak by mne tedy zajímalo co v dánčtině znamenají nápisy jako "Oděvy", "nová kolekce" atd. dále mne dost pobavila pržská SPZ, která měla dost neuměle zalepené poslední číslo. taky to, že desetiticíce lidí hrály tři řady komparsistů s dánskými vlaječkami. Jo a taky je mi záhadou proč se v dánskui skladují vzácné knihy v kanalizaci, že by nějaká nová technologie. No prostě hrůza a děs. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Pohádka se naplnila. Ačkoli jsem první film hodnotila jako poměrně slabý a klišovitý, musím uznat, že ve srovnání s tímhle byl ještě docela nápaditý. Ústřední dvojice je nesympatická, zápolení sokyň působí docela křečovitě a do vtipnosti má daleko a řešení problému přichází tradičně v čas nejvyšší. Jedna hvězda je za to, že přes všechny nedostatky je film stravitelný, neznechutil mě a v pozdních nočních hodinách to byl docela dobrý "výplach mozku". ()

Mad.Lady 

všechny recenze uživatele

Páni, buď už jsem to jednou viděla a nebo jsem jasnovidka! Předvídatelné od začátku do konce. Princ a "normoš", dívka z lidu, velká láska. Jejda, problém v Ústavě, nemůžou se vzít. A vida, šlechtična na obzoru, velká rivalka. Film je okořeněný "originální" sochou v dortu a podobnými "nečekanými" potyčkami těchto rivalek. Paige však pomocí kámošů najde ve školních katakombách (kde se mimochodem důležité listiny schovávají úplně běžně) způsob, jak Ústavu obejít. Díky Bohu stihnou rodičové Paige asi za hodinu doletět ze Států do Dánska a tak se koná šťastná svatba. Ať žije král a královna! A aby toho nebylo málo, na konci uprostřed trávníku je jediný flek bláta a čirou náhodou úplně nečekaně do něj ta malá zákeřná princeznička spadne... Hvězdička za snahu a za to, že jsem měla u čeho mít nohy na hoře a přitom mohla jíst zelí. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Nedávam filmom slabé hodnotenie len preto, že "to nie je môj obľúbený žáner". Princ a ja je jednoduchý, ničím nevýrazný filmík určený pre oddych. Ľahký, romantický, klasický, normálny, s dobrým koncom. Priemer. Nie je úplne trápny, hoci by v tomto žánri mohol byť. Príbeh určený nielen pre vianočný čas, ale aj na nedeľné popoludnie alebo obdobie domáceho liečenia, samozrejme hlavne pre ženy a dievčatá :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Většina filmu se odehrává v Cinema Palace Hotel v Jílovišti, zhruba 15 kilometrů od Prahy. Ve stejném hotelu se natáčel i seriál Místo nahoře (od r. 2004). Dnes toto kdysi luxusní místo chátrá. (hendrich6)
  • Scéna, kde Soren (Jonathan Firth) odváží Pakte (Kam Neskán) na schůzku s Edvardem (Luke Mably), naznačuje, že ji vezl docela dlouho, protože ze slunného odpoledne se stal večer. Znalci Prahy však vědí, že cíl jejich cesty byl ve skutečnosti hned za rohem, protože natáčení obou scén probíhalo v pražském Albertově. (Elwin)
  • Celý snímek byl natočen v České republice. (M.B)

Reklama

Reklama