Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

oje 

všechny recenze uživatele

Fanoušci legendární bojové hry by si po těch letech zasloužili víc. Filmaři si bohužel z herní předlohy mnoho nevzali. Rádoby děj se tak zabývá vesměs jen postavou Jina Kazamy, jehož příběh je klišé nejjednoduššího kalibru. Snímku tak bohužel chybí všechny ty příběhy a propletené osudy ostatních bojovníků, na které jsme se těšili. Ostatních postav samotných tam mnoho není a když už, příliš se o nich stejně nedovíme. Souboje pak sice uplně špatné nebyly, ale jen o těch to celé být nemůže. Vedle tohoto filmového zpracování vypadá i openning pro hru jako hollywoodský trhák. Divákům, které herní nákaza Tekken minula úplně, tenhle film neřekne už vůbec nic. Mnohem lepší adaptací bojové hry je Mortal Kombat. Alternativa: Mortal Kombat. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Většina námětů podle počítačových her má smůlu v tom, že se dostane do rukou béčkové produkce a ta příběh ořeže na dřeň, vynechá jakoukoliv psychologii postav (kromě té hlavní) a dá to všechno režisérovi, který zrovna dotočil reklamu na pivo. Tekken ale naštěstí není dalším trapasem na poli herních adaptací a i přes klasické výtky ke zbytečně strohému scénáři nabízí solidní adrenalinovou zábavu. A to i pro ty, kteří Tekkena nikdy nehráli. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk odkojený na jedné z prvních konzolových adaptací, moje hodnocení bude zřejmě neúměrné skutečnosti. Velmi rád jsem zavzpomínal na postavy ze stejnojmené hry. Pravda, velmi mnoho z nich mi ve filmu scházelo. Přesto bych to označil za docela povedenou mlátičku, u které jde přemýšelní stranou. 92 minut uteklo jako Usain Bolt soupeřům na LOH. Stopáž zvolená správně, tudíž film nedostal příležitost začít nudit. Nejedná se o žádný trhák, ale to jsem očekával, už když jsem se k filmu odhodlal. Já byl spokojen. * * * ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Mno... Dalo se na to podívat, ale film spadá do typu "béčkový" ... Příběh prakticky žádný, nevím zahřály možná některé souboje, u kterých jsem vždy čekal, jak se hlavní hrdina dostává z nemožného a vzpomene si v hlavě, jak ho maminka učila bojovat a jak soupeře přelstít. No a tekken se vždy vzchopil a soupeře dorazil.. :-D. To se mi vždycky líbilo a jak jsem psal, jak už to bylo jasné, tak přišla vzpomínka a hrdina byl zpátky, plný energie a rad od maminky, jak na soupeře a jak jej dorazit... Jinak celkově slabší film, moc jsem ani od něj neočekával, takže tak... 40% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Od filmu podľa videohry, v ktorej sa charaktery mlátia v rôznych arénach naozaj nečakám premyslený príbeh ale kvalitné súboje v perfektnom audiovizuálnom spracovaní a aspoň elementárnu logiku. Súboje síce Tekken má relatívne slušné ale nezaberajú až toľko času a nie sú ani natoľko úchvatné. Čo samozrejme súvisí s tým, že ide o videofilm ale hlavným problémom je Dwight H. Little, ktorý hlavne v nebojových pasážach beztak primitívny príbeh nepodáva až tak zábavne. Systém turnaja mi tiež akosi unikal a záver akoby niekto splácal narýchlo. Viem, že malo ísť hlavne o choreografiu bitiek ale aj ten zvyšok sa dal natočiť aspoň s čiastočnou eleganciou prvého Mortal Kombatu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu čítají 35 milionů dolarů. (Dawid199)
  • Cary-Hiroyuki Tagawa, který ve snímku ztvárnil Heihachiho Mishimu, si zahrál i ve filmu Mortal Kombat (1995), další známé adaptaci bojové hry. (virus10)
  • Ozbrojené složky Tekkenu používají samopaly belgické firmy FN - P90 a F2000. (Wopat)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama