Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk odkojený na jedné z prvních konzolových adaptací, moje hodnocení bude zřejmě neúměrné skutečnosti. Velmi rád jsem zavzpomínal na postavy ze stejnojmené hry. Pravda, velmi mnoho z nich mi ve filmu scházelo. Přesto bych to označil za docela povedenou mlátičku, u které jde přemýšelní stranou. 92 minut uteklo jako Usain Bolt soupeřům na LOH. Stopáž zvolená správně, tudíž film nedostal příležitost začít nudit. Nejedná se o žádný trhák, ale to jsem očekával, už když jsem se k filmu odhodlal. Já byl spokojen. * * * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film se silně inspiruje jednotlivými díly videohry, kterou jsem kdysi úplně miloval ... Takže se evidentně nešetřilo financemi, vše hýří barvami, kamera divoce poletuje během celého filmu, vše je pestré, rychlé, "drahé", ... atd. Děj nula, ale v rámci videohry se nemuselo ani nic vymýšlet. Souboje jsou perfektní, ale jen v rámci západní kinematografie. Srovnávání s asijskou "martial arts kinematografií" nemá snad vůbec cenu ... Nejsou zde dráty, to je fajn, ale zase zběsilý a občas úplně doblblý střih, kdy scény jako by snad na sebe ani nenavazovaly ... Jinak kaskadéři opravdu umí, některé chvaty, hmaty, boj na zemi apod. jsou úžasné. Mega-Béčkový stařičký Gary Daniels jako šedivý ultraborec je vynikající (a to jsem ho nikdy nemusel ...). Zde je opravdu skvěle vypadající, působící i bojující. Hlavní týpek je sice klučina, ale je dostatečně drsný a opravdu se nesere, není to naštěstí žádný "Karate Kid". Výborné, co opravdu oceňuji je, že se jednotlivé postavy naučily pohybovat a bojovat podle videoherní předlohy. Je to výborná oddechovka, ale žádná revoluce se nekoná ... navíc záporák z mnoha filmů, např. i Mortal Kombat, Cary-Hiroyuki Tagawa, působí už skutečně TRAPNĚ !!! Škoda těch tradičně poničených soubojů prostřihy na diváky, skóre a změny kamer ... bez tohoto nešvaru by to ylo za čtyři ... ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám rozbil joypad nebo jste příliš "pod vlivem" na zuřivé mačkání tlačítek, pusťte si Tekken filmový. Všechny dva řádky scénáře na pergamenovém hajzlpapíru totiž nastiňují příběh, který pochytíte i po čichu. Stačí zapojit se do turnaje z pomsty, vyhrát první souboj v ringu, vyhrát druhý souboj v ringu, dožít se třetího, vyhrát třetí souboj v ringu, prohlídnout si našpulenou prdelku Kelly Overton v tuctu rajcovních outfitů a neudělat se do kalhot. Ale co, já se bavil jak v deseti u prvního Ramba a vo..vo..vo tom to je! ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.4/10] | me: Too much talking,.. Tekken je o battle-och, o combach, o schopnostiach ... Je zbytočné snažiť sa o rozhovory,... podstatný je boj. Samotná hra je vynikajúca a bolo potrebné z nej nasať maximum. Čo sa podarilo, je spôsob realizácie zápasov, výber oponentov a arény a to sa malo stať hlavným ťažiskom a podstatou filmu. Chcelo to proste viac fight-ov, viac techniky, menej chaotickú kameru (aby bolo možné vychutnať si bojové umenie ako celok) a menej rečí. Hlavný hero Jin je autentický (čo do porovnania s hrou - čo by mala byť hlavná podstata filmu) a jeho charakter sedí presne, ostatné postavy už nedostali priestor na realizáciu, čo je škoda, pretože hlavne o tom Tekken je. Takže viac bojov, viac arén, viac flashbackov (ktoré v kocke objasnia súvislosti a tréningové metódy) a menej snahy o akýsi dej. If you want to be the king of an iron fist tournament, ... enter the TEKKEN! [2 a pol *] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni povinna pulhodinka, kdy se osvetli situace, kdo ze to je ten hlavni hrdina a jeho motivace, nijak nesere, je to natoceny docela svizne a jelikoz tu mame gangy a lidi zijici ve spine na ulici, taky docela drsne. No a pak se dej konecne presune na turnaj, predstavi se bojovnici a muze zacit rezba. Tady bych jen zminil, ze nechapu, proc hlavni hrdina musi bejt vzdycky ten nejvetsi chudacek, slusnacek a nejmin cool vypadajici bojovnik. Tvurci taky sazi na to, ze clovek znalej her bude mit urcitej pocit nostalgie, jenze ja bohuzel hral jen Tekkena 6 a to ani ne nejak moc, takze mi vetsina postav nic nerikala. No nicmene souboje maj povedenou choreografii, jsou krvavy a jednotlivy udery jsou skutecne cejtit a druhou tretinu filmu jsem si dobre uzival. Problem je, ze tu je jeste treti tretina. Kdyby film totiz uz ke konci nenabid nic jinyho, nez souboje (kde sice uz od pulky filmu je jasny, jak to dopadne a kazdy vitezstvi pana hlavniho hrdiny spociva v tom, ze si vzpomene na nejakou radu jeho matky) tak bych byl spokojenej, ale to ne. Ona se musi rozjet linie o neznamym fotrikovi, tvurci se snazi o nejakej promakanejsi pribeh a i kdyz i tak se furt neco deje, je to uz dost stupidni, souboje prestanou mit nejaky pravidla, nekdo se k bojovani vubec nedostane, nekdo zase podezrele casto, ackoliv zustane jeste hodne bojovniku, najednou mame finale a cely se to proste zacne Littleovi rozpadat pod rukama. Ale ma stesti v tom, ze film trva jen 80 minut, takze nez by stihnul skutecne nasrat, skonci. Celkove bych rek, ze to je hodne drave natoceny, pekne krvavy a drsny, bojovnici radne cool, hudba svizna, asi tak o 1000% lepsi nez novej Street Fighter, ale i tak to neni na vic nez lepsi 3*, nicmene bavil jsem se slusne. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Ozbrojené složky Tekkenu používají samopaly belgické firmy FN - P90 a F2000. (Wopat)
  • Náklady na výrobu čítají 35 milionů dolarů. (Dawid199)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama