Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film se silně inspiruje jednotlivými díly videohry, kterou jsem kdysi úplně miloval ... Takže se evidentně nešetřilo financemi, vše hýří barvami, kamera divoce poletuje během celého filmu, vše je pestré, rychlé, "drahé", ... atd. Děj nula, ale v rámci videohry se nemuselo ani nic vymýšlet. Souboje jsou perfektní, ale jen v rámci západní kinematografie. Srovnávání s asijskou "martial arts kinematografií" nemá snad vůbec cenu ... Nejsou zde dráty, to je fajn, ale zase zběsilý a občas úplně doblblý střih, kdy scény jako by snad na sebe ani nenavazovaly ... Jinak kaskadéři opravdu umí, některé chvaty, hmaty, boj na zemi apod. jsou úžasné. Mega-Béčkový stařičký Gary Daniels jako šedivý ultraborec je vynikající (a to jsem ho nikdy nemusel ...). Zde je opravdu skvěle vypadající, působící i bojující. Hlavní týpek je sice klučina, ale je dostatečně drsný a opravdu se nesere, není to naštěstí žádný "Karate Kid". Výborné, co opravdu oceňuji je, že se jednotlivé postavy naučily pohybovat a bojovat podle videoherní předlohy. Je to výborná oddechovka, ale žádná revoluce se nekoná ... navíc záporák z mnoha filmů, např. i Mortal Kombat, Cary-Hiroyuki Tagawa, působí už skutečně TRAPNĚ !!! Škoda těch tradičně poničených soubojů prostřihy na diváky, skóre a změny kamer ... bez tohoto nešvaru by to ylo za čtyři ... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ty adaptace počítačových/konzolových her mají, ale smůlu. Bohužel Tekken dvojitou, protože tady jde nadávat na vše od schématu turnaje, který je zároveň popřen (vždyť ani polovička postav nezápasila:)), přes obsazení neherců a dobře stavených polo(modelek)hereček (což je vlastně klad:))), až po naprostou hloupost a předvídatelnost čišící z každého okamžiku. Přesto jsem se bavil akcí, zajímavým světem a spoře oděnými krasavicemi. Ano, je to asi úchylné a měl bych být na pár let odkázán na náročnější podívanou, ale když byla nálada, Tekken nezklamal. Ovšem pár drobností mu už nikdo neodpárá (Yoshimitsu je king a ne one-hit-man, Kelly Overton měla být aspoň 10 minut nahá, perlička po konci titulek byla jasná a státní policie ČR si zaslouží své místo ve filmu víc než Městská policie:)). PS: něco jsem přehlédl?:( PPS: na Lateefa nedávejte, jeho idol tam byl zase tři minuty, tak je frustrovaný:) ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nakonec ne zas taková pohroma, jak jsem očekával, ale celkem přijetelné direct-to-dvd béčko, které má ovšem jednu zásadní a celkem paradoxní chybu: že je podle hry Tekken. Tedy aspoň pro fanoušky hry, jako jsem já, to bude chyba velká. Dwight Little totiž hrál ze hry maximálně demo, takže příběh se hrou nemá moc společnýho, postavy si většinou vůbec nejsou podobný a vztahy mezi nima dostávají taky pěkně na prdel. A to tady ještě většina postav ani není a jedná se zde tak o velmi chudý výcuc všech postav ze hry. Fanoušek tak bude většinu času brblat nad tím, jak mohli tvůrci i ty základní informace ze hry ignorovat. Přitom jinak se na to kouká docela dobře. Bitky jsou fajn, i když některé kazí trochu zběsilý střih. Hercům to nejenom dobře kope, ale taky to jsou docela sympaťáci a Kelly Overton je very hot. Navíc to celkem příjemně uteče a nemůžu říct, že bych se nebavil. Proto se to asi bude víc líbit lidem, kteří hru nehráli a neuvidí tak v každé druhé scéně naprostý odklon od předlohy. Tak už to ale bohužel u amerických předělávek bývá a myslím, že to mohlo dopadnout ještě mnohem hůř. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +výborně zpracované a věrně vypadající postavy, nářezové souboje, dynamická hudba, Luke Goss, Kelly Overton a potěší i hlavní hrdina, je tu jakýsi příběh -špatně natočený akční úvod, prvních deset minut toho není moc vidět a je to hodně zmatené/// Popravdě herní žánr "bojovka" nebo-li bojová hra je dlouhodobě na vymření. Pro PC hry to platí dvojnásob. Proto je potřeba ocenit, že se filmaři snaží převést na plátno každou hru, chcete-li herní sérii. (Mortal Kombat, Dead or Alive, Street Fighter a teď už i Tekken, už chybí jen Virtua Fighter). Občas filmaři těžce ujedou, tentokrát se jim to ale nadmíru povedlo. Přenesení Tekkenu do film je velice věrné. A teď nemám na mysli jen postavy, ale i bojové kulisy a prostředí ve kterém se souboje odehrávají. Jednotlivé duely si tu může divák pěkně vychutnat a jediné co zamrzí, že "turnajový pavouk" nám nebyl nabídnut celý a přibližně v poslední třetině už nešlo o turnaj, ale o pomstu a moc. Otevřená vrátka pro možné pokračování mě jen a jen těší a postavy tu zdaleka nebyli všechny, takže možnosti tu jsou a já se těším./// Celkem 85%/// ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další živý důkaz toho, že adaptace počítačových her dopadají povětšinou mizerně. Tekken toho je zdárným důkazem a s onou hrou má společná tak akorát jména. Bojovníci jsou tak bez duše a až na Heihachi Mishimu mi nikdo k srdci nepřirostl. Co se choreografie týká, v dnešní době Ip Mana vypadá tahle běsně sestříhaná šílenost až směšně, o dialozích a něčem, jako příběh nemůže být ani řeč. Fuj fuj... 20% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu čítají 35 milionů dolarů. (Dawid199)
  • Scéna s policisty ze začátku filmu jsou jedním z nepoužitých záběrů, natočených pro film xXx (2002). (korbitch22)
  • V úvodní sekvenci s mnoha obrazy války a nepokojů lze také vidět postup tří českých policistů za vozidlem Škoda Felicia Městské Policie. (Wopat)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama