Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Pokud odhlédnu od toho, že po celých 51 dílů se příběh prakticky nevyvíjí (důvod jejich cest a „dobrodružství“ se nemění). Otravných hlavních hrdinů, kde Ed nepředvedl nic, co by z něj mělo dělat zajímavou hlavní postavu (kromě toho, že umí hezky tleskat rukama a předvádět hysterické záchvaty vždy, když se někdo zmíní o jeho výšce). Přeefektovaných soubojů, které postrádají nejen zákony fyziky ale i logiky. Dětinského humoru a s tím spojených superdeformací, takže se z nemalé části jedná v podstatě o lacinou grotesku. Průměrné animace, populárových OP/ED a jen jedné zapamatováni hodné skladby z celého OST. Vychází mi z toho vcelku hezký seriál, který ví jak pracovat s příběhem, aby se v něm člověk neztrácel a zároveň každý díl nějakým způsobem zapadal do mozaiky. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších anime jak po dějové, tak i po animační stránce, které jsem měl tu čest vidět...a ani film se nedrží zpátky, ba právě naopak, jde ještě dál, co se dokonalosti týče. Jedná se o přímé pokračování seriálu, takže z děje bohužel nemůžu nic prozradit....jediné, co snad mohu říct je, že film si zahrává s minulostí naší reality, s tou temnou minulostí.. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Z FMA mám dost rozporuplné pocity. Začátek mě vůbec nebavil a byl plný pro mě nepochopitelného infantilního humoru. Prostě šónen. A pak to postupně graduje do dechberoucího závěru. Infantilního humoru ubývá, ale když se objeví, tak o to méně se tam hodí. A následný film z nacistického německa mohl být zajímavý, ale skončilo to jen nelogicky a překombinovaně. Asi nemá smysl se nějak detailněji rozepisovat, když mé pocity obsáhle vystihl DaViD´82 v recenzi u Brotherhoodu. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Kluci japonští, kdy vy se poučíte? Na jednu stran děláte parádní příběhy a na druhou stranu jste schopni to tak zprznit, až hanba. Naštěstí tady se to povedlo zachránit zakončovacím filmem, ale i tak se znovu dokázalao, že manga je manga a pokud chcu podle ní dělat seriál měl bych si počkat na konec. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by se mi to vyloženě nelíbilo, ale nic světoborného to nebylo. Ano, najdou se zajímavé i vtipné momenty, má to hlavu a patu, ale většina epizod je natahovaných a nudných a posledních zhruba 10 dílů je úplný výsměch. To jsem si až říkala, jestli to tvůrci opravdu myslí vážně. Aspoň postavy jsou propracované, animace pěkná, i soundtrack se dobře poslouchá. Ale na to, že je tohle anime vychvalováno až do nebes, jsem čekala víc. Snad bude Brotherhood lepší. 7/10 (normálně bych dala 4*, ale vzhledem ke zdejšímu hodnocení jdu níž) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Přibližně v polovině se seriál odklání od své manga předlohy a vydává se vlastní cestou, oproti tomu verze seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) se své předlohy drží celou dobu. (Hannibal92)
  • Nápis, který má v tomto seriálu Eduard vyrytý na vnitřní straně svých kapesních hodinek, zní "Don't forget 3. Oct. 10", ale u remaku seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) i u mangy, která byla použita jako předloha pro natočení obou seriálů, se objevuje nápis "Don't forget 3. Oct. 11". (Hannibal92)
  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno