Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Svět, kde není magie, ale alchymie, kde nejsou mutanti, ale humunculosové. Svět, kde se neválčí pro národ, ale pro kámen mudrců. Svět, kde dva bratři hledají cestu, jak získat to co ztratili svojí chybou. To je svět FMA. Seriál běží naplno po všech 51 dílů (snad s výjimkou dílu o ohnivém alchymistovi :) a u mě je to skvělých 85%. P.S. Neutahujte si ze skrčka, jež má ocelové končetiny, bolí to :D P.P.S. Doufám, že se někdy natočí konec podle konce jež bude mít původní manga (v současnosti (2008) stále běžící), jelikož ten prezentovaný v seriálu se mi moc nelíbil (po tom napínaní v průběhu tolika dílů to bylo moc rychle odbytý). ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný seriál s celou řadou sympatických vs. zajímavých postav a hodně zamotaným příběhem. Jak ale mandelbrot již poznamenal, zhruba kolem 30tého dílu ztrácí tempo. Samotný konec možná nebyl až tak špatný, bohužel jsem čekal něco úplně jiného (něco víc monumentálního, emotivního, lepšího). Škoda že v alchymistovi nebylo víc takových momentů jako byla např. praktická část zkoušky Edwarda na alchemistu (záchrana spolužáka). Pro mě osobně "jen" nadprůměrný seriál ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Oslovilo mě, o kolik propracovanější myšlenkově to je než novější víc na akci zaměřená verze. Provedení je ale občas trochu krkolomné, dlouhé dialogy nepřirozeně roubované na sebe působí divadelně a mechanicky a ke konci už jsem byl docela netrpělivý a zmatený. První půlka je ještě lepší než Brotherhood, ale pak se to trochu ztratí - a to říkám i přesto, že samotné směřování a originální dějové zvraty se mi líbily. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist je bezpochyby kvalitné anime, ktoré si ale moju pozornosť nedokázalo udržať po celých 51 dielov. Príbeh bol poriadne nakopnutý, keď sa Edovi a Alovi predstavili po prvýkrát humunculovia, a pomalé odkrývanie tajomstiev Ishbalu alebo samotnej armády, no posledné diely na mňa pôsobili tak trochu antiklimaticky a hlavného záporáka, vodca homunculov, som si predstavoval jednoznačne inak (nie len ako človeka, ktorý si pomocou kameňa mudrcov po 400 rokov neustále mení telo). Film pozriem, lebo uzatvára príbeh, na Brotherhood sa nechystám. 80% ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem učinila správné rozhodnutí, že si tuhle kultovní anime záležitost dám až po přelouskání mangy. Přestože od doby, kdy jsem to dočetla, už slušný čas uplynul, měla jsem pořád potíže užívat si děj, který nepředpokládám a který je mnohem nesmyslnější, než by mě napadlo. Nakonec se mi to víceméně povedlo a uznávám, že se s tím tvůrci vypořádali znamenitě. Poslepovat scény z předlohy a mezery mezi nimi vyplnit tak, aby vznikl naprosto odlišný příběh, který dokonce v některých částech tomu původnímu vyloženě protiřečí... to chce vážně talent. Bavila jsem se dobře, a teď hurá na verzi 2009! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Přibližně v polovině se seriál odklání od své manga předlohy a vydává se vlastní cestou, oproti tomu verze seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) se své předlohy drží celou dobu. (Hannibal92)
  • První ze čtyř závěrečných písní „Kesenai Tsumi“ nazpívala zpěvačka Nana Kitade. Ta druhá „Tobira no Mukou e“ je od kapely YeLLOW Generation, třetí „Motherland“ je od zpěvačky Crystal Kay a čtvrtá „I Will“ je od zpěvačky Sowelu. (CarnTheNunya)
  • Bratři Elricové jsou ve skutečnosti namluveni ženskými dabérkami - Edwarda namluvila Romi Park, Alphonse zase Rie Kugimiya. (Hromino)

Reklama

Reklama