Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist sa mi zapáčil natoľko, že som si ho pozrel za necelé tri dni a aj po rokoch si myslím, že zaslúžene patrí k tomu najlepšiemu, čo môže japonská animovaná produkcia ponúknuť. V tomto prípade sa jedná o epochálny počin, o ktorom by sa malo rozprávať v superlatívoch. Musím uznať, že ma to naozaj bavilo. Je tu mix rôznych žánrov a každá, hoc len bezvýznamná, časť z nich je prepracovaná veľmi dôstojne a na úrovni. Je len veľmi málo filmov a seriálov, pri ktorých sa s mojím telom takto zahrávali emócie a plne som si to užíval. V jednom momente sa smejem, z ďalšieho mi beží mraz po chrbte, v inom som naštvaný a v ďalšom sa cítim smutno, no ani v jedinom sa nenudím - to je skrátka záruka kvality. Vypisovať sa o chybách snáď ani nemá zmysel; sú tu a nie je ich málo, ale sú to tie chyby, ktoré sú takmer všade inde a pri tejto záležitosti ich ani nevnímame. Písať o pozitívnych stránkach filmu je snáď ešte zbytočnejšie; či už sa jedná o hudbu, charaktery, príbeh apod., to všetko je prinajhoršom výborné. Brotherhood je ale aj navzdory tomu lepší. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak som sa zahryzol do ďalšieho kultového anime... a prekvapivo to vyšlo dosť dobre. Fullmetal Alchemist možno po viacerých stránkach nie je také, ako som očakával (predsa len zarytému fanúšikovi opusov ako Hellsing, Death Note, Ghost In The Shell či Legend of Galactic Heroes bude pripadať spracovanie až príliš zamerané na deti), no veľký dôraz na zaujímavý a pomerne silný príbeh, ako som mohol postrehnúť počas prvých dvoch dielov, ma závratnou rýchlosťou vtiahol do sveta alchymistov, podvodníkov, intríg, armád, zločincov, zradcov, manipulátorov a hľadania kameňa mudrcov. Po pätnástich dieloch môžem ísť s hodnotením do absolútna, dej je stále temnejší a zaujímavejší, na humor som si zvykol, a začína mi pripadať veľmi milý a zábavný. Verdikt: 95% P.S.: Teším sa na Brotherhood. ()

Reklama

figliar 

všechny recenze uživatele

Čiste náhodou som zachytil jeden diel na Minimaxe. Nevedel som o čo sa jedná, no dej ma zaujal, tak som si stiahol kompletnú sériu. Skončilo to tak, že som si púšťal jeden diel za druhým a s nadšením som čakal, ako sa príbeh bude vyvíjať ďalej. Krásna animácia, myšlienka a prevedenie robia z tohto diela najlepší anime seriál, aký som zatiaľ videl. Až na posledné 2 diely, v ktorých grafika a dej vyskúšali sem tam modernú techniku, celý seriál si drží rovnakú, vysokú úroveň. Po zhliadnutí kompletnej série nemôžem teda hodnotiť inak, ako za plný počet. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem viděl remakeovanou verzi, až po třech měsících jsem si pustil tohle, což můj výsledný dojem hodně ovlivnilo. Openingy a endingy jsou oproti FMA:B průměrné, celé je to až příliš epizodní, proč se homunculové jmenují po smrtelných hříších úplně ztrácí význam, navíc to na mě emociálně mnohem míň zapůsobilo (hodinky, pálení domu, připoutání duše k brnění). Vynechat úplně postavy z Východu, které jsem já osobně měl celkem rád + degradování Armstrongovy sestry (Ledová královna ze Severu), která byla v dvojce naprosto fantastická do průměrné blonďaté dvacítky, která se tam jen tak mihne... Ne, ne a ještě jednou ne. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že scénáristi (zhruba po prvních deseti, dvaceti dílech) začali vymýšlet naprosto šílené dějové kotrmelce. == 60 % == Doporučuju tohle: http://www.csfd.cz/film/257242-hagane-no-renkinjutsushi/ ()

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Pokud odhlédnu od toho, že po celých 51 dílů se příběh prakticky nevyvíjí (důvod jejich cest a „dobrodružství“ se nemění). Otravných hlavních hrdinů, kde Ed nepředvedl nic, co by z něj mělo dělat zajímavou hlavní postavu (kromě toho, že umí hezky tleskat rukama a předvádět hysterické záchvaty vždy, když se někdo zmíní o jeho výšce). Přeefektovaných soubojů, které postrádají nejen zákony fyziky ale i logiky. Dětinského humoru a s tím spojených superdeformací, takže se z nemalé části jedná v podstatě o lacinou grotesku. Průměrné animace, populárových OP/ED a jen jedné zapamatováni hodné skladby z celého OST. Vychází mi z toho vcelku hezký seriál, který ví jak pracovat s příběhem, aby se v něm člověk neztrácel a zároveň každý díl nějakým způsobem zapadal do mozaiky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • O první ze čtyř úvodních písní „Melissa“ se postarala kapela Porno Graffitti. Ta druhá „Ready Steady Go“ je od kapely L'Arc~en~Ciel, třetí „Undo“ je od kapely Cool Joke a o tu čtvrtou „Rewrite“ se postarala kapela Asian Kung-fu Generation. (CarnTheNunya)
  • Přibližně v polovině se seriál odklání od své manga předlohy a vydává se vlastní cestou, oproti tomu verze seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) se své předlohy drží celou dobu. (Hannibal92)
  • Téměř každý člen armády (Mustang, Hawkeye, Fury, Havoc, Hughes, dokonce i Hawkeyin pes, Černý Hayate) je pojmenován po vojenském letounu, většinou z období druhé světové války. Výjimkou je King Bradley, jenž byl pojmenován po obrněném transportéru M2 Bradley. (Hromino)

Reklama

Reklama