Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Svět, kde není magie, ale alchymie, kde nejsou mutanti, ale humunculosové. Svět, kde se neválčí pro národ, ale pro kámen mudrců. Svět, kde dva bratři hledají cestu, jak získat to co ztratili svojí chybou. To je svět FMA. Seriál běží naplno po všech 51 dílů (snad s výjimkou dílu o ohnivém alchymistovi :) a u mě je to skvělých 85%. P.S. Neutahujte si ze skrčka, jež má ocelové končetiny, bolí to :D P.P.S. Doufám, že se někdy natočí konec podle konce jež bude mít původní manga (v současnosti (2008) stále běžící), jelikož ten prezentovaný v seriálu se mi moc nelíbil (po tom napínaní v průběhu tolika dílů to bylo moc rychle odbytý). ()

solid 

všechny recenze uživatele

Kluci japonští, kdy vy se poučíte? Na jednu stran děláte parádní příběhy a na druhou stranu jste schopni to tak zprznit, až hanba. Naštěstí tady se to povedlo zachránit zakončovacím filmem, ale i tak se znovu dokázalao, že manga je manga a pokud chcu podle ní dělat seriál měl bych si počkat na konec. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Je nadaný, je nezastavitelný a taky je strašně popudlivý, takže mu nezkoušejte říct jakoukoli poznámku o jeho vzrůstu nebo to nedopadne dobře. Edward Elric je sice mladý, ale zažil toho už spoustu. On a jeho bratr Alphonse udělali v životě chybu a teď ji musí napravit. Nejsou ale jediní, kdo si nesou životem chyby z minulosti a když se v jejich vyprávění objeví zachmuřený Scar, charismatický Roy Mustang nebo věčně pozitivní hláškař Hughes a alchymistické pozadí dostane pořádně temné obrysy, je zaděláno na nezapomenutelnou podívanou. S touhle partou jsem prožil cestu, na kterou zůstávají jenom epické vzpomínky. Takhle kombinovat humor s nostalgií a temnou fantasy už v jiném příběhu opravdu nepůjde. Fullmetal Alchemist zůstane králem. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem učinila správné rozhodnutí, že si tuhle kultovní anime záležitost dám až po přelouskání mangy. Přestože od doby, kdy jsem to dočetla, už slušný čas uplynul, měla jsem pořád potíže užívat si děj, který nepředpokládám a který je mnohem nesmyslnější, než by mě napadlo. Nakonec se mi to víceméně povedlo a uznávám, že se s tím tvůrci vypořádali znamenitě. Poslepovat scény z předlohy a mezery mezi nimi vyplnit tak, aby vznikl naprosto odlišný příběh, který dokonce v některých částech tomu původnímu vyloženě protiřečí... to chce vážně talent. Bavila jsem se dobře, a teď hurá na verzi 2009! ()

immortalis 

všechny recenze uživatele

Příběh Edwarda a Alphonse, kteří se pokusí oživit svou matku. Porušili pravidlo a Edward přišel o část těla a Alphons dokonce o celé tělo. Edward se stane státním alchymistou a Alphons půjde cestu s ním. Přejí si jen získat těla zpět. Anime se rozchází s mangou, protože v té době nebyla dopsaná, takže konec je jiný než bude v novém anime FMA:Brotherhood. Vyplatí se kouknout na obojí, protože i zde je nápad velmi dobrý. Hodnocení: 9/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Jméno Dante znamená v latině "věčný". (Hromino)
  • O první ze čtyř úvodních písní „Melissa“ se postarala kapela Porno Graffitti. Ta druhá „Ready Steady Go“ je od kapely L'Arc~en~Ciel, třetí „Undo“ je od kapely Cool Joke a o tu čtvrtou „Rewrite“ se postarala kapela Asian Kung-fu Generation. (CarnTheNunya)
  • Nápis, který má v tomto seriálu Eduard vyrytý na vnitřní straně svých kapesních hodinek, zní "Don't forget 3. Oct. 10", ale u remaku seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) i u mangy, která byla použita jako předloha pro natočení obou seriálů, se objevuje nápis "Don't forget 3. Oct. 11". (Hannibal92)

Reklama

Reklama