Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film nám dává naději a víru, že i člověk z ulice může dosáhnout na vrchol, stát se slavným a žít způsobem, který by jej nikdy ani ve snu nenapadl. Mark Wahlberg velmi dobře ztvárnil skromného, ne příliš sebevědomého sportovce, který se ale díky své houževnaté buldočí povaze dokázal prosadit do americké NFL. PS: Souhlasím s tím, že v době, kdy se regionu hospodářsky moc nedaří, jsou to právě sportovci, kteří lidem dávají víru, naději a pocit důležitosti. Někdo si řekne - vždyť to je jen hloupý sport. A ano, tihle sportovci vydělávají hromady peněz. Ale také je pravdou, že reprezentují své město a dokáží se za něj i s hrdostí bít. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Moc se mi do filmu nechtělo, nemám rád ani Marka Wahlberga (opět k ničemu jako vždy) ani Grega Kinneara (ten ušel) a americkej fotbal je podle mě bezduchá hra pro burany. A on to je kupodivu docela pěknej film. Sice je to pohádka (ovšem pozor, natočená podle skutečných událostí), ale nenudí a nemá hluchých míst. Škoda jen toho topornýho Wahlberga... ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Další perfektní sportovní snímek o americkém fotbalu! Sice mi tento sport nic neříká, ale film je natočen tak atmosfericky (sedmdesátky) a emociálně (osobní a sportovní části příběhu hlavní postavy), že je naprosto fuk, jestli máte rádi ten sport či naopak. Mark Wahlberg a Greg Kinnear to herecky utáhnou a režisér Ericson Core mile překvapil. Wahlbergovi budete fandit od první minuty, poněvadž je to takovej milej chlap, kterýmu se zrovna nedaří. Sportovní drama podle skutečného příběhu, jak má být! Slabších 5 hvězd, někdy je potřeba nepřestávat snít (a doufat v naději)... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tento film si na nic nehraje, je to příběh o urputnosti srdce, o obyčejných lidech, kteří se odreagovávají ve sportu, aby nemuseli myslet na svá trápení. Byl jsem absolutně vtažený do děje, Wahlberg tady odvedl kus práce. Až na ten soundtrack, který chtěl udělat nemístně dojemné scény, jsem nadmíru spokojený. Považuji se za fanouška Sparty, celý film jsem myslel na fandovství, a to byla taky pointa, dát do toho srdce. 95% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Utahaná pohádka o tom, jak chudý číšník, po překonání všech protivenství, která se mu postavila do cesty, ku slávě přišel Šablonovitý příběh, který je zajímavý snad jen tím, že byl natočen podle skutečné události a také výkonem Marka Wahlberga. Je to přesně ten typ filmu "Přišel jsem, viděl jsem, zapomněl jsem." 40% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Film byl natočen podle skutečného příběhu. Opravdový Vince Papale byl přítomný na stadionu v Texasu během natáčení jako poradce. Ve skutečnosti je daleko větší, než Mark Wahlberg, který ho ve filmu ztvárnil. (don corleone)
  • Hodně bývalých hráčů Eagles dalo povolení studiu k tomu, aby ve filmu využili jejich jména. (don corleone)
  • Přestože Vince Papale byl na soupisce jako wide reciever, hrál téměř výhradně ve tzv. speciálních týmech. Za tři roky svého působení v Eagles tak zaznamenal pouze jedinou chycenou přihrávku se ziskem patnácti yardů. (Pedro Morales)

Reklama

Reklama