Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady Wahlbergových kladných a sympatických rolí, jenž ukazuje, že i z lokálního čutálisty, co se živí jako barman, může vyrůst sportovní hvězda americké fotbalové ligy. Sice se tu můžeme bavit o určité nenáročnost a předvídatelnosti, což jsou argumenty více, než oprávněné a v porovnání se sportovními peckami jako je Moneyball nebo Rush, je film spíš vyloženě průměrný, pořád se nedá upřít velké kouzlo Markyho Marka, u kterého vidím paralelu v tom, jak se ze spíše úsměvného rapera stal jedním z nejoblíbenějších herců současnosti. Fajn věc. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem "amerických hrdiných filmů", kdy až vše americké přetéká horem dolem. Co mě ale zaujalo bylo zajímavé použití barev, stínů a detailů. Tento film je jeden obrovský patos, který si hodně pohrává se zpomaleným záběry. Mark Wahlberg pro mě byla dobrá volba - za mě se na tyto role hodí a má štěstí, že je takto stavěn a ty role mu prostě věříte. Za mě je ten film podprůměr. ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádky mají za cíl často jedno a to samé- vtáhnout diváka do děje tím způsobem, že se cítí být v kůži hlavního hrdiny. A tento snímek má velkou výhodu právě v tomto ohledu, protože snad každý z nás je (nebo alespoň někdy byl) fanouškem. Tvůrci nám zde dávají možnost nahlédnout na příběh přesně takového fandy, který dostane obrovskou příležitost stát se členem svého milovaného klubu a je jen na něm, jak se s tím popasuje. 90 % Oblíbená část- "Vyhoď z mojí skříně to triko Giants." ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru celkem fajn. Neurazí, nenadchne. Je fakt že při některých scénách jsem pro množství patosu div nevyletěl z kůže a při jedné běžecké sekvenci při zápase se mi chtělo volat: "Běž, Forreste, běž!!!", a taky už mě unavuje že u každého takového filmu vždycky ukazují jak hlavní hrdina přijde o peníze, o práci, o ženu.... Ale na druhou stranu je možné, že všechny ostatní filmy s podobnou tématikou se opičí po osudu Vince Papaleho, nevím... Jinak, jak jsem říkal, neurazí, nenadchne... 70%.... P. S. Pořád mi nejde na rozum jestli má americký fotbal nějaká pravidla ohledně nedovolených zákroků... Přijde mi to jako dost divně nedomyšlený sport... Něco jako legální Rowdies nebo Hooligans.... ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dost o ničem, je sice zajímavý, že ve třiceti se z něj stal profesionál, ale teda jako jinak nic moc (ještě navíc když ten touch down v závěru ani nebyl uznanej). I když je Marek sympaťák, tak hovno nevyleštil.. není se co divit, tenhle materiál neměl být zpracován (nebo měl, ale totálně jinak). ŠPATNÝÝ.. a Banks hraje totální krávu, nejsem sportovní fanda, ale nedokážu si představit co za DEBILKU musí jít fandit soupeři mezi fandy druhýho týmu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Závěrečný touchdown proti Giants, kterého Papale dosáhne je podle skutečnosti. Původní záběry z tohoto zápasu jsou v závěrečných titulcích. V reálu ale Papalemu nebyl touchdown uznán. (don corleone)
  • Film byl natočen podle skutečného příběhu. Opravdový Vince Papale byl přítomný na stadionu v Texasu během natáčení jako poradce. Ve skutečnosti je daleko větší, než Mark Wahlberg, který ho ve filmu ztvárnil. (don corleone)
  • Hodně bývalých hráčů Eagles dalo povolení studiu k tomu, aby ve filmu využili jejich jména. (don corleone)

Reklama

Reklama