Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

zette 

všechny recenze uživatele

Typicky americky sladak, ktery pojednava o tom, ze by clovek mel jit za svym snem. Sice film vznikl na zaklade skutecne udalosti, nepochybuji o tom, ze je prikrasleny a to asi dost. Presto vsechno je to pekny film s vybornym Wahlbergem, peknou kamerou, solidni vypravou a dobrym soundtrackem (ale treba hrani fotbalu na place v desti je doprovazeno hudbou jako z Titanicu, coz tvurci moc nezvladli). Film na jedno podivani, ale casu nelituji, spokojenost. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Keby sa dali používať aj desatinné miesta, tak sa z toho vyhrabe necelých 2,5* .... Klasická snímka, ktorá vlastne namá čím upútať. Jednoduchý, popoluškovský príbeh o chudobnom čašníkovi, ktorý prevráti naruby myslenie o otm, kto má byť futbalistom, a kto nie ... Naozaj, akoby šlo všetko podľa jednej šablóny, aj napriek tomu, že film bol nakrútený podľa skutočnej udalosti ... Alebo práve preto ?!? Jedinou vecou, ktorá ma na tomto filme upútala, bola hudba - nič viac ! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Walt Disney se naangažoval do neuvěřitelného příběhu ze života amerického fotbalu. Do toho se nasral nařezanej Mark Wahlberg a překrásná Elizabeth Banks a spolu pak vytvořili naprosto průměrně příjemný film, který neurazí, nenadchne a příjemně vyplní nic neříkající čas, jinak strávený spánkem nebo čímkoliv jiným, co by postrádalo jakýkoliv jiný smysl, než žádný. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Laskavé vyprávění z prostředí ne až tak laskavého sportu ? Tak nějak ... vlastně jakožto zarytá nefanynka poněkud obtížněji chápu, kterak mohl zůstat bezvýhradným a opravdovým fanouškem svého týmu i poté, co ho poznal ZEVNITŘ - poté, co okusil způsoby profesionálního sportovního kolektivu ... když mu prostou, nezkalenou radost ze hry museli vracet jeho bývalí amatérští spoluhráči. Ale to není moje starost ... já se jen snažím posbírat odpovídající počet hvězd - a přidělit je americkému fotbalu, který se mi z duše protiví ... a chlápkovi, který si mě získal svou otevřeností, svou upřímností, svou obětavostí, svou nezištností - svým veskrze pozitivním a poctivými přístupem k životu. P.S.: Snímek vznikl na základě skutečného životního příběhu Vince Papaleho. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ericson Core je typ režiséra, ktorý dokáže vynikajúcich hercov obsadiť do tak zlých postáv až mám potom k filmu veľmi nezdraví odor. Príkladom môže byť Daredevil v podaní Afflacka alebo aj Vinco Papale v podaní inak do tej doby vynikajúceho Marka Wahlberga. Nehovoriac o tom že proporcie sú neadekvátne k reálnemu Vincovi aj prejav je potom veľmi ťažké zahrať. Je ťažké uhrať 2m vysokého sedláka, ktorý sa v stredných rokoch prebojoval až do A mužstva Eagles, lebo mu to jednoducho neveríte. Mám rád filmy z športového prostredia, ktoré majú navyše nijaké to posolstvo. Tento príbeh z dielne Walta Disneyho má potenciál ale kosa padá na kameň v kľudných pasážach a v nepresvedčivom hlavnom protagonistovi. 62% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Film byl natočen podle skutečného příběhu. Opravdový Vince Papale byl přítomný na stadionu v Texasu během natáčení jako poradce. Ve skutečnosti je daleko větší, než Mark Wahlberg, který ho ve filmu ztvárnil. (don corleone)
  • Pri 75. výročí tímu bola zostavená skupina hráčov, v ktorej nechýbal ani Vincent Papale. (JimWayne)
  • Závěrečný touchdown proti Giants, kterého Papale dosáhne je podle skutečnosti. Původní záběry z tohoto zápasu jsou v závěrečných titulcích. V reálu ale Papalemu nebyl touchdown uznán. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno