Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Další perfektní sportovní snímek o americkém fotbalu! Sice mi tento sport nic neříká, ale film je natočen tak atmosfericky (sedmdesátky) a emociálně (osobní a sportovní části příběhu hlavní postavy), že je naprosto fuk, jestli máte rádi ten sport či naopak. Mark Wahlberg a Greg Kinnear to herecky utáhnou a režisér Ericson Core mile překvapil. Wahlbergovi budete fandit od první minuty, poněvadž je to takovej milej chlap, kterýmu se zrovna nedaří. Sportovní drama podle skutečného příběhu, jak má být! Slabších 5 hvězd, někdy je potřeba nepřestávat snít (a doufat v naději)... ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádky mají za cíl často jedno a to samé- vtáhnout diváka do děje tím způsobem, že se cítí být v kůži hlavního hrdiny. A tento snímek má velkou výhodu právě v tomto ohledu, protože snad každý z nás je (nebo alespoň někdy byl) fanouškem. Tvůrci nám zde dávají možnost nahlédnout na příběh přesně takového fandy, který dostane obrovskou příležitost stát se členem svého milovaného klubu a je jen na něm, jak se s tím popasuje. 90 % Oblíbená část- "Vyhoď z mojí skříně to triko Giants." ()

Reklama

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Tradiční příjemná rodinná oddychovka ze sportovního prostředí s fajn hereckým osazenstvem, ale šeredně šablonovitým příběhem. Díky modernímu vizuálnímu kabátku se nebudou nudit ani lidé nezapálení do amerického fotbalu... jako například já, který dodnes absolutně nechápu o co v tom sportu vlastně jde. 74% je myslím hodnocení odpovídající ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto druhu já přezdívám "šumák". Prostě tak celkem bezbolestně prošumí hlavou a nezanechají po sobě žádnou nepříjemnou kocovinu. Zkrátka takový klasický disneyovský produkt "pro celou rodinu" (které se v zámořských kinech vždy slušně zaplatí), až dojemně průhledný a předvídatelný, se šablonovitými postavami, ideální stominutový vypínač mozku. Celé to ve vodách snesitelnosti spolehlivě drží věčný kluk a velký sympaťák Mark Wahlberg a komu klubové fandovství až za hrob nic neříká, toho může pobavit, že americký fotbal je zde stavěn až do jakési religiózní pozice, kdy jeho uctívači ze sebe sypou rozkošné hlášky. No řekněte sami, lze se vůbec hněvat na film, kdy jedna z postav se zcela vážnou tváří říká synovi: "Pamatuješ, jak jsem ti vykládal o Van Burenovi, když skóroval touchdown ve 48-ém? Ten touchdown mě držel nad vodou celých 30 let v továrně a pak i v těch časech, kdy tvá matka byla nemocná."..... :o) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film nám dává naději a víru, že i člověk z ulice může dosáhnout na vrchol, stát se slavným a žít způsobem, který by jej nikdy ani ve snu nenapadl. Mark Wahlberg velmi dobře ztvárnil skromného, ne příliš sebevědomého sportovce, který se ale díky své houževnaté buldočí povaze dokázal prosadit do americké NFL. PS: Souhlasím s tím, že v době, kdy se regionu hospodářsky moc nedaří, jsou to právě sportovci, kteří lidem dávají víru, naději a pocit důležitosti. Někdo si řekne - vždyť to je jen hloupý sport. A ano, tihle sportovci vydělávají hromady peněz. Ale také je pravdou, že reprezentují své město a dokáží se za něj i s hrdostí bít. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Mark Wahlberg je ve skutečnosti o 14 cm menší než Vince Papale. Vince Papale měří 188 cm. (MiCM)
  • Pri 75. výročí tímu bola zostavená skupina hráčov, v ktorej nechýbal ani Vincent Papale. (JimWayne)
  • Scény týkajúce sa letného výcvikového tábora boli natočené v Central High School v Severnej Filadelfii. Okolité budovy a polia boli upravené tak, aby mali vzhľad reálneho výcvikového tábora Eagles z roku 1976. (misterz)

Reklama

Reklama