Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, Simon West nemá za sebou až takové kvatum filmů, do mé sbírky mi chybělo Na lince je vrah a Generálova dcera. Jako první z těchto dvou filmů jsem si zvolil tento skvostný horor. :-) Proč píši skvostný horor ? Myslím to totiž pěkně ironicky. Naletěl jsem pořádně. Jako, jasně, čekal jsem, že to asi nebude žádná velká pecka, ale přeci dopadlo to mnohem hůř než jsem teda čekal. Shrnuto v kostce: Jakýsi pokus o horor s nulovou atmosférou, hlavním motivem lehce vykradeným z pravé hororové série Vřískot. Takže nějak začnu a pokusím se to zestručnit. Příběh je prostý. Mladá vysokoškolačka Jill jeden na večer hlídat do velkého domu 2 malé děti. No a vždy ji někdo bude často volat - nějaký tajemný hlas. No, rozjíždí se to pěkně pomalu. Asi okolo 1/3 filmu se začne něco dít. A po dobu 2/3 filmu se to bude mírně stupnovat, ale fakt mírně. Žádná atmosféra, žádná napínavost a téměř žádné nápady. Podobných filmů s podobným námětem je mnoho co jsem viděl a ty jsou stokrát lepší než tohle. Tohle je prostě ohrané, nebo nevím proč mi to tolik nesedlo. Vrah na lince ani mnohdy nemluví jen dýchá do telefonu no :-) A při krizových situací je hlavní hrdinka mnohdy trapná, takže její herecký výkon je až podprůměrný. Poslední dvacetiminutovka je napínavější, ale ne moc. Úplný konec je nanejvýš trapný. Větším kladem filmu byla celkem poutavá hudba, nějaký ten námět a dost nevyužitý potenciál. Ještě něco kdyby chybělo, neváhal bych udělit odpad. Toto je velmi slabá hvězda. Zbytek hereckého obsazení nic moc. Simon West teda vlezl do projektu, ještě, že se v poslední době tak rozjel (Mechnaik zabiják, Unesená, Postradatelní 2 a toho ještě chystá ! :-) ). Takže to nebudu dál rozebírat. Je to nuda, nic se neděje, vůbec jsem se nebál ani na konci, když vrah pronásledoval v domě hlavní hrdinku. A ještě k tomu ty ječící děti. :-) Takže celkově hodnotím na 14% = * ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jejdamane! Mám tolik výhrad a připomínek, že ani nevím, kde přesně začít. Rovněž mám asi takový pocit, jako je bodnutí pohrabáčem (ha ha), že můj komentář bude spoilerový. Ale ono to vlastně nevadí, číst můžete klidně všichni... Inu, dám se do toho. Což o to, napětí by to mělo. Doktorovic vila působí strašidelně, tajemně, kontrastní hra světel a stínů je působivá. Jenže co s tím, když první pořádná akce přijde na pořad programu až dvacet minut před koncem? A to navíc poměrně významně hazarduji se slůvkem pořádná. Holčina cupitá po obrovském baráku s telefonem v ruce a divák sedí napnutý jako kšandy ve větru a čeká a čeká a čeká a chrrr... Ne, na spánek to není, to bych filmu křivdil. Ono se mi to svým způsobem líbilo, po vizuální stránce opravdu hezké. Ale kdokoli jiný by se na místě Jill zachoval zcela jinak už v momentě, kdy se v telefonu nejlepší kamarádky ozve úchyl. Na druhou stranu, to by pak možná nedošlo k vodní scéně, kdy nám Camilla Belle předvedla, že v soutěžích miss mokré tričko není žádným nováčkem. Za to hlavní padouch měl zůstat ve tmě tmoucí a nevystrkovat ani nos, natož celý květák. A závěrečná scéna ve špitálu? 87 minut je i tak málo, tenhle tříminutový nástavec to o moc nevylepšil, čili pro příště radím vynechat. Suma sumárum; mnoho povyků pro nic. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Začátek pěkný, barák pěkný, Camille pěkná… kde se jen stala chyba, že nemůžu dát víc než průměrné hodnocení? Už vím… Simon West. Absolutně nic proti němu nemám, právě naopak, doufám, že se mu letos (2012) podaří vrátit se ve velkém stylu s The Expendables 2, protože akční filmy točit umí. Už víte, proč mi právě jeho jméno tolik vadí? Tohle není akční film a bohužel, on jiné filmy (zatím) točit neumí. Po celých 87 minut prakticky hraje jedna a ta samá "thrillerová" melodie. Což o to, někdy to dodává tu správnou atmosféru, ale po většinu filmu to nefunguje a vám přijde, že se režisér snaží zbytečně tlačit na pilu. Taky logické díry s alarmem, scenáristické berličky v podobě služebné a syna (ospravedlní některých zbytečných scén typu "tak to bude jeden z nich") no zkrátka a dobře… Camille je sympaťanda a pořád tam běhá, sem tam je atmosféra dobrá a co je hlavní, stopáž je opravdu akorát. Tohle mi stačí, abych tomuto filmu dal 60 %. Určitě vím, že druhá projekce z mé strany nehrozí. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidny triller vsadzajuci na strach z neznameho. Camilla Belle je pekna a sympaticka, rozlahla presklena vila zaujme modernym interierom a estetickym sklenikom (vratane roztomilych stebotavych vtacikov :D), hudba navodi spravne zimomriavkove momenty a cele je to dobre zostrihane a nasvietene (hra so svetlom a tienom ala Halloween). Ze sa to cele zaobide bez krvi mi vobec nevadi. Scenar bol ocividne zbuchnuty behom vikendu, film sa prakticky obisiel bez dialogov a ked aj nejake boli, vacsinou vyzneli az nechcene trapne (telefonaty s vrahom). Vzhladom na sucasnu hororovu tvorbu vsadzajucu predovsetkym na brutalitu a gore by som osobne uvital viacero filmov podobnych tomuto. 65% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem si nedal nějaký ten horor, a tenhle mi náhodou padl do oka, ač jsem původně neměl v plánu se na něj koukat (byla to náhoda, že jsem šel kolem televize a zrovna to tam bylo zapnuté). Ale zkusil jsem to a rozhodně si troufám říct, že jsem nelitoval. Už od příchodu hlavní hrdinky do rozlehlé vily je zde budována děsivá atmosféra strachu, která s postupujícím časem stále více svírá jak hlavní hrdinku, tak i diváka. Závěr je už pak tolik toužebně očekávaným vrcholem filmu, kdy se konečně začíná dít to, na co jsem se těšil od příchodu hlavní hrdinky do vily. Musím uznat, že režisérovi se opravdu povedl správně vystupňovat atmosféru i děj a nasnímání exteriérů kolem vily je prostě dokonale děsivé. K dobru nutno připočíst také účast velmi hezké Camilly Belle (mám slabost pro brunetky, takže dívat se na nádhernou hlavní hrdinku mě rozhodně neomrzelo až do konce). Zkrtáka tohle je povedený horor, ale bohužel to čekání na nějaké smysluplné rozuzlení trvalo na můj vkus relativně dlouho a na rovinu říkám, že pokud by nebyla v hlavní roli taková sympatická brunetka, tak bych se asi chvílemi i nudil. Takže celkově uděluji tomuto filmu solidní tři hvězdy, na ty čtyři hvězdy, o kterých jsem také uvažoval, tam přece jen ještě něco scházelo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Camilla Belle nechtěla roli přijmout s odůvodněním, že nemá ráda horory. Režisér Simon West ji přesvědčil tím, že se jedná o psychologický thriller a ona tedy souhlasila. (Cheeker)
  • Reklama na film zahrnovala i imaginární profil na síti MySpace „Jill051606“, který bylo i po uvedení filmu možné zařadit si mezi přátele. Název byl odvozen od data uvedení 16. května 2006. (Terva)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama