Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (196)

depony 

všechny recenze uživatele

Flynn toho stihne v jednom díle víc než Indiana Jones ve všech 4 zároveň a navíc ... ta noblesa "výpravy". Jediné, co jsem občas věřil byla přítomnost v knihovně, jinak se ze studia herci nehli ani na metr. Další zbytečný film, kde jsou všichni úžasní, krásní a geniální a divák buď stíhá vnímat a nebo je za idiota do konce. Omlouvám se, za idiota být nechci ... :) konec vidět nemusím :) ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to oproti Indymu a podobným dobrodružným filmom iba slabý odvar (čo je vzhľadom na diametrálne odlišné rozpočty logické), mne sa táto televízna trojdielna séria o knihovníkovi tak či tak vcelku páči. Najmä kvôli tomu, že je to tak príjemne odľahčené (Právě jste se utřel do turínského plátna). Oproti prvému dielu však o niečo slabšie, stratilo to iskru, respektíve čiastočne možno došli zaujímavé nápady, ťažko povedať. Čo by som ešte vytkol, sú v prvom rade tragicky vyzerajúce lacné filmové triky, tie boli vážne katastrofálne; no a trošku možno aj obsadenie Gabrielle Anwar do hlavnej ženskej role, ktorá mi príliš sympatická nebola. Stále je to však vcelku pozerateľný film a na tohtoročný seriál sa do istej miery teším, možno sa k nemu niekedy v blízkej dobe dostanem, uvidíme. Taká nenápadná, no svojím spôsobom celkom milá oddychovka. Nič to ale nemení na fakte, že raz stačilo. 2/5 ()

Reklama

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

2-3 hvězdičky. Docela to jde. Teď můžu začít kritizovat, jak to je celé nelogické a nic tam nedává smysl, ale to nehodlám, protože to už v takovýchto filmech bývá a člověk na to musí být připravený, už když vidí v TV programu napsané "dobrodružný film." Tadyto má aspoň od jiných dobrodružných filmů připsané k dobru to, že je vidět, že to je brané jako sranda. ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. První díl mě ničím nezaujal a vyloženě mě nudil, že jsem se na něj musela podívat nadvakrát. Nyní jsem měla dojem, že se ani nedívám na pokračování toho samého Flynna Carsena. Ostatní uživatelé zřejmě zůstali s hodnocením na stejné úrovni jako u prvního dílu, u mě je to naopak. Mnohé určitě učinila i změna režiséra na mého oblíbeného Jonathana Frakese. Slabší 4 *. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Buď opatrný! Nenechej se zabít! A šetři peníze!" Knihovník Carsen se vrátil a já k tomu mám jednu velkou výhradu. Kde je nějaká sexy dračice, aby toho moulu chránila? Proč byla bodyguardka Nicole vyměněna za trhlou vědkyni Emily? Tohle zkrátka nebyla změna k lepšímu, ale já chci být pozitivní, takže mě bavil svévolně útočící meč Excalibur a obrana čokoládou před hrochy. Jinak padouch byl jasný na první pohled a Flynn svých 22 titulů tentokrát nedokázal řádně využít k mému pobavení. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)
  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)

Reklama

Reklama