Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (106)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50 let... Když si jeden uvědomí, co všechno se za posledních padesát let událo... tak může být rád, že i v dnešním rychlém a povrchním světě má své jistoty- a jednou takovou jistotou je i Doctor, první, druhý, třetí... až dvanáctý (tedy, pokud toto číslování pořád sedí :-). Není to tak dlouho, co jsem začal tento kultovní seriál (a to jsem si do dnešních dní myslel, že největším kultem na poli britské sci-fi je Red Dwarf- omyl) sledovat, o to větší je moje radost z toho, že jsem začal ve chvíli, kdy Doctor Who slaví toto velké jubileum. K filmu samotnému asi netřeba nic moc dodávat, je to zkrátka dárek pro všechny Whoviany, co jich po světě běhá a krásná nostalgická záležitost (viz. úvodní titulky), při jejímž sledování se musí přihlouple usmívat i ten nejméně zapálený fanoušek. Netřeba být hnidopich a snažit se hledat logické nebo jakékoliv jiné nesmysly, naopak, člověk si musí užívat každou minutu a být rád, že se dočkal chvíle, kdy se v jedné a jediné scéně objevili všichni naši milovaní Doctoři. Geronimooo, Allons-y! ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milostný dopis fanouškům Doktora a díl, který podává ruku jak divákům pouze obnoveného seriálu, tak těm, kteří znají i díly staré půl století. Moffat ve svém obvyklém stylu na začátku diváky mate, hraje si s kánonem seriálu způsobem, který se rozhodně ne každému musí líbit, ale tentokrát přidává nečekanou porci humoru a pro dobrou míru i lásky ke klasickému univerzu Doctora Who. Nejsilnější zbraní téhle epizody je určitě interakce tří Doktorů. Matt Smith předvádí esenci Jedenáctky ve zkratce, tu zvláštní směs dětinskosti a staré duše - a kontrast i spojitosti s hravou Tennantovou Desítkou jsou zábavné. Návrat Davida Tennanta je neskutečně milý a trochu smutný (když přijde řeč na jeho nejistotu ohledně budoucnosti) zároveň, ale rozhodně nebyl pro děj nevyhnutelný. Opravdu vynikající je ovšem posmutnělý John Hurt, jehož herectví pro mě hlavně ospravedlňuje nepoužití osmé Doktorovy inkarnace (Paul McGann). O moc víc než přátelský polibek fanouškům bohužel tenhle speciál není. Doktora sice směřuje na jeho domovskou planetu, ale toho se ve skutečnosti jenom tak nedočkáme. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla jsem naprosto unešená!!, tím, že se mi vráttl David Tannant, kterého jsem v roli Doktora tolik uznávala. Navíc mít tu možnost ho porovnat s jeho (nyní už bohužel končícím) nástupcem Mattem Smithem byl famózní zážitek! Nutno tedy říct, že David to neměl vůbec jednoduché.. Matt, jakožto současný doktor, je pro diváky nyní "ten pravý doktor", navíc jeho projev je velmi osobitý a prosadit se na scéně vedle něj, byl, podle mě, velký oříšek. Velký vliv taky mohl mít časový odstup mezi tím, kdy byl David aktivním doktorem a nyní, kdy do toho musel zase skočit. Pak moje srdce zaplesalo nad příchodem Billie Piper a třešnička na dortu v podobě Toma Bakera celé moje nadšení jenom dovršila! :))) ()

killjezor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem včera konečně viděl posledního Doctora a... jsem rozladěn. Asi pár lidí naštvu, ale prostě to nemělo vůbec šťávu. Dobrý scénář, dobrá režije a hudba, všechna práce odvedena na výbornou, ale nějak to nefunguje. Billie Piper už po těch letech nějak není Rose. Ano, ani to nebyla Rose, ale nějak na ni jde vidět, že vypadla z kolotoče filmování. Můj oblíbený David Tennant stratil něco ze své roztržitosti a už je jenom jedním z Doctorů. Holt divadlo mu sedí viditelně víc. A zápletka? Fajn, už nemáme nenáviděného Doctora, ale lidumila, pro sebe sama je očištěn a kupodivu by tohle mělo být trhákem, ale celkově je tenhle film natočený prostě celkem nezáživně. Holt si s sebou nese prokletí druhé půlky poslední série, která byla hodně rozvláčná a k uzoufání unylá. Jak jsem napsal výše, jsem rozladěn... ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl s úžasným Johnem Hurtem v roli Doktora. Dost mi vadila ta neuzavřená věc se Zygony. Bylo úžasné vidět ve výročním speciálu všechny doktory i 9., alespoň prostřednictvím střihu ze staré epizody. Jen mi vrtalo hlavou, kdy se 10 oženil s Alžbětou I. ... po tom, co opustil Donnu a těsně předtím než se setkal s Wilfredem? ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

Reklama

Reklama