Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milostný dopis fanouškům Doktora a díl, který podává ruku jak divákům pouze obnoveného seriálu, tak těm, kteří znají i díly staré půl století. Moffat ve svém obvyklém stylu na začátku diváky mate, hraje si s kánonem seriálu způsobem, který se rozhodně ne každému musí líbit, ale tentokrát přidává nečekanou porci humoru a pro dobrou míru i lásky ke klasickému univerzu Doctora Who. Nejsilnější zbraní téhle epizody je určitě interakce tří Doktorů. Matt Smith předvádí esenci Jedenáctky ve zkratce, tu zvláštní směs dětinskosti a staré duše - a kontrast i spojitosti s hravou Tennantovou Desítkou jsou zábavné. Návrat Davida Tennanta je neskutečně milý a trochu smutný (když přijde řeč na jeho nejistotu ohledně budoucnosti) zároveň, ale rozhodně nebyl pro děj nevyhnutelný. Opravdu vynikající je ovšem posmutnělý John Hurt, jehož herectví pro mě hlavně ospravedlňuje nepoužití osmé Doktorovy inkarnace (Paul McGann). O moc víc než přátelský polibek fanouškům bohužel tenhle speciál není. Doktora sice směřuje na jeho domovskou planetu, ale toho se ve skutečnosti jenom tak nedočkáme. ()

somebody.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento jedinečný díl legendárního seriálu Doctor Who považuji za velmi vydařený, přímo skvělý. Samozřejmě je opravdu těžké vmáčknout všechno ze seriálu, který už běží 50 let, do jednoho 80minutového dílu. Když si to člověk uvědomil hned, že není možné tam dát všechny Doctory, aby to nevypadalo přehnaně, užil si díl od začátku až do konce. Je tam mnoho skrytých faktů, a to záhadné se konečně vyřešilo. Time War a její výsledek. Když to tehdy Davies vymyslel, udělal jednu chybu - odstranil Gallifrey a všechny Timelordy s ní. Smekám před Moffatem, že je dokázal tak mistrně vrátit zpátky. A navíc byl díl plný vtipu (interakce tří Doctorů, určitě se každý zasmál a nejen jednou), vrátila se Rose (i když jen jako vědomí Momentu, ale o tom lze polemizovat - Bad Wolf přece) a různé připomínky dřívějších společníků/společnic a mnoho návratů do minulých dílů. A co se týče konce, nenacházím vhodná slova, abych mohla vyjádřit to štěstí, když jsem viděla to shromáždění (plus ten Kurátor, smekám znovu před Moffatem). Jediné, co mě zklamalo, bylo to, že se tam neobjevil Eccleston osobně, ale to není chyba tvůrců. Další věc, která mě hodně potěšila, byla ta, že udělali několik bonusů ještě mimo výroční díl - miniepizody (především ta s Paulem McGannem a jeho 8. Doctorem, geniální) a navíc ještě The Five(ish) Doctors reboot. V podstatě se do výročí zapojili všichni žijící Doctoři. A co víc si vlastně přát? Pro Doctora vytvořili další dějovou linii - hledání Gallifrey. Nevěřím, že by někdo nebyl rád. Podle mého to nemělo chybu. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[SPOILERY] Päťdesiate výročie najslávnejšieho pána času oslávené s robustnými fanfárami a návratom slávnych postáv z dní dávno minulých. Rose a.k.a. Bad Wolf bude vítaná vždy a nostalgiu okorenil môj najobľúbenejší doktor "desiatka". Jeden z najlepších ak nie práve najlepší moderný špeciál plný napätia, nápadov, intelektuálneho humoru, Dálekov, Plačúcich anjelov, Davida Tennanta, Alons-y nápadov, oblekov kombinovaných s teniskami a hlavne prepisovania času. Skrátka všetko, čo na Doktorovi milujem. A ako prekvapenie kameo role Toma Bakera a Petera Capaldiho .Televízne špeciály (hlavne tie Doktorové) sa väčšinou dali označiť ako za lacné CGI klišé paródie, čo vlastne aj boli, no páni Steven Moffat a Nick Hurran prišli s omnoho lepším nápadom než pokračovať v zabehnutých koľajách. Žiadny fanúšik by nemal obísť túto "rekapituláciu" toho, čím je celá 13-životná sága urodzeného galiffreyčana taká obľúbená. Konzervatívne nápady sú na to, aby sa porušovali a nie je na škodu ak sa aj inteligentne skombinujú. 94% a Známka: S++ ... “It’s more like a big ball of wibbly-wobbly, timey-wimey stuff.” ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Matt a David spolu v jednom filmu, tomu říkám překvapení. Konečně jsme se trochu dozvěděli o Doctorově minulosti a bylo to hodně zajímavé. Líbilo se mi obsazení Johna Hurta do role minulého Doctora, udělalo mi to obrovskou radost. Bohužel film jako celek se mi už tolik nelíbil. Nemohli vybrat příjemnější herečku na Alžbětu I.? Jsem si jistá, že by do toho šla I Cate Blanchett, ale tohle byla katastrofa, nedalo se na to koukat. Mrzí mě, že se to vice nevěnovalo zničení Galifrey a celově jen té planetě, abychom se o ní dozvěděli ještě něco vice. Za mě byla kapitola s Elizabeth zbytečná. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geronimo! Allons-y! Absolútny vrchol Doctora Who! Tu, na 50. narodeniny, sa prepisuje história a to vskutku impozantným spôsobom so všetkou gráciou. Oslava tohto jedinečného jubileá bolo skutočne exkluzívnym a nezabudnuteľným zážitkom, ktorý vo mne zanechal silný dojem. Pri sledovaní Davida Tennanta a Matta Smitha som sa cítil ako v rozprávke, kde sa sny stávajú skutočnosťou. Vidieť skrátka mojich dvoch najobľúbenejších Doctorov spolu bolo splneným snom. Interakcia medzi Davidom a Mattom bola neskutočná, tá ich dynamika vo mne vyčarila úsmev na tvári. To, ako po sebe dokončujú vety, bolo senzačné a k tomu tie vtipy a hlášky, proste lahôdka pre oči a uši. Tá narážka na Timey-Wimey bola nesmiere podarená. Moment, kedy sa všetci traja Doctori rozhodli vziať na seba podiel za zavinení skazy Gallifrey, bol velice silný a mrazivý. Avšak Clarine slzy na stekajúce po tvári obmäkčili ako aj Doctorov, tak aj mňa ako diváka. Hneď nato si zaumienili, že predsa len zachránia Gallifrey, čo bol vážne radostný moment plný nádeje. A scéna, počas ktorej sa zbiehali Doctorovia zo všetkých kútov vesmíru a za všetkých časových rovín, bola neskutočne epická a počas nej mi prebehol mráz po chrbte! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Natáčanie špeciálu začalo 2. apríla 2013 a bolo oficiálne ukončené 6. mája 2013. (The M)
  • Dátum premiéry špeciálu (23. 11.) je totožný s dátumom premiéry prvej časti pôvodného seriálu Doctor Who (od r. 1963). (The M)
  • Není to poprvé, co někdo vjel do TARDIS na motorce. Stalo se to i ve filmu Boj s časem (1996). (P. J. D.)

Reklama

Reklama