Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 17 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(14) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Diskuze

niethustra

niethustra (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Souhlas, poloha "cynického nelidy" mi rovněž vyhovuje. Jednak proto, že Klára mi se svým juchú přístupem už lezla na nervy a skýtá mi osobní zadostiučinění každý "políček", který jí D uštědří. Jednak proto, že to celý seriál posouvá k tomu, že se nejedná jen o zábavné dobrodružství, které by si všichni zúčastnění užívali, ale že jedná o dobrodružství nebezpečné, které si navíc na všech zúčastněných vynucuje vlastní závažná rozhodnutí. Poslední epizoda buď toho jasným příkladem. Moc mě bavilo, jak se to černošské děvče (teď si nevzpomenu na jméno) kroutilo, když přišlo na to, že nepůjde o nějaký hurá dobrodružný výlet na Měsíc. Konečně fakt oceňuju závěr zatím poslední epizody; stojím pevně na straně Doktora :-). Jde ale o to, že to byla nejen taková obnažovačka charakterů, ale že se jejím prostřednictvím reflektuje i samotnej seriál (což DW dělal víceméně vždy, a proto ho mám i rád). Capaldi (= novej D) byla vynikající volba a mně se zatím líbí, kam se celej seriál zatím ubírá.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

ReneeS

Vidíš a já si říkám, že stále zbytečně Capaldiho tlačí do milé polohy; naopak bych ocenil, kdyby ho naplno přesunuli do polohy "cynického nelidy, ze kterého je cítit, že je potencionálně nejnebezpečnější entitou vesmíru". Ten současný přístup chvíli tak (nabručený ironik)  a chvíli tak (roztomilý dědula, který je potřeba aby nám neutekli diváci bažící po pitvořících se Doktorech) je takový divný.

na příspěvěk reagoval niethustra, ReneeS

ReneeS

ReneeS (hodnocení, recenze)

Jinny

Já měla pocit, že vím co si o Doctorovi myslet, jenomže oni zbytečně začínají tlačit na pilu a přehánět to.Jak jsem řekla, hrozně se mi líbí grumpy Doktor, vůbec nemusí být roztomilý, pokud je charismatický. Jenomže v posledním díle jsem měla pocit, že se z něj stal Malcolm Tucker. A přesto, že Malcolma miluju, tak to není a neměl by být Doktor.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

ReneeS

Nechtěla jsem to říkat zrovna takhle a navíc jsem si sama přála, aby Clara byla výraznější, ale ano, taky mi to už trochu začíná vadit. Ani po sedmi dílech úplně nevím, co si o novém Doktorovi myslet právě kromě škatulky "excentrik".

na příspěvěk reagoval ReneeS

ReneeS

ReneeS (hodnocení, recenze)

Jinny

Taky tak. Mám ráda grumpy Doktora, ale tady už to zbytečně přehání, už byl příliš vzteklý a arogantní. Navíc místo aby byl hlavní postava, převzala tuhle úlohu Clara (což se mi nelíbí) a on začíná být jen excentrický sidekick.

na příspěvěk reagoval Jinny

Uživatel cjmafia smazal svůj příspěvek.

mad_ness

mad_ness (hodnocení, recenze)

venalce

možno práve preto, že to bolo také očakávané to neurobili, potom by to bolo príliš okaté. Táto séria so sebou prináša nové postavy, nových mimozemšťanov, tak ako každá v podstate.. mne sa páči, že nie je prepojené. A aj keď je to možno irelevantné, lebo je to mimozemská veľryba, ale myslím, že ani tie sa neliahnu :))

venalce

venalce (hodnocení, recenze)

mad_ness

To sice může, ale už v tom nebude to kouzlo. Doctor Who potřebuje takováhle zpětná propojení (občas se podívat na začátek až po tom, co jsme viděli konec), něco jako příběh River Song (taky jsme prvně viděli konec) nebo propojení výročního speciálu s dílem "Shakespeare Code" (konečně jsme se dozvěděli, co provedl Desátý královně Alžbětě). Tenhle díl si o to přímo říkal, důkazem je to, že takové řešení napadlo více lidí.

na příspěvěk reagoval mad_ness

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

Mě tahle epizoda nápadem a pojetím zrovna moc nesedla, ale to jsem jenom já. První polovina byla hodně deja vu a smysl té puberťačky jsem nepochopila. Ani to, jak snadno Doktor přijímá, kdo všechno už ví, kdo on vlastně je. Trochu by si taky zase přála nějakou hravější epizodu ve stylu Robina Hooda, i ta další ale bude očividně hororově laděná. Jsem na rozpacích z toho, jak po předchozích inkarnacích Doktor přistupuje k lidem. Devátý s nimi neměl problém, Desátý dělal popkulturní odkazy, Jedenáctý Claře odpověděl, že lidi mu nepřipadají jako malí červi, ale jako obři... prostě ten vztah Dvanáctého teď působí divně. 

na příspěvěk reagoval ReneeS

venalce

venalce (hodnocení, recenze)

SPOILER k včerejší epizodě: Já vím, že by to bylo proti všem přírodním zákonům, ale vážně jsem čekala, že to bude vesmírná velryba. Takhle to vyznělo tak trochu do prázdna, protože kam se ten tvor pak poděl? Kdyby to ale byla velryba, mohla to být ta, která se pak vrátila, když ji lidstvo potřebovalo (s05e02). To by bylo krásné propojení s předchozím dějem.

na příspěvěk reagoval dragon94, jh666, Martin45

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Fajn vec na zatiaľ poslednom dieli je fakt, že sa Clare jej opatrne vystavaná bariéra medzi normálnym životom a utajenými dobrodružstvami začína pomaly ale isto rúcať. Je to zaujímavý obrat a som si istý, že ešte zamieša karty. Sám som zvedavý, či Doktor a Dan prekonajú vzájomnú nevraživosť a vybudujú si k sebe neskôr vzájomný rešpekt. Dvánasty je síce navonok chladný a relatívne cholerický, ale už niekoľkokrát ukázal, že vie rešpektovať aj ľudí, ktorým spočiatku krivdil, alebo na ktorých mu niečo prekáža (napr. Journey, Robin).

venalce

venalce (hodnocení, recenze)

Martin45

Jj, určitě jsem si tu s tím člověkem před rokem psala, jen si teď už nejsem jistá, v které zdejší diskuzi to bylo.

na příspěvěk reagoval Martin45

venalce

venalce (hodnocení, recenze)

Kdo to tady před rokem psal, že mluvil s Capaldim při natáčení The Musketeers o Doctoru Who, když se ještě nevědělo, že to on bude hrát Doctora? Už je z toho legendární story - video z Graham Norton Show . Ale Capaldi se mýlí...těch Whovianů je tu daleko víc než jen jeden ;)

na příspěvěk reagoval Martin45

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

Z toho, co jsem viděla, mi 12 nepřijde jako výrazně větší alien než třeba 1 (je ale fakt, že s Prvním jsem viděla jen pár epizod - zatím). U Capaldiho asi hodně silnou roli hraje ten poněkud manický výraz. A skotský přízvuk. (Plus obočí a v menší míře zuby. Nebo zuby a v menší míře obočí. Ještě jsem se nerozhodla.)

 

BTW - sice tu nálepku naprosto chápu a vlastně je i s ohledem na rozpětí gummi bear doctor - byronic doctor pekelně výstižná, ale to věčný označování Osmičky za "romantika" už mě neba. Ale to bude hlavně tím, že podezírám většinu publika, že za tím nevidí byronskou temnotu, naprosto patologický individualismus nebo cestování s Mary Shelley, nýbrž prostě polibek s Daphne Ashbrook. Vzhledem k tomu, jak intenzivně teď surfuju na Osmý vlně, mi to přijde nehorázně zjednodušující...:-)

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

Shakaar

Desítka a Desítka B nebyli stejní. Ten druhý byl víc jako originální Desítka na začátku. To mi právě u Moffata chybí - umí napsat postavu, ale ta se nikam neposune. Jedenáctý byl od začátku do konce stejný a žádný zážitek s ním nepohnul, kdežto Desátý pořád míň nosil tu masku vysmátosti a ukecanosti.

 

Mno, tady je jedno video pro pobavení

http://youtu.be/ERsTtR5oimw?list=PLOIeYdZ3QczxQXxyV_2D8kuEs_QsuQIyJ

 

Žádnou originální myšlenku se sice nedozvíte, protože to, že Devátý měl posttraumatický šok nebo že Jedenáctý byl "nejanachronističtější" asi víte sami, ale souhlasíte, že Capaldiho Doktor (Dvanáctý, Čtrnáctý?) je největší mimozešťan? Mě to s tím, jak začali hrát na tu otcovskou strunu vůči Claře, tak nepřijde.

 

A znova jsem zakroutila hlavou nad tím, jaký úžasný geek fest by nastal, kdyby úlohu Johna Hurta z výročního speciálu převzal Eccleston. Záběr na všechny tři Doktory z obnoveného seriálu by (tuším) skončil jako pozadí na dost počítačích :D Vážně, herec z Thora 2 má problém objevit se znova v DW (nebo je to snad osobní?)?

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

ReneeS

Já jsem to bral spíše z pohledu těch v "zástupu" za společníky doktora, kteří musí být nějakým způsobem jak píšeš "abnormalní", aby se hned nepozvraceli, jak to provedla v posledním díle ta holčina. A většina mají společné to, že se prostě o ty holčiny s tím doktorem bojí a nebojí se poslat na ně zvláštní komando nebo policii jak to bylo dříve. A je fakt, že doktor je prostě nebezpečný a svým způsobem manipulativní, což taková Clara, Rose, nebo Amy nevidí.  Prostě je to návyková a adrenalinová činnost, kterou by normální smrtelník, pro které je spíše běžné mít dobrou práci, přátelé, byt lepší než žít dvojí život. Je taky specifickým znakem, že každá ze společnic s doktorem utíká od každodeního života. Já beru Pinkovu reakci naprosto ok a navíc trefnou, protože doktora lidi berou jako lídra, pro kterého udělají prakticky cokoliv a je to prostě voják a velitel. Přestože si to nechce přiznat - respektive to přiznal, když nechal dvojníka s Rose. Já když jsem viděl ty dva, tak jsem viděl že jsou naprosto stejní prostě :D.

na příspěvěk reagoval Jinny

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama