Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Mám rád téměř všechny druhy sportu. Hokej patří mezi ty nejoblíbenější a obzvláště NHL sleduji nejvíce. A komu fandím? Montrealu Canadiens. Z toho docela vyplývá, že asi nebudu úplně objektivní, co se týče tohoto filmu, nicméně nenechte se zmást. Příběh Rakety Maurice je opravdu ideální pro jeho filmové ztvárnění a to se, musím říct, opravdu povedlo. Jeden z nejlepších hokejistů historie, po kterém byla pojmenovaná trofej, udělovaná hráči s nejvíce vstřelenými góly v základní části NHL, měl opravdu těžkou cestu na vrchol a ukázal, jak se má bojovat a jít za svým cílem. Nenápadný malý velký film o velkém hokejistovi a bojovníkovi s céčkem na hrudi... ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to kanadský film poteší veľmi kvalitá vizuálna stránka filmu. Naozaj som sa cítil niekedy akoby som sledoval dokument - keby som nevidel Mauriceovu ženu, ktorá od 17 rokov až do 30 vyzerá úplne rovnako. Tvorcovia mohli rozvinúť aj nejaké svetlé stránky jeho života, takto to vyzerá, že celú kariéru bol stále podceňovaný aj cez to, že dával góly a bol najväčšou hviezdou ligy. Dupuis bol ako najlepší hokejista 50-tych rokov neuveriteľne prirodzený, rola bola naňho ako šitá. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Temer dokonaly zivotopisny film o jedne hokejove legende, ktery by mel zaujmout i nehokejoveho fanouska. Vyborne zabery z hokejovych zapasu, vyborna atmosfera Montrealu let padesatych. Podoba Richarda a Dupuise se take povedla. Pravem vysoce hodnoceny film. Doufam, ze se brzy dockame, minimalne od Kanadanu dalsiho filmu o nejake dalsi hokejove hvezde. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní sportovní snímek, který není založen jen na tradičním klišé, kterak se z vysmívaného sportovce (klubu) stal vítěz všemi milovaný. Pravda, o čem jiném by vlastně sportovní filmy měly být, než o touze po vítězství. A těžko by dokázaly nalákat diváky snímky o tom, kterak extraligový tým klesal a klesal, až doklesal tak nízko, že jej začaly porážet týmy z Horní Dolní. Film o Maurici Richardovi ale není jen pouhým sportovním filmem, byť trochu hokeje si v něm divák užije. Ani není pouhou výpovědí o člověku, který chtěl vyhrávat. The Rocket je filmem o hrdosti se vším pozitivním i negativním, co k ní patří. A určitě si zaslouží celých 124 minut, protože ani jedna z nich není zbytečná, nudná, ani navíc. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film o výjimečném hokejistovi (dost možná nejlepší hokejový film, co jsem kdy viděl). Spousta nezapomenutelných scén (hlavně zápas proti Rangers), skvělé záběry z hokejových zápasů, výborné nastínění situace okolo vztahu Francouzů a Kanaďanů.... Určitě povinost pro všechny skalní hokejové fanoušky- 90%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maurice Richard získal za svou karieru 8 Stanley Cupů (5x jako kapitán). (JOHN.NY)
  • Po Maurici Richardovi se v NHL uděluje trofej Maurice 'Rocket' Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části. (Earl_23)
  • Maurice Richard vyhrál 1x Hart Trophy, 8x byl vybrán do prvního all-star týmu sezony, 6x do druhého all-star týmu, od roku 1947 do 1959 se zúčastnil všech All-Star Games a v roce 1961 vstoupil do hokejové síně slávy. (JOHN.NY)

Reklama

Reklama