Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

heyda 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jako fanoušek hokeje jsem doufal, že konečně uvidím pořádný film z hokejového prostředí plný emocí, napětí a skvělých hereckých výkonů na pozadí nepříjemné doby 40. a 50. let. Bohužel vše zůstalo tak na půl cesty a aby toho nebylo málo, tak mi hlavní představitel Richarda přišel strašně prkenný a nesympatický. Zkusím si sehnat ještě anglickou verzi, protože ta francouzská není na poslech moc příjemná. Za mě 60%, na IMDB 75%, tady 87%....jsme fakt blázni do hokeje :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že v okamžiku, kdy jsem se chystal obohatit konečně tuhle databázi nějakým pořádným komentářem, skrývalo se u tohoto filmu pouze 433 hodnocení, což si zcela bez ostychu troufám považovat za málo. Navíc tento film není rozhodně marný, ba dokonce bych si troufl prohlásit, že se mi líbil. Pro fanoušky hokeje nechť je film povinností. Ostatním toho asi nemá moc co říct. Co bych filmu vytknul? Snad pouze to, že se scénky, které měly potenciál být pěknými odehrávají ,,za kamerou" pouze prostřednictvím rádia. Další výtka je k stopáži, která se rozhodně dala více prostříhat, protože mnoho momentek je stereotypních. Jinak panuje z mé strany celkem spokojenost. Rozhodně ne nadšení. 3* ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Kdybych mohl dát deset hvězd, tak je dám! Tohle jsou přesně ty okamžiky, kdy si říkám že miluji filmy, jak jsem vděčný za to, že nám dokážou podat i události, které jsou dávnou historií. V tomhle případě, jsem opět v žánru, který je pro mne nejoblíbenější. Je až neuvěřitelné s čím se hráči NHL museli tehdy poprat, ať už s téměř nulovými ochrannými prostředky, až po více než nuzné příjmy, kdy hráč i po 7 létě kariéře na vrcholu, musel řešit rizika zranění a starost o existenci rodiny. Dnes by žil po polovině této doby v paláci a patřil ke smetánce. Tehdy to byl ale ještě hokej a to doslova tvrdá hra. Dnes někomu ukápne krev z nosu a musí pryč z ledu, tehdy se hrálo v krvavých dresech a tržnými ranami, otřesy mozku atd. a bylo to normální. Můj žánrově nejlepší filmový zážitek vůbec! 10+ ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší film s hokejovou tématikou... perfektní vizuál, zajímavý příběh a ohromná výprava. Je vidět, že Kanaďané hokej milují a jsou schopni to přenést i do filmového vyprávění. Jen škoda, že se film hlouběji nezajímá o postavu hlavního hrdiny, a že konec nepřinese žádnou větší katarzi. Ale to je už zkrátka problém všech životopisných filmů... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní sportovní snímek, který není založen jen na tradičním klišé, kterak se z vysmívaného sportovce (klubu) stal vítěz všemi milovaný. Pravda, o čem jiném by vlastně sportovní filmy měly být, než o touze po vítězství. A těžko by dokázaly nalákat diváky snímky o tom, kterak extraligový tým klesal a klesal, až doklesal tak nízko, že jej začaly porážet týmy z Horní Dolní. Film o Maurici Richardovi ale není jen pouhým sportovním filmem, byť trochu hokeje si v něm divák užije. Ani není pouhou výpovědí o člověku, který chtěl vyhrávat. The Rocket je filmem o hrdosti se vším pozitivním i negativním, co k ní patří. A určitě si zaslouží celých 124 minut, protože ani jedna z nich není zbytečná, nudná, ani navíc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maurice Richard vytvořil v dresu Habs s Elmerem Lachem a Hectorem Blakem legendární "Punch Line". (JOHN.NY)
  • Maurice Richard vyhrál 1x Hart Trophy, 8x byl vybrán do prvního all-star týmu sezony, 6x do druhého all-star týmu, od roku 1947 do 1959 se zúčastnil všech All-Star Games a v roce 1961 vstoupil do hokejové síně slávy. (JOHN.NY)
  • Hokejista Sean Avery si ve filmu zahrál bitkaře New Yorku Rangers Boba Dilla. V roce 2007 shodou okolností sám Avery do Rangers přestoupil. (PNSP)

Reklama

Reklama