Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Až zarážející je fakt, že existuje na světě tolik hokejových legend a existuje jen tak málo filmů, které by se jim dokázaly obstojně poklonit a sdělit jejich životní příběhy. Jeden z těch nejzajímavějších je právě tento. Maurice Richard je právem legenda Canadiens a hokeje obecně. Velmi silný příběh hokejového krále. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jako fanoušek hokeje jsem doufal, že konečně uvidím pořádný film z hokejového prostředí plný emocí, napětí a skvělých hereckých výkonů na pozadí nepříjemné doby 40. a 50. let. Bohužel vše zůstalo tak na půl cesty a aby toho nebylo málo, tak mi hlavní představitel Richarda přišel strašně prkenný a nesympatický. Zkusím si sehnat ještě anglickou verzi, protože ta francouzská není na poslech moc příjemná. Za mě 60%, na IMDB 75%, tady 87%....jsme fakt blázni do hokeje :) ()

Reklama

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Leckterý hokeje znalý filmový divák by od kanadského filmu s názvem podle jedné z největších ikon jejích národního sportu čekal jen bohapustou sladkobolnou maškarádu ''jak jedna hokejka ke slávě přišla'', ale ono je to spíš politické drama o nerovnoprávnosti francouzsky mluvícího obyvatelstva Kanady za života jedné hokejové legendy. Roy Dupuis v hlavní roli předvádí dechberoucí výkon a za zmínku stojí i účast některých skutečných hračů NHL (pocházejících samozřejmě z frankofonního Quebecu) v rolích Richardových spoluhráčů....po dalším shlédnutí chtě nechtě přidávám další hvězdu. Doopravdy skvělé drama. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Čo viac si želať ako dobrú športovú drámu, čo poviete? Možno športovú drámu s príbehom, ktorý nevzišiel umelo z pera scenáristu, ale napísal ho sám život. Maurice Richard je nielen pre filmových, ale aj globálne pre športových fandov tou pravou lahôdkou. Dobové prvky vo vizuálnom ponímaní pôsobia viac ako dôveryhodne, Roy Dupuis v "Rocketovej" koži je viac ako presvedčivý, kamera je viac ako dobrá a celý film je viac ako priemerná záležitosť. Takže let´s go habs. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maximální snaha o autentičnost byla podpořena konzultacemi s Mauricem Richardem samotným, jeho ženou a dětmi. Dále byly použity poznámky a vzpomínky reportéra Dicka Irwina týkající se jeho otce, bývalého hráče a trenéra NHL, a reportérů té doby. (worlik)
  • Počas bitkárskej scény v Madison Square Garden (aréna New York Rangers) sme si mohli všimnúť hráča na lavičke so slúchadlami, ktoré v tej dobe ešte neboli vynájdené. (vander19)
  • Maurice Richard vyhrál 1x Hart Trophy, 8x byl vybrán do prvního all-star týmu sezony, 6x do druhého all-star týmu, od roku 1947 do 1959 se zúčastnil všech All-Star Games a v roce 1961 vstoupil do hokejové síně slávy. (JOHN.NY)

Reklama

Reklama