Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

KoRner 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to kanadský film poteší veľmi kvalitá vizuálna stránka filmu. Naozaj som sa cítil niekedy akoby som sledoval dokument - keby som nevidel Mauriceovu ženu, ktorá od 17 rokov až do 30 vyzerá úplne rovnako. Tvorcovia mohli rozvinúť aj nejaké svetlé stránky jeho života, takto to vyzerá, že celú kariéru bol stále podceňovaný aj cez to, že dával góly a bol najväčšou hviezdou ligy. Dupuis bol ako najlepší hokejista 50-tych rokov neuveriteľne prirodzený, rola bola naňho ako šitá. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro fandy hokeje to musí být určitě filmová lahůdka dozvědět se něco o takové legendě jako je Maurice Richard o kterém jsem já neměla do dneška ani ponětí. Rozhodně nejsem zklamaná, právě naopak, protože vytvořit tak dokonalou atmosféru tehdejší doby se málokdy tak bezvadně podaří a místy černobílá projekce tomu ještě víc dodala na autentičnosti. Maurice žil a dýchal hokejem a ne vždycky se mu dařilo všechno ukočírovat tím správným způsobem, ale to ustoupí do pozadí, protože taková vášeň pro hru se hned tak nevidí. A i když byl asi velký nervák, tak o to víc obdivuji jeho houževnatost a srdce na pravém místě. Já jen žasla, jak to zvládali bez helem a bez vší té výstroje, tak jak to můžeme vidět dnes. Když hráli, tak jsem o tu jejich hlavu měla větší strach, než oni ve své době. Roye Dupuise vůbec neznám, ale poměrně málomluvného a zadumaného Maurice si střihnul skvěle. ()

Reklama

netahlo 

všechny recenze uživatele

Bomba! Maurice byl fakt bourak, co si nenechal srat na hlavu. Vubec se nedivim, ze mu ruply nervy zrovna u tech bukvic v Bostonu. Jako frankofonni Kanadan to opravdu nemel jednoduche a popral se s tim s hlavou vztycenou. Nikdo si asi nedovede dneska predstavit, jak velikemu tlaku musel byt tehdy vystaven. Roy Dupuis to zahral vyborne, ale me se asi nejvic libil Stephen McHattie jako kouc Habs. Jo a Sean Avery si tam zahral stejnyho trotla, jakym byl za casu sve "hvezdne" hracske kariery :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem dlouholetým fandou udílení rychlosti tvrzené pryži vytvarovaným kusem dřeva (umělé hmoty, hliníku, laminátu, titanu, grafitu či kevlaru) za účelem napnutí zauzlovaných provázků připevněných ke svařeným železům za zády maskovaného muže. Také se snažím sledovat historii NHL od doby, kdy hráči místo puku honili na rybníce zmrzlý trus a přesto jsem jméno Maurice "Raketa" Richard dosud spojoval pouze s hromadou statistických údajů. Nyní jsem měl možnost vidět skromného chlápka s bojovným srdcem, dynamitem v bruslích i pěstech, který toužil něco změnit. Takového žabožrouta si dám líbit. ()

JOHN.NY 

všechny recenze uživatele

Stručně - nejlepší film s hokejovou tématikou, co jsem kdy viděl. Jeho krása není v tom, že hlavní postava dá v poslední minutě gól a rozhodne o výhře a zisku poháru pro tým, který mu dal šanci prosadit se ve velkém sportu. Krása tkví v tom, že nenásilně popisuje dobu, v jejíž změnu Richard doufal a nejen díky svému hokejovému umu je dodnes hrdina nejen pro frankofonní část hokejové kolébky. Snímek je povinností pro všechny, jimž je hokej drogou. Měli by znát jméno Maurice Richarda nejen proto, že byl největší hvězdou jedné z nejúspěšnějších hokejových dynastií, ale také pro to, za co bojoval... Na konec bych jen zmínil drobnou roličku Seana Averyho, který nic jiného než grázla hrát nemůže a Richard s ním rozhodně nepáral:) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maurice Richard si změnil číslo 15 na 9 kvůli své dceři Huguette, která po porodu vážila 9 liber. (JOHN.NY)
  • Maurice Richard vyhrál 1x Hart Trophy, 8x byl vybrán do prvního all-star týmu sezony, 6x do druhého all-star týmu, od roku 1947 do 1959 se zúčastnil všech All-Star Games a v roce 1961 vstoupil do hokejové síně slávy. (JOHN.NY)
  • Maurice Richard vytvořil v dresu Habs s Elmerem Lachem a Hectorem Blakem legendární "Punch Line". (JOHN.NY)

Reklama

Reklama