Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

dopita 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to do té doby, než se stal Chris Cole členem skupiny Steel Dragon, takže asi čtyřicet minut. Sice je to naivní pohádka, ale proč ne. Ovšem poté už je to jedno velký klišé, prokládané rockovu až metalovou klasikou. Závěr je přeslazenej a srandovní. Bohužel nechtěně srandovní. Z herců stojí za zmínku jen Timothy Spall, ostatní nestojej za řeč. Třetí hvězdička za muziku a přitažlivé prostředí světa metalu. ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Ešte by som neprístupný rating vymačkal na väčšie zverstvá ako len prilepený nábytok k plafónu hotelovej izby, ale inak nemám výhrad. Vlastne mi ani nevadila absencia hudby Judas Priest, ktorých príbeh bol inšpiráciou. Spracovanie totiž prekypuje energiou, dravé riffy neraz spustia lavínu nadšenia a Wahlbergovi neverím, že ten soundtrack čo mi pulzuje v ušiach nepočúva tiež. Vo fiktívnom svete by bol plagát Steel Dragon nad posteľou a sólový gitarista chľastajúci pivo z dvoch fľašiek tiež. A keď už niet času na celý film, tak konkurz či korunovácia spravia náladu vždy. Len to záverečné vymäknutie v duchu "neimituj a ži" až kruto zrkadlí smer všetkých kapiel, čo časom prichádzajú o svoje ostrie. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý snímek o tom, jak mladík nahradí stárnoucí rockovou hvězdu v její kapele. Tenhle film jsem viděl na jednom televizním kanále jednoho odpoledne a vůbec jsem neplánoval jej zhlédnout. Překvapilo mne však herecké obsazení, tak jsem nakonec neodolal. Zápletka vcelku originální. Následný náhled do života rockových umělců byl vcelku syrový a předvídatelný. Mark Wahlberg mi tu seděl a je jedno, co čtu v jiných komentářích. Je to sice takový pinďa a spíš svalovec, a to v té době zrovna nebyla typická rocková postava, ale zahrál to skvěle a moc jsem se bavil. Nakonec jsem musel nahodit tak vysoké hodnocení, protože tohle je prostě dobrý film a vřele jej doporučuji. 80% ()

Tereza666 

všechny recenze uživatele

Ještě teď to tady semnou lomcuje! Tohle musí chytit za srdce každýho rockera. Mark byl úžasnej, jednoznačně jeho nejlepší role. Jennifer, ach ta krásná Jennifer. Nádherná baba a navíc perfektní herečka a Timothy byl třešnička na tomhle rockově sladkým dortu. Rock star je film o hudbě a partě rockerů, který si nechtěj jen užívat. Je to film o naději a hlavně lásce k hudbě. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Pěkné rockové filmové odreagování! Wahlberg, který k té roli pravděpodobně přišel jako slepý k houslím se s tím nakonec popasoval vskutku dobře a mávat parukou se dokázal naučit nejspíše taky rychle! :) Staré dobré rockové vykopávky tomu dodaly šmrnc a musím uznat, že se mi líbily i ty předělané do novější metalovější podoby! Výběr hudby fakt pecka! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Film se odehrává v roce 1985, ale několik písní, které Steel Dragon hrají nebo ve filmu zazní, bylo natočeno až později. (liquido26)
  • Písnička "We All Die Young", kterou Steel Dragon ve filmu hrají, je cover verzí od Steelheart, kapely, ve které zpívá Michael Matijevic, který ve snímku zpíval místo Wahlberga. (liquido26)
  • Přípravou pro roli Izzyho byl pro Marka Wahlberga čas strávený z Vincem Neilem, zpěvákem Motley Crue, v době kdy Wahlberg rapoval ve své skupině Marky Mark and the Funky Bunch. (liquido26)

Reklama

Reklama