Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

swamp 

všechny recenze uživatele

"'You can't just kill people because you disapprove of them!' 'That's what my doctors kept saying. It was the one thing we could never agree on.'" Snad, řekl bych, půvabná britská komedie, kde excelují především Rowan Atkinson a Kristin Scott Thomas (řazeno abecedně:). Jedná se o konverzační komedii s lehkou krimi zápletkou..zkrátka nic složitého a navíc se pěkně zasmějete. A na závěr bych chtěl pogratulovat české distribuci za další ze stupidních překladů názvů filmů. "'Oh, so you know about the other bodies!' 'What other bodies?' 'Oh. You don't know about the other bodies..' 'WHAT other bodies?' 'Oh, just Mr. Brown's dog..and Mr. Brown.'" ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jemný suchý britský, zlehka černý, humor je asi tím hlavním lákadlem proč film vidět. Film, ačkoli v něm sem tam někdo zemře, je v jádru hrozně pozitivní a nabije vás příjemným pocitem totální pohody. Všechny herce a herečky si nemohu vynachválit. Nad všemi ční především Rowan Atkinson, který předvedl, že je výborný herec a dokáže zahrát s přehledem i jinou postavičku než pana Fazoli a dále Meggie Smith, která snižuje populaci už tak nepříliš početné dědinky o 6 domech a 57 postarších obyvatelích. Příběh je absolutně jednoduchý a moc pěkný. V závěru čeká malé překvápko, které jsem stejně v průběhu vytušil. 4 * ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice to neni zrovna ten typ komedie, že bych se u toho válel smíchy, ale uteklo to jako voda a docela mě to pobavilo. Anglickej černej humor mam prostě rád. I když po úvodní scéně jsem očekával, že ten humor bude černější. Jinak Rowan Atkinson mě rozesmívá, i kdyby jen seděl a mlčel a scény s nim byly asi nejlepší. Jenom škoda, že nedostal trochu víc prostoru. Film má momentálně 71% a tady se pro změnu zase shodnu s většinovym názorem. Taky to vidim tak na ty slabší 4 hvězdy. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslela, že Rowanu Atkinsonovi nálepku "Mr. Bean" už nikdo neodpáře a ohromně jsem se mýlila, jeho herecký výkon je obdivuhodný a je to absolutní přerod. Anglický suchý humor funguje na 100 %. A dokonalá je i Maggie Smith, která se tváří jako to nejnevinnější neviňátko, nepodezírali byste ji ani ze zabití mouchy. Kapitola sama pro sebe je rovněž Patrick Swayze - ten slaví herecký comeback - i ve svých letech je to fešák a frajer, což bravurně využívá ke ztvárnění svého přislizlého Amíka. Kontrast britské a americké angličtiny je dalším parádním detailem, co dělá tuhle britskou komedii povinnou záležitostí. A všem možným vtípkům, kterými je film doslova prošpikován, se směju ještě teď. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní zážitek... dost britský, velice ženský, neřkuli feministický. Vůbec bych neřekl, že se jedná o komedii, je to spíš takový malý, odlehčený příběh - sám o sobě docela zajímavý, ale žel podaný nezajímavým způsobem... Příliš neforemné a taky mdlé a pomalé na to, s jakým humorem se tady pracuje. Přesto mě právě tenhle patřičně vysušený, v černém čaji vyluhovaný, humor byl hodně blízký. Docela mě mrzí, že to musím říct, ale myslím, že obsazení Rowana bylo velkou chybou... Třebaže se očividně snažil, jeho kněz nakonec skončil jako karikatura někde na půl cesty mezi Beanem a Goodfellowem - vrcholem nedůvěry v jeho postavu pak byla scéna s Šalamounovou písní. Ženské party byly naopak obsazeny senzačně - Thomasová a Smithová vykouzlily opravdu senzační výkony na kterých film pevně stojí. Mé malinko nadopované hodnocení jakbysmet... 70% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama