Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (559)

swamp 

všechny recenze uživatele

"'You can't just kill people because you disapprove of them!' 'That's what my doctors kept saying. It was the one thing we could never agree on.'" Snad, řekl bych, půvabná britská komedie, kde excelují především Rowan Atkinson a Kristin Scott Thomas (řazeno abecedně:). Jedná se o konverzační komedii s lehkou krimi zápletkou..zkrátka nic složitého a navíc se pěkně zasmějete. A na závěr bych chtěl pogratulovat české distribuci za další ze stupidních překladů názvů filmů. "'Oh, so you know about the other bodies!' 'What other bodies?' 'Oh. You don't know about the other bodies..' 'WHAT other bodies?' 'Oh, just Mr. Brown's dog..and Mr. Brown.'" ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Úžasná a typicky britská komedie, která je plná tamního nezaměnitelného černého humoru, ve které excelují svými hereckými výkony skvělé herečky jako Maggie Smith a Kristin Scott Thomas. Pak k tomu stačí přidat trochu jiného Mr. Beana a krásný anglický venkov a na světě je celkem solidní záležitost. Zkrátka opravdu povedený film, který mě dokázal skutečně pobavit. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Opět jeden překvapivý kousek. Ze začátku, a vlastně celou první půlku, hodně pomalý rozjezd a pouze jedna jediná scéna (se psem) vlastně dává tušit věcím příštím a udrží člověka se koukat. V druhé půlce už je to ale slušně rozjeté a člověk se baví až do úplně posledního záběru filmu. Takže za mě milá, rodinná černá komedie a hlavně milé filmové překvapení. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle nic moc nebylo, sice je film natocenej dobre a prijemne, jenze tu je desne malo vtipu. Samozrejme sem necekal naky uchylarny, kdyz se jedna o britskou komedii, ale presto tu bylo vtipu minimum. Aspon, ze je film ladenej trosku do cernohumorna a ma zaroven slusnej pribeh. Jinak Atkinson sice nesaskuje, ale ze by podaval nakej skvelej dramatickej vykon se rict neda, navic nema moc prostoru. Pozornost na sebe strhava Maggie Smith, ktera je v roli naprosto kouzelna a pak uchylacek Patricka Swayzeho. Ackoliv se jedna o prijemnej film, tak to vic nez na 3* nebude. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Černočerný britský humor, sušší než poušť Kalahari. Bylo pro mě potěšující vidět pana Fazolku hrát úplně normální, charakterní a nepraštěnou roli. Jako tichý kněz, smířený se svou suchopárností, se mi jevil velmi mile. Film jsem dnes viděla poprvé a v první chvíli jsem si myslela, že půjde o trošku magický svět. Něco jako Mary Poppins. Trefila jsem se jen způli. Ta druhá půlka mě tak trochu vyděsila. Ale co ... jde zde především o tu anglickou, osvěžující nadsázku, ne? ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama