Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí začne nejeden frustrát významně mrkat na mamku, podstrkovat jí seznamy jmen sousedů, nadřízených či oblastních ouřadů - a očekávat od ní trvalé řešení. A tak to má být, kurde, když mě sem vyprskla, tak ať mi trošku umete cestičku, že. Film v ničem nevadí, jen těžko nadchne, na postkoitální zívanou ideální. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

R.Atkinson je vikář a taky trošíčku nemehlo. Jeho žena ,,to potřebuje“ a P.Swayze jí ,,to“ může dát. No a Grace je hospodyně, která bude mít víc práce než se čekalo..... . R.Atkinson působí civilněji než jsem původně čekal a i když nemehlo, vůbec není trapnej. To občas je P.Swayze, ale to mu to vlastně předepisuje scénář. Nečekejte záchvaty smíchu, děj je normální, ale má černohumorný nádech. A to se mi líbí. Stejně jako výkon Kristin Scott Thomas. Když se budete rozhodovat, jestli se máte v neděli odpoledne nudit nebo se dívat na Keeping Mum, určitě zvolte film. Potom budete mnohem spokojenější. Nebo taky můžete začít ,,čistit“ město.. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dickon Hinchliffe: 1. Did you ever wonder why? (film version) ,2. Rosie Jones ,3. Gloria in bed ,4. Lance ,5. Just a man ,6. The trunk ,7. Walter ,8. The bike crash ,9. I don't know any girls ,10. What is going on? ,11. Will you find your way back to me? ,12. The Song of Solomon ,13. Little rose petals ,14. Don't get me started ,15. A little grace ,16. The body in the boot ,17. The Jones women ,18. The death of Mrs. Parker ,19. Keeping Mum ,20. Goodbye ,21. The letter ,22. Gloria ,23. Did you ever wonder why? , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle nic moc nebylo, sice je film natocenej dobre a prijemne, jenze tu je desne malo vtipu. Samozrejme sem necekal naky uchylarny, kdyz se jedna o britskou komedii, ale presto tu bylo vtipu minimum. Aspon, ze je film ladenej trosku do cernohumorna a ma zaroven slusnej pribeh. Jinak Atkinson sice nesaskuje, ale ze by podaval nakej skvelej dramatickej vykon se rict neda, navic nema moc prostoru. Pozornost na sebe strhava Maggie Smith, ktera je v roli naprosto kouzelna a pak uchylacek Patricka Swayzeho. Ackoliv se jedna o prijemnej film, tak to vic nez na 3* nebude. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jemný suchý britský, zlehka černý, humor je asi tím hlavním lákadlem proč film vidět. Film, ačkoli v něm sem tam někdo zemře, je v jádru hrozně pozitivní a nabije vás příjemným pocitem totální pohody. Všechny herce a herečky si nemohu vynachválit. Nad všemi ční především Rowan Atkinson, který předvedl, že je výborný herec a dokáže zahrát s přehledem i jinou postavičku než pana Fazoli a dále Meggie Smith, která snižuje populaci už tak nepříliš početné dědinky o 6 domech a 57 postarších obyvatelích. Příběh je absolutně jednoduchý a moc pěkný. V závěru čeká malé překvápko, které jsem stejně v průběhu vytušil. 4 * ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama